Облагат с данъци газовете на кравите

Фермерите в Естония ще плащат данък върху стомашните газове на млекодайните
21 май 2008 10:20,
38
Облагат с данъци газовете на кравите
Снимка: Dnes.bg

Фермерите в Естония вече ще бъдат задължени да плащат данък върху емисиите на метан, който се съдържа в стомашните газове на техните крави, съобщи сайтът Zigonet.

Според властите, преживните четириноги твари до голяма степен били причина за отделяния в атмосферата метан, получаващ се от преработването на тревната маса, която те поглъщат.

Според различни изчисления кравите отделяли между 15% и 25% от общото количество на този газ.

Всяка крава излъчва дневно 350 литра метан и 1500 литра въглероден диоксид.

Опозицията остро разкритикува правителството за въвеждането на новия данък, което е прецедент за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
дупенце подпръцка в мрака.. А *** скрита чака..
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Данните са абсолютно коректни! Свинете, пилетата и т.н. са десетки пъти по малко опасни от кравите!!!! Разлагането на тревата в стомаха на кравите е крайно неефективен процес! Използва се максимум 1% от енергията съдържаща се в тревата! Останалото излиза под формата на газ метан!Вече има опити да отглеждат кравите само в затворени помещения и да събират метана от вентилационата система!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вегетарианската храна уврежда организма.. Доказан факт липсата на протеин води до увреждане на страшно много органи, както и преяжането с месо е вредно.. Може би най-здравословния вариянт е да се яде нормални количества месо и да се пости по велик ден.. Така ,че 40 дни вегетарианство би изчистило организма от отровите на месото.. Но без месо не може.. Още по-лошо е когато родители вегетарианци налагат на децата си тая идея и направо ги съсипват, защото при децата нуждата от месо е 100 пъти по-голяма.. А месото е направило от *** човек-ФАКТ ,*** никога не би развила толкова мозъка си без животински протеин, всъщност в момента в ,който месото влиза в състава на храните на прародителите ни мозъка е започнал да расте и да се развива.. Все пак тъканите в тялото ни са изграждат от протеин разграден до амино киселини ,но най-добрия протеин е в месото и от части в млякото и яйчния белтък. А тия соевите и бобовите протеини не изграждат тъкан а само ви кара да се надувате и да пръцкате повече ,което си е вечния проблем на вегетарианците.. Най-умните на земята същества са месоядните.. Те развиват най-много мозъка си и единствено те могат да градят стратегии за лов и дебнене това са и първите стъпки към някакъв интелект , докато тревопасните са с най-недоразвит интелект.
15
0
 
0
 
! Отговори
Ahahaha преди 15 години
"Всяка крава излъчва дневно 350 литра метан и 1500 литра въглероден диоксид."Вие добре ли сте? Една крава - 350 литра метан ?!?!?! И хиляда и петстотин литра ... СО2 ?!?!?! На ден?!?!?!?!?!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
към 10-и .,. , ами., като си говорим за вегетарианци., и месоядни., мисля че е по-полезно да се яде месо., все пак кроманьонеца и събратята му., се преследвали животни., щото са разбрали че некак е по- добре от корени и листа.,., а ако след време обложат с такъв данък не само кравите? козите., конете., кокошките., и накрая и хората.,., щото., като едно 4 членно семейство хапва поне веднъж на 2 седмици боб., каква ли е вредата тогава., ако го беха направили от грижа за околната среда., а не за пари., щеха да събират тоа метан., и да зареждат коли с него., да се опотребява., все пак., а не само да се "глобяват" за това че го изпускат в атмосферата., да им сложат по един балон или бутилка., и на 1-2 дни да ги сменят., така поне ще поевтинее метана., което за сега., от горивата е най-безвредното дето са открили :)
13
0
 
0
 
! Отговори
-- преди 15 години
Naistina moje vegetariancite da uvrejdat 5 pyti po-malko okolonata sreda, no horata sa syzdadeni mesoqni. Moje da se namali konsumaciqta na meso, no az lichno nikoga ne bih mogla da stana vegetarqnka. Trqbva da se nameri podhodqsh kompromis i az okolonata sreda i za nsa. Nali uj sme naj-inteligentnoto jivotno na tazi planeta. Vse shte izmislim neshto bez da se stiga do krajnosti.
12
0
 
1
 
! Отговори
Пръцко Маринов преди 15 години
И квооо, ще им сложат пръдньомер ли? на кило вредни емисии ли ще плащат там. Аз моите крави съм ги научил да *** в газови бутилки и с тех после си пала печката.
11
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 15 години
БА, па наще крави у село не пърдат толко бря, - че то бабата като сготви бобец аз надминавам по газове Милка( тая е малката кравичка дето я зехме от Стамат миналото лято).
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На много от вас може да ви изглежда тъпотия, но това е ужасно сериозен проблем!!!! Не е изключено и в България да въведат подобен дънък и ще видите колко ще струва телешкото месо след това!!!Скоро четох, че вегетарианците увреждат 5 пъти по малко околната среда от хората ядящи месо! Животновъдството, чрез газовете на кравите и голямата нужща от селскостопански земи може да доведе до необратими процеси на земята!
9
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Само тук можем да сме на гребена на вълната. Да прочетеш новината и да се вклчиш със своето мнение, коментар,анализ и тн.Никой не ви е крив, че нищо не можете да оцените по достойнство!
8
0
 
0
 
! Отговори
UglyUser преди 15 години
10 крави = подвижна метан станция :) :) :)
7
0
 
0
 
! Отговори
nqkoq преди 15 години
:D:D:D:D ne6to novo ta to vsi4ki v b1lgariq sa nev1zpitani i ne sa u4udvam 6tom ima i takiva *** :D
6
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 15 години
vuzmutena sum! shto za zaglavie? tupi medii! neznam koi se interesuva ot takiva gluposti ...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е най -умрелия сайт
4
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 15 години
Такава новина ама за лайаната им бяхте писали преди 5 месеца,поне си си спомняйте...
3
0
 
0
 
! Отговори
Професор Пръдличков преди 15 години
Искам официално да благодаря на dnes.bg от името на БАИП (Българска академия по изучаване на пръднята) за популяризирането на този така наболял проблем.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Очаквайте и данък пикня!
1
0
 
0
 
! Отговори
noname преди 15 години
какво е това заглавие е бе??? няма да ви отворя сайта повече