Те ти булка...Отмъкнаха линейка за мечки

Нагли крадци откраднаха “мечешката” линейка на фондация Четири лапи
12 апр 2008 16:13,
15
Те ти булка...Отмъкнаха линейка за мечки
Мецаните у нас и други диви твари останаха без медицински превоз. Снимка: БУлфото

Линейката за превоз и оказване на спешна помощ на мечки в беда на Фондация Четири лапи бе откраднато през изминалата нощ. Возилото е изчезнало през нощта на 11-и срещу 12-и април от паркинг в кв. Младост 2 в София.

“Инцидентът обърква много плановете ни,” твърди Васил Мадолев, ръководител екип в Парка за танцуващи мечки в Белица.

“Съвсем скоро очаквахме да получим международен лиценз за линейката и да я използваме за спасяването на четири танцуващи мечки в Сърбия, както и за превоз на лъвове от зоологически градини пред закриване в Румъния до парка “Лайънсрок”, който Четири лапи наскоро откри в Южна Африка.”

Линейката е бял микробус Мерцедес Спринтер, с регистрационен номер С 6749 НХ.

Тя е единствена по рода си в България и досега освен за транспортирането на мечки е била използвана и като мобилна амбулатория по време на проекта за кастрация на бездомни кучета в Дряново през 2005 г.

“Недоумявам кой и защо би откраднал огромен и трудноподвижен микробус, облепен със символите на Четири лапи, който не би останал незабелязан.

Не изключвам и възможността това да е дело на зложелатели, целящи да осуетят проектите на фондацията,“ добавя Мадолев. ”Надяваме се полицията бързо да открие возилото, за да не се блокира работата ни.”

От Четири лапи разчитат на съдействието и на граждани за бързото намиране на превозното средство. Телефонът на представителите на фондацията е 0887 866 189.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 15 години
Само в Абсурдистан,т.е. управляваната от нагли хайдуци псевдодьржава наша може някой болен мозьк да измьдри подобна простотия
13
0
 
0
 
! Отговори
Поаро преди 16 години
абе това е стар трик - първо уж одкрадната колата - за заблуждение , а после като няма линейка , правят мечката на кюфтета .......
12
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 16 години
Редакторите, надявам се да четете коментарите.. Опитвам се да ви пратя писмо но немога.. нещо има проблем и немога да се свържа с вас
11
0
 
0
 
! Отговори
Тес преди 16 години
Това е израз,който е внедрен отдавна в речника,а не правописна грешка или каквото било там.Като вид чудо или факт,но във всички случаи за изненада.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Durtiq prilep Bridjit da im prati nova lineika.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ami kakvo drugo da ochakvash v Bg!!! Tapi sme i tapi shte si ostanem! Tova e. Prost narod-slaba darzhava!
8
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Neka sq kat zalovqt Kradcite da gi pusnat v kletkata na Me4kata
7
0
 
0
 
! Отговори
Stiopata преди 16 години
"Какво е това заглавие? "Те" ти булка...Какво е това "Те" на диалекти ли по1нахте да пишете?!?!?!?!"ми може да пробваш да прочетеш някоя друга книжка. Препоръчвам ти силно български език от 5-ти до 9-ти клас.Заглавието има за цел да привлече сниманието на читателя. Може и на арабски да е, стига да те накара да прочетеш статията.Иначе, освен *** не мога да се сетя кой може да направи такова нещо.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Горките животинки!
5
0
 
0
 
! Отговори
jhjh преди 16 години
Какво е това заглавие? "Те" ти булка...Какво е това "Те" на диалекти ли по1нахте да пишете?!?!?!?!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tova e rabota na zajcite-te sa ot gorskata mafiq!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Браво бе крадците,толкова ли нямаше някой мерцедес или ауди примерно,а трябваше на фондация мукробус да крадете.....както каза 2-"Това може да стане само в Бъргария"!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ейййййййййййййййййй влязохме в Европа АМА СЕЛЯНИ СМЕ И СЕЛЯНИ ЩЕ СИ ОТИДЕМ!!!! СЕЛЯНИ СА НИ ИДОЛИТЕ, СЕЛЯНИ НИ УПРАВЛЯВАТ И СЕЛСКИ И *** НИ Е МАНТАЛИТЕТА! И ЧАЛГАДЖИЙСКИ!