"Женски" автобуси тръгнаха в Дубай

Властите в страната се решиха на тази стъпка, за да облекчат жените в спазването на ислямските традиции
11 апр 2009 20:30,
70
"Женски" автобуси тръгнаха в Дубай
Снимка: БГНЕС

Автобуси, предназначени само за жени, тръгнаха по улиците на столицата на Обединените Арабски Емирства Дубай, съобщава агенция "Новости".

Властите в страната се решиха на тази стъпка, за да облекчат жените в спазването на ислямските традиции, в съответствие с които те трябва максимално да избягват контакти с мъже.

По-рано в града се появиха и специални "женски" таксита.

За момента от специалните автобуси се движат само седем, но ръководителят на отдела за планиране и развитие на дубайския транспорт Мохамед Абу Бакр ал Хашими заяви, че тяхното количество ще нарасне в съответствие с нуждите.

Той добави, че в бъдеще също така се планира "женските" автобуси да се управляват от представителките на нежния пол.

Жителките на Дубай са посрещнали добре нововъведението. По-рано в обикновените автобуси имаше само по 12 места, предназначени за жените.

Освен това мъжете в обществения транспорт се държат неприлично, затова е много по-комфортно да пътуват отделно, споделят дамите.

Единственото, за което те съжаляват е, че "женските" автобуси все още са твърде малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakwi gluposti goworish... ti zapoznat li si w niakoi dyrjawi kato Svecia i Holandia, che tezi zabradki sa nawsiakyde... poweche ot mestnoto naselenie sa w mnogo raionitowa w bulgaria ne e nishto i niama nikakyw fundamentalizym... kakwi gluposti mogat da se prochetat ot niakakwi propadniaci, ne e istina
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KVO REVETE, VIE V TAZI KO4INA TYK DAJE I AVTOBUSI NQMATE, ne gledaiet v 4yjdata panica ami si vijte va6te dripi
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая същите "нинджи", както ги наричаш 27-мата, вече ги има и у нас. Под влиянието на ДПС фундаментализма се появи и набира сили в България и без война няма да се мине. Ние сме фронтовата линия между Европа и исляма, а фронтовите линии служат на армиите да воюват.
27
0
 
0
 
! Отговори
кокошка преди 15 години
живяла съм в Дубай около 2 години-общественият транспорт там се ползува само от индийци и филипинци."Нинджите",както там наричахме ортодоксалните арабки,се возят само в собствени автомобили.
26
0
 
0
 
! Отговори
съвсем случаен преди 15 години
"Гражданките на Емирствата едно, че са богати и си карат собствените коли и второ въпреки фереджетата са образовани и космополитни."- За богатството разбрах, но за образовани и космополитни!!!? Един образован и космополитен човек ще се движи ли в "скафандър"? Един образован човек ще се чувства ли унижен от друг човек , но от друг пол? Немога да го разбера как ще се делят по пол. Ходил съм в мюсюлманска страна и ми е било много неестествено да гледам стадион пълен с мъже и само в един сектор - само жени. За съжаление това при тях е навсякъде. От една стана се крият, а от друга как се правят децата при тях?- Сигурно щъркелите като се прибират на юг им ги носят от нашите страни.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
освен когато на мъжете им писне и им отрежат краката с резачка, на което имат исконно право там.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мале колко сме неграмотни... Абу Даби е столицата UAE. А тези автобуси още не съм ги видял.
23
0
 
0
 
! Отговори
турист преди 15 години
Абе, 22, явно не си ходил в Емиратите и говориш наизуст. Тези автобуси вероятно се пускат за жените на другите мюсюлмани-гастарбайтери, за да могат спокойно де се придвижват, необезпокоявани от разни или пък спирани вкъщи от мъжете им заради същите тези . Гражданките на Емирствата едно, че са богати и си карат собствените коли и второ въпреки фереджетата са образовани и космополитни.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Луда работа! На мен и през ум няма да ми мине да посетя подобно място. Икономически може и да са добре, обаче в културно отношение са... абе, още са някъде в Средновековието!
21
0
 
0
 
! Отговори
tihomir1.blog.bg преди 15 години
само не стана ясно дали и шофьорите на тези автобуси са жени :)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чувал съм,че да се качи сама жена в автобуса в арабска държава си е жива авантюра... Похотливите араби веднага ги опипвали,пощипвали и натискали .Това важи за Либия най-вече ! За Дубай незнам,но щом пускат отделни автобуси за жени,положението вероятно е подобно. То в Ислямския свят и без това жената не е човек !
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
питаш как се размножават-ами големците им имат цял харем,и ги размножават. останалите им мъже се чукат помежду си-нали знаеш,че така правят мюсюлманите...ха ха ха
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dubai e tretoto po golimina emirstvo sled sharjah no e vtoroto po bogatsvo ( pone predi krizata) :)abu dhabi, sharjah, dubai, ras al khaima, al ain, fujeirah, umm al quwain
17
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen... преди 15 години
Той добави, че в бъдеще също така се планира "женските" автобуси да се управляват от представителките на нежния пол. <<<~~~ Щом жена ще карат едва ли ще стигнат до спирката към която пътуват... :)
16
0
 
0
 
! Отговори
/// преди 15 години
10. "Столицата на Дубай е Абу Даби." :-) И ти не позна - Абу Даби е столица на Обединените Арабски Емирства. А Дубай е едно от емирствата в тази държава (второто по големина и богатство).
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в Брюксел пускали автобусна линия за български ,че 70% от леките дами били българки.....срам,срам
14
0
 
0
 
! Отговори
p. преди 15 години
Освен това мъжете в обществения транспорт се държат неприлично. Нормално, след като са загорели ***, невиждали жена.
13
0
 
0
 
! Отговори
шефа преди 15 години
A be tiq da ne se mislqt za nqkoi princesi koi gi znae kakvi Grozomiri sa s po 2 levi race deto ako magete im sa istinski mage nikoga nqma da priparqt do tqx.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ислямска работа - религията не им позволява да докосват и поглеждат чуждо,а природните им наклонности да спазват ислямските правила!...
11
0
 
0
 
! Отговори
ТонеФ преди 15 години
Тия как се размножават ?