Шеф в Германия уволни непушачи

Собственикът на малка германска компютърна фирма уволни трима служители непушачи, защото нарушавали спокойствието в офиса
10 яну 2008 09:55,
50
Шеф в Германия уволни непушачи
На някои работни места не може да не се пуши. Снимка: Dnes.bg

Собственикът на малка германска компютърна фирма уволни трима служители непушачи, защото нарушавали спокойствието в офиса, искайки въздух без тютюнев дим.

Мениджърът на IT-фирмата, която има 10 служители, обясни, че е взел това решение, тъй като фактът, че тримата не пушат, причинявал неприятности.

"Не мога да се занимавам с мърморковци", заявява мениджърът.

"Постоянно сме на телефона и е по-лесно да работим, докато пушим. Време е за отмъщение. От сега нататък ще наемам само пушачи", заканва се той.

Германия въведе забрана за пушене в заведения и ресторанти от 1 януари, но на германците в малките офиси все още им е позволено да пушат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
8888888888 преди 16 години
ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,ЖАЛ МИ Е ЗА НЕПРОСВЕТНОСТТА В БЪЛГАРИЯ...ЛИПСА НА ЛИТЕРАТУРА И НЕ НИ У4АТ НИКЪДЕ,4Е НИКОТИНА Е ПО-МОЩЕН ОТ МАРИХУАНА Т.Е.СТАВАШ ЗАВИСИМ ОТ НИКОТИНА,ЗАТОВА ТИ Е ПРИЯТНО ДА СИ ПАЛНЕШ ЦИГАРКА,ПРОСТО МОЗЪКА ТИ СТРАДА ЗА ДОЗА..А КАТРАНА И ДРУГИТЕ ДЕСЕТКИ СЪСТАВНИ КАНЦЕРОГЕННИ??ГЛЕДАЛИ СТЕ TRAINSPOTTER,А ЗНАЕТЕ ЛИ 4Е КОГАТО ОТКАЗВАШ ЦИГАРКИТЕ СИМПТОМИТЕ И ФАЗИТЕ НАПОДОБЯВАТ ОТКАЗВАНЕТО ОТ ДРОГА??2 СЕДМИЦИ МЕ БОЛЯ ВСИ4КО КОЕТО СЕ СЕТИШ И БЯХ УЖАС ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ..ИМА СТРАХОТНО МНОГО ЛИТЕРАТУРА ПО СВЕТА,МАЙ САМО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МУ ПУКА ЗА ЗДРАВЕТО НИ..
28
0
 
0
 
! Отговори
Вал преди 16 години
Всички в "развитите общества" , в които и ние се напъваме да се преобщаваме, тръбят и се БОРЯТ срещу дискриминацията...без значение на какво - против са да се дискриминират ***, нищо, че миришат повече от цигарите...и още десетки антидискриминации, като тази над непушачите. Нищо, обаче тази антидискриминация над непушачите е жестока дискриминация над хората, които са избрали свободата да пушат.Чудна работа са това "развитите общества".Затварят заведения, театри, офиси, спирки/като обществени места/ паркове и др. за оная част от хората, които пушат.Чудна работа защо не забранят и на всички ХРЕМАВИ хора да посещават същите места.... или да се забрани на притежателите на кучета да ги отглеждат у дома..Абе има толкова много неща, които могат да се забранят...ама забранените неща са по-сладки...Та...браво на работодятеля!!Ще разделим обществото на непушачи и пушачи...никаква поносимост..."на оръжие"с запалки и пепелници ;)))е, и с антитабак лепенки и ароматизатори ;))
27
0
 
0
 
! Отговори
Blondeskiller преди 16 години
Евала на пича ;-) хахах
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hubavo e naprael :)))
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Уважаеми пушачи, живеете в общество, в което трябва да се съобразявате с околните, ако искате и те да се съобразяват с вас. Какво толкова ви пречи непушенето на непушачите, че обиждате толкова злобно? След като не се съобразявате какво очаквате, освен мрънкане? Трябва да си има места за пушене, както има места за сране. А не някой да се изсере в средата на стаята и по аналогия да каже "аз така искам, на който не му харесва да ходи другаде, където да не ***".
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Много е тъпо да се пуши!Съзнателно да се състаряваш и загрозяваш-това не го разбирам
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
istinata e nqkude po sredata, red trqbva da ima
22
0
 
0
 
! Отговори
ПУШЕК преди 16 години
НИКОГА НЕ СЪМ ПУШИЛ И НЕ СЪМ ИМАЛ НУЖДА ДА ПУША И МНОГО МРАЗЯ НЯКОЙ ДА МИ ДИМИ С ФАСА ПОД НОСА И ДА МЕ УСМЪРДЯВА НА ЦИГАРЕН ДИМ, ТРЯБВА НАЙ - ПОСЛЕ И В БГ ДА ЗАБРАНЯТ ДА СЕ ПУШИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
21
0
 
0
 
! Отговори
vde преди 16 години
Ами същото мога да кажа и аз за теб! И аз седя по цял ден в офиса и не искам да ми се пуши на главата, така че като не ти харесва хващаш пътя и си отваряш твоя фирма и ще наемаш само пушачи!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
на който не му харесва тютюневия аромат - да не влиза там където го има ..все пак аз си седя в офиса цял ден - не ти непушачо ..или ще ме изтраеш или си ходи
19
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 16 години
Много ме дразни тази омраза към пушачите.При положение, че някой е достатъчно съобразителен да не ви пуши в лицето, какво ви пречи, че пуши ? Това си е негово решение и всеки си поема риска. А и всеки организъм е различен .. Голяма част от непушачите никога не биха разбрали какво му е хубавото да пушиш дори да пробват и вече ги сравняват с долни боцкащи се наркоманчета ..Съгласен съм, че е крайно неприятно да попаднеш в някой клуб с димна завеса .. но това е друг проблем и само показва колко е лоша климатизацията там, а в такава обстановка с толкова много хора може да има доста по-опасни неща от цигарен дим ...Просто казвам, че според мен има далеч по-големи проблеми от модерното критикуване на пушачите.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не се нервете! Които не пуши ще умре по-здрав!
17
0
 
0
 
! Отговори
didi преди 16 години
до 15 - много агресия човече!!! Успокой малко топката че ще си докараш някой инфаркт на чистия организъм, и каква полза че не си пушил :)
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Thank you for smoking
15
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Абе *** прости, нали съм бил пушач и винаги съм се съобразявал с непушачите, ама защото съм човек, а не глупаво ***! И никой не ми е мънкал. Беше си мой избора да пуша и не трябва да тровя хората около мене, които са избрали другояче!А тоя е супер кавал! Селски мениджър. Защо не писаха от кое село е или кой пропаднал турски квартал на Мюнхен или Берлин е?С тези клишета на пушачите няма ли да престанете? По-глупава и проста маса от вас няма. Нали ги виждам такива *** като вас и пред децата си пушат без да им дреме. Наркота глупави..... не сме длъжни да ви търпим отвратителния навик. Както не желая да гледам наркомани да се бият шотове с хероин пред мене, така и не желая да се пуши около мене в затворено помещение. То даже поне джънкито като си бие такъв шот не ми се омирисват дрехите и всичко!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами заради такива като ва въздуха ни е толкова чист.Смрад навсякъде, фасове навсяъде.Абе вие на луди ли се правите или сте си.Това,че сте толкова *** че да се тровите не значи че трябва да тровите всички.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
po-golqm kef ot tova da si zapali6 cigarka sus kafeto ili sled qdene moje bi e samo ebaneto i pieneto... pu6ete si spokoino nqma stra6no ;))))
12
0
 
0
 
! Отговори
didi преди 16 години
Напълно съм съгласна с 1!!! Да не говорим че повечето непушачи са бивши пушачи, които само мрънкат, като не има харесва да хващтат гората - там има чист въздух колкото искат!!! А за ароматите ще им кажа, че въздуха който дишат по улиците е особено "чист"
11
0
 
0
 
! Отговори
Отказал отровата преди 16 години
*** *** - ако някой иска да диша катран и никотин - просто ще си запали цигара.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе много сте нахални пушачите,Откъде на къде трябва да ви се молим за въздух,ходете и си пушете у вас.Изключително извратено е схващането че пушачите са привилигировани-трябва да е обратното