Майката – многорък гений. За 13 часа – 23 професии

Средностатистическата майка има едва 42 минути за себе си
8 сеп 2010 07:58,
90
Майката – многорък гений. За 13 часа – 23 професии
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Средностатистическата майка е многорък гений, който се справя със всякакви задачи – от фризьорство до организиране на мероприятия, като намира време да работи като шофьор, пътен агент, бавачка и учител, съобщава в. "Дейли мейл".

Британско изследване установи, че съвременните майки трябва да се справят със задачи от областта на поне 23 професии, за да поддържат семейния живот.

Те трябва да чистят, да забавляват децата, да ги пазят, да готвят, да водят счетоводството, да подреждат дома.

Майките се справят също със задълженията на сервитьорки, домашни помощнички, помощник-стоматолози, съветници, управители, ръководители на проекти, художници, архитекти, лични асистенти за пазаруване, градинари, ветеринари.

Всеизвестно е, пишат авторите на изследването, че майките работят поне по 13 часа на ден. Те стават рано, за да заведат децата на училище, а като ги посрещнат, пишат домашни, готвят, чистят и рядко приключват със задачите преди 20,30 ч.

Средностатистическата майка има само 42 минути за себе си в края на деня, преди да заспи от умора на дивана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: архитектмайкабавачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Mnogorukaya преди 13 години
Искам да знам, кои са тези учени поименно, за да мога да ги осъдя. Къде са ми моите 42 минути????????? Защо съм ощетена?
88
0
 
1
 
! Отговори
Манолова преди 13 години
Защо се плашиш от това,че ще си можеща!? Нещата ще са такива каквито си ги направиш...Поклон на всички Велики майки
87
3
 
0
 
! Отговори
studentka преди 13 години
Vsq jena re6ila da stava maika i sypryga e naqsno kakvo q 4aka. sama vzima re6eniqta i 6to e izbrala muj koito izob6to da ne i pomaga vinata si e samo neina :)
86
0
 
0
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 13 години
БОЖЕ..... Иска ми се нещата при мен да са различни, въпреки, че до голяма степен мисля, че няма да са.....
85
0
 
15
 
! Отговори
жена преди 13 години
Не зная дали ви прави впечатление колко жени издържат и буквално отглеждат безделните си комплексирани мъже ... те са не по-малко от жените, живеещи на гърба на мъжете си. Не искам да нападам никого, просто подчертавам че и сред двата пола се намират меркантилни *** ....
84
1
 
10
 
! Отговори
жена преди 13 години
Много съжалявам за това че по времето на социализма са се намирали не малко пресметливи жени без скрупули, които са се облагодетелствали с жилища за сметка на глупави мъже като Вас ... Аз ги презирам, макар че съм жена. Но това не Ви дава право да псувате и обиждате ВСИЧКИ жени. С този циничен език ... съжалявам жената, която живее с вас.
83
9
 
2
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 13 години
Ето затова бракът отмира, драга... Щото се правите на интересни... И докато сега все ще се намери някой ***, дето да "стъпи накриво" и да си присвоите жилището му, издръжка и прочее, след по-малко от 10 години всички ще се усетят и ще ви изхвърлят като мръсни котки от кебапчийница... Издръжка ли - ***... Всеки се спасява както може.Щото и вие напоследък тръгнахте да "преуспявате" с един орган, а той, за съжаление, не е мозъка (при вас като че липсва, поне при повечето)
82
3
 
1
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 13 години
Хубаво тогава бе, Танче - като няма мъжка и женска работа се разменете малко с мъжа ти - той да чисти с прахосмукачка, да пуска пералня, да глади и готви (и пак ние, мъжете, готвим по-добре от вас. За справка - главните готвачи в ресторантите са в 80% и нагоре мъже), а ти ще сглобиш новия гардероб, новото легло, ще поправиш ел. инсталацията, ще поддържаш семейния (или частния компютър), ще ремонтираш автомобила, ще нацепиш дърва за камината, ще прибереш въглищата за парното и ще разчетеш бюджета
81
5
 
2
 
! Отговори
gte преди 13 години
Жена гений... евреин миньор... *** непушач...
80
5
 
2
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 13 години
До анонимен 10: Никъде няма професия "домакиня", не само в България... А такова нещо жена-гений - само в сценариите на фантастичните филми...
79
0
 
8
 
! Отговори
баба Яга преди 13 години
Доказано правило в живота е че всеки получава такова отношение ,каквото показва към околните.Стабилното семейство се гради с взаимно уважение.Не може един мъж да се сърди на жена си че е излязла на кафе с приятелки или е била два часа на фризьор,ако той самия след работа отива да пие бира с колегите и след това у дома е прекалено уморен за да изхвърли ***.Уважавай за да те уважават,нали?
78
0
 
7
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Абсолютно!И аз не виждам защо постоядно коментарите се насочват в насока поротивопоставяне:мъж-жена.*** нямат пол.А комплексарите си избиват комплексите обвинявайки другите за собствената си некадърност.Все гледат чуждата паница и им се струва,че само те са прекараните да работят,а другите са търтей.
77
3
 
3
 
! Отговори
Пича преди 13 години
От известно време чета коментарите и забелязвам,че е пълно с озлобели,*** женички плюещи по мъжете по повод и без повод.Все някой им е виновен за нещастното съществуване.По презумция това е мъжа естествено.Такива ни семейство,ни мъж,ни приятел ще завъртят около себе си.Живота е такъв какъвто си го направиш и никой не ти е виновен за това.Ако искате помощ има съвсем нормален начин да е поискате.Ако сте попаднали на мързелив мъж това не значи, че всички са такива и да сеете обиди по всички
76
3
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
хахаха, ами вие сигурно сте от съседни села, а може би от едно и също ! хахах
75
0
 
20
 
! Отговори
жена преди 13 години
Не разбирам за какво е целият спор. Така както има много "майки", които се разкъсват между салона за красота и кафенето и цял живот не работят, така има и много "татковци", които работят на една смяна, задоволяват се с мизерен доход и прекарват времето си у дома в лежане на дивана и мърморене. Сред двата пола има социални инвалиди - т.е. пълни ***, както и организирани и можещи хора, които са чудесни родители. И когато някой от втория тип е имал нещастието да се събере с някой от първия ...
74
3
 
2
 
! Отговори
sd преди 13 години
Вижда се и ти колко си неелементарен с това "незнам". Марш на село неграмотнико!
73
4
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
Незадоволения май си ти! И освен че си незадоволен си *** като ***, защото само един елементарен човек може да обижда!Незнам от кое село си, ама ми писна вече от селяни! София се напълни с такива като вас- ем прости, ем със самочуствие!
72
12
 
2
 
! Отговори
p преди 13 години
Не мога да ги разбера жените. Непрекъснато ни натякват, за равенство с мъжете и могат да извъртят всяко едно нещо като дискриминация срещу тях, а в същото време искат специално отношение, защото дарявали живот (оценям усилията при раждането, но все пак едно дете се прави и отглежда от два родителя). Много е удобно да си жена, ***, ***, евреин, че дори и куче на тоя свят. Кеф ти права, кеф ти дискриминация, кеф ти организацийки които да се защитават и да вдигат шум.
71
7
 
3
 
! Отговори
hex преди 13 години
И затова ли жените живеят по дълго от мъжете, защото работят повече. Когато са си вкъщи си почиват по често, смятам аз.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
jack of all trades , master of none