Марихуаната ще доведе епидемия от шизофрения

Твърдението е на учени от Финландия
3 юни 2008 13:36, Петя Славова
125
Марихуаната ще доведе епидемия от шизофрения
Снимка: hempcity.net

Пушенето на марихуана повишава риска от психически заболявания, твърдят учените.

Доктори очакват епидемия от шизофрения в съвсем близко бъдеще.

Не че ние сме съгласни с това твърдение, но във Финландия група учени предупреждават, че се задава епидемия вследствие на употребата на марихуана още от тийнейджърска възраст.

Експертите твърдят, че се повишава рискът от различни психически заболявания и със сигурност има зависимост от приемането на "щастливата цигарка".

Финландските научни работници изследвали шест хиляди младежи по целия свят, които употребяват марихуана.

Те били на възраст 15 - 16 години.

Открили три симптома за възникване на психоза. Сред младежите, които пушат лекия наркотик, възниква чувство за губене на реалността, отслабва волята и се затормозяват мислите.

Освен това учените потвърждават, че колкото по-рано се започне употребата на марихуана,толкова по-голям е рискът от изостряне на шизофренични процеси.

Изводите на експертите подкрепят инициативата на британското правителство марихуаната да се отнесе към друга категория  - В - на по-сериозните наркотици.

Все още британският закон е доста лек за пушещите трева. Чак след третото хващане този, който употребява наркотика, бива изправен пред съда.

По думите на ръководителя на изследването доктор Юко Митунен от университет в Оулу, проблемът от пушене на марихуана ще се прояви в бъдеще, а разпространението на тезата, че е лек наркотик, е абсолютна грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
не че съм противник на марихуаната, не ме разбирайте грешно, дори напротив- привърженик съм, но само да ти кажа за въпроса, който питаш "Да сте чули в новините за напушен човек блъснал хора с колата си?" не сме го чували защото след катастрофи се правят само тестове за алкохол..... т.е. дори да е бил напушен човека, който е блъснал хората, няма как да бъде доказано.
24
0
 
0
 
! Отговори
елсеф преди 15 години
Боб Марли данеби да искаш да кажеш че е глупав БЕ *** или искаш да ми кажеш че и Ван Гог и Бах и още много по стойностни и велики хора за разлика от твоя ограничена комунистическа милос са глупави??
23
0
 
0
 
! Отговори
IVAILO преди 15 години
ROBERT ANTON WILSON PREDI DA PI6E6 PO FORUMITE VZEMI SE PODGOTVI SLEPEC TI SI TAPAKA
22
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 15 години
а управляващите хич не ни изкривиха съзнанието.Всеки ден случаи на насилие и жестокост.И защо ?А пък това,че някой си опънал една тревица.....Това са бели кахъри.Да сте чули в новините за напушен човек блъснал хора с колата си?
21
0
 
0
 
! Отговори
trevata преди 15 години
@19, има много хора които пушат трева и никога няма да се осъмниш в тях. Всичко е въпрос на вкус. Относно твърдението, че от тревата се затъпява мога да кажа: От тревата тъпите стават още по *** а умните още по умни ;) и така нататък, всичко е до усещане.. да пушиш трева е изкуство а не друсане. чаоооо
20
0
 
0
 
! Отговори
viper преди 15 години
ами аз живея в германия и тука , ако пиеш по 3-4 бири всеки ден (за твърд алк. въобше не става дума), приятелите те смятат за деградант, а тея които пият здраво цялата седмица и скитат по улиците са антисоциални и отритнати от обществото, спат по гарите и т.н. въпреки че си имат апартаменти и пари. така живеят просто.нормално е само петък или събота. тревата от друга страна се пуши през цялто време, хората са свикнали с това и няма такива неща като в бг, ей наркомани измрете и т.н , и никой не те смята за *** ако пушеш. това е факт. аз пуша трева много 2пъти в год. но съм съгласен с хората тук, това е право на собствен избор. а алкохола наистина създава много повече лични, социални и здравни проблеми от тревата. който твърди обратното просто не гледа реално на нещата.
19
0
 
0
 
! Отговори
.................... преди 15 години
e ok nomer 17 ai kaji mi 1 pone deto da e umen i da pushi treva :)
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Oh!kato gledam tezi deto otri4at marihuanata, kogo pra6tat v parlamenta...opredeleno ako sa nadrusani nqma kak da napravqt po-6izofrenen izbor!
17
0
 
0
 
! Отговори
trevata преди 15 години
тревата е супер опасен наркотик! така да знаете!!! хахахакоито пуши зло не мисли! Дръг е въпроса, че най древният наркотик алкохола, които се продава съвсем легално е по опасен и по силен от хероина, ноо за него няма проблеми, аналогичен е и проблема с цигарите.., но и те са легални, но виж като стане дума за този толкова опасен и жестоко преследван наркотик тревата .. всичко се обръща на долу с главата... това е политика, ПР и тн. и сега ще се появи някои които ще каже "да наистина е много опасен познавах един дето пуши 5-6 треви и след това мина хероин и умря" е отговора, е че слабаците са подвластни на дрогата, а тази които съумеят да я управляват са хипер умни *** ;))) стига толкова просвете и да не забраваите "Боц марихуаната и после цял живот наркоТици" :)
16
0
 
0
 
! Отговори
.................... преди 15 години
za alkohola sa go kazali mnogo otdavnav evropa chovek koito pie poveche ot 2 biri na sedmica se smqta za alkoholik ama tova che vie ne znaete e drug vypros
15
0
 
0
 
! Отговори
.................... преди 15 години
vqrno i az sym syglasen trqbva po-tvyrdi zakoni za narkoticite osobennoda mu doide akyla na typoto narkomanche kato posledi nqkoi drug mesec v zatvora..
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A kvo shte kajat za mnogo po-vrednia alkohol finlandskite ucheni? Tova sa pylni gluposti, prosto jiveem v policeiska dyrjava.
13
0
 
0
 
! Отговори
dr.greentumb преди 15 години
bez lo6i 4ustva am trevicata izkrivqva kvoto i da si govorim,, drug e vuprosa 4e suznanieto na vseki 4ovek e razli4no i kakto pri edni deistva cool taka da se kaje, pri drugi ne tolkova.. vse pak sme svobodno misle6ti hora v 21-vi vek i az sum ZA vseki sam da izbira dali da upotrebqva ili ne.... peace
12
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 15 години
те т'ва са политици и закони!наш'те селски тояги дето са нападнали парламента нема се сетят ...да се поучат...да пафнат лекинко и да бутнат същото законче...айде време е..
11
0
 
0
 
! Отговори
boom преди 15 години
аве всичко е пропаганда ве. що не кажат че алкохола е 100 пъти по вреден от тревата? щото как ще го продадат после? ама нали трябва да има нещо с което ще залъжат децата и бабичките им пробутват такива фалшиви изследвания. гледал съм поне 4-5 документални филма и съм чел доста сериозни материали по тази тема, ама такава глупост не съм срещал.епидемия от шизофрения.хаха
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи група учени правят изследване, но вие не сте съгласни? А те знаят ли?
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да ви маина наркоманииии ... хората са прави дано имате проблеми след като пушите от малки нещастници щибанииии (sun) :)))))))))))
8
0
 
0
 
! Отговори
bai Ganijo преди 15 години
Доктори очакват настояща епидемия от шизофрения в близко бъдеще. Kak hem e nastoiashta ,hem e v blizko budeshte? Boze-e-e-e-e...
7
0
 
0
 
! Отговори
MariaHuanita преди 15 години
da be da i edin marmot uviva6e 6okoladite v staniol...to verno,naprotiv lekuva..e vsi4ko s mqrka de..ama tva sa pylni gluposti
6
0
 
0
 
! Отговори
.................... преди 15 години
lichno poznovam chovek det se sduha ot narkoticite ama tam ne beshe samo marihuana kakto i da e choveka e zatvoren v ludnicata sega!