Германско село си търси лекар, предлага безплатни наденички!

Обещават му и безплатно подстригване и топли кифлички
10 ное 2010 21:15,
51
Германско село си търси лекар, предлага безплатни наденички!
Снимка: БГНЕС

Жителите на германското село Лете отчаяно се опитват да си намерят лекар. Те са готови да му осигурят какви ли не удобства, включително и безплатни наденички!

Числеността на селцето е 2200 души и последният лекар си е тръгнал през септември 2010 г.

„Ние сме готови да организираме най-топлия прием на бъдещия ни лекар, за да се почувства веднага като у дома си!

Имаме голяма нужда от лекар, но никой не иска да дойде да живее в такава местност", споделя пред Ройтерс местният месар, обещал безплатните наденички.

Освен наденичките новият лекар ще може да се подстригва безплатно и да получава топли кифлички от пекарната, също даром.

Собствениците на местния хотел пък са готови да го приютят, докато си намери квартира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 50-тиАми каквито са заплатите,такива са и докторите!С трици маймуни не се ловят.Шарани като тебе трябва да са наясно с това.
50
2
 
0
 
! Отговори
кучето преди 13 години
Германия в последните години е в топ 5 на най-добрите икономики в света и номер 1 в Европа.Само изключително интелигентен човек може да сравнява България с Германия.
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето оферта за българските доктори. Само че там докторите наистина са такива, а не като тези които останаха в България и само реват за заплати. Доктори които са си научили урока, а не такива които поставят грешни диагнози и оставята хората да умират пред вратата без да ги прегледат или от едни налепи в носа да ти пробие черепа. От скромния ми опит съм видял повече некъдърници от колкото специалисти.
48
0
 
1
 
! Отговори
Този пък.. преди 13 години
Айде наздраве ! :)
47
0
 
0
 
! Отговори
M.D. преди 13 години
Lele kolko ogranichen e stanal balgarskia narod ... samo znae da pliue i obijda, a kato otide pri niakoi lekar ochakva dobro otnoshenie. Nauchete se da ni uvajavate, ne naprazno uchim 6 godini obshta medicina i o6te 4-5 godini specializacia. S tova upravlenie i s takova horsko otnoshenie skoro i veterinari niama da ostanat, za da vi lekuvat v skapanata ni darjavica.
46
1
 
8
 
! Отговори
bira_more преди 13 години
Трябва само знаене на език. А език се учи. Пък и ние сме свикнали да учим.Не народа е причината за сегашното положение на лекарите. Имаше 45 години в които лекарите бяха слуги на народа. 45 години мачкане. След това - ами как ще "усвоиш" здравните осигуровки, ако имаш лекари с достойнство насреща си? И за това мачкането на съсловието продължи. ЗОК е монопол. ЛС е монопол. Много хора полагат неимоверни усилия да насъскват пациенти и лекари. За да усвояват осигуровките на спокойствие. И успяват.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
prost narod slaba darjava na taz samo konsumira6ta,za ni6to ne misle6ta bay ganyovska sgan daje feld6eri sa mnogo, obre4eni ne6tastnici utre drugi den vietnamci 6te va lekuvat
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласна. Дори в Турция, която плюят тук на лягане и на ставане има по - добри условия за работа на лекарите. Като казвам по - добри, имам предвид в пъти по - добри. Като говоря за Турция, говоря дори за Анадола. Какъвто народа - такива управниците. Какъвто народа- такива и лекарите. Само дето тия, дето сме в час, дълго няма да търпим още. Знаете ли колко е евтино европейското приложение на дипломата? Ще речете - върви, ***, не си ни изтрябвала. Лошото е, че всички,дето знаем и можем,сме тръгнали
43
1
 
4
 
! Отговори
bira_more преди 13 години
Така е - ама скоро само некадърни лекари ще останат за такива като теб.Щото добра медицина се прави с КИНТИ. Как точно очакваш беден лекар да е кадърен? Книгите (добрите) са от 100 $ нагоре. Имаш ли идея колко струва посещението на конгрес? Или качествен курс?А богатите си плащат. И при това на добри лекари в частни клиники. Ти тях не ги мисли.И лекарите им не дей да мислиш.А ти ще си се лекуваш при хора които не знаят чужди езици, нямат кинти за книги и курсове, и ще ревеш - убийциииииииии
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човече, не се ядосвай така, ще повишиш кръвно, ще ти се вдигне кръвната захар, ще ти стане зле, линейката ще се забави и ще създадеш проблеми на здравноосигурителната система. Пийвай си ракийката, боцкай си от краставичките, намали сланинката и мисли с добро за хората. А другото - каквото Господ даде, щото за медицината ти си загубена кауза. Има случаи, когато и тя е безсилна.
41
1
 
3
 
! Отговори
bira_more преди 13 години
Помня как комунистите все това викаха - Пааартията* ви изучи. Все едно образованието ни е плащано директно от Живков а той е копал та да има за нас. Е ние копаехме, а родителите бачкаха за жълти стинки.Въпроса е в друго - колкото повече плюят лекарите, толкова по малко добри лекари ще остават достъпни за плювачите. *Произнасяха я с подвивване - и няколко а'та
40
5
 
2
 
! Отговори
ДЖАБА ХАТИАНИНА преди 13 години
ХА-ХА-ХА Успях да ядосам вече един този с коментар 33 . Яд го е че казвам истината, защото съм е приживял и вероятно не съм само аз . Бая народ си отиде от този свят заради НЕКАДЪРНИ ЛЕКАРИ . Значи за да си лекар трябва да имаш душа а не да гледаш бедните и болни пациенти по джобовете . Защо в тази държава всички *** с власт гледат да си го искарат на бедните и беззащитните хорица. Като искате пари под масата вземете и рекетираите богатите и мутрите . Ама не смеете защото ще ядете пердах.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колега, според мен парите на този нещастиник са поели по пътя на Декадата на ромското включване. Имам един такъв пресантиман....
38
0
 
5
 
! Отговори
bira_more преди 13 години
Споко - твоите кинти са отишли за образованието на децата на партайгеносетата. За моето образование са платили моите родители. А и аз поработих залудо. Ама пък ми дойде акъла, и се преквалифицирах.И знаеш ли колко е гот. Вече не съм длъжен никому. Ама никому. Никой няма да дойде да ми обяснява че понеже хипократовата клетва аз трябва да го лекувам за моя сметка.Кеф.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно си от гилдията на гинеколозите - любители, но да те информирам, че няколко посетени вагини не те правят специалист. Просто си остават *** тъпкач. Дали съм достатъчно ясна?
36
0
 
3
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Лекър си, викаш?И на кой кър лежа, докато съучениците ти бяха в час по Български?
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако си млада и хубава може да направим малки докторчета-финансисти, аз съм готов да ти осигуря всичко необходимо, за желост в UK здравеопазването е на почти същото ниво като в България, но пък услугите са много п оразвити.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеално е там за нашите доктори, щото на практика тук всичко вършим с "плюнка" и смъртността е много под очакваната за допотопните условия, при които съществуват повечето болници и лекарски практики.
33
0
 
13
 
! Отговори
MD преди 13 години
Алоооууу, Българино. Платил си ми незнам си кво си (жена съм и не е хубаво да съм цинична, поне не много). На такива като тебе не им трябва лекар, трябва им един хубав бой. И аз съм платила от данъците си да се изучат един куп икономисти, ама що ли цъфтим и вържем. От моите данъци се изучиха и куп юристи, за да съдят за кокошка и да строят палати с рекети. Щото съм се била клела, съм била длъжна. Длъжна съм да си върша работата професионално, но не е част от професията да търпя ***!!!!!!!!!
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami az sam ot nashte doktor4eta i sam si mnogo dobre u nemsko nikoi nikogo ne bie tova go ima samo v nashta tatkovina, Za6to si pluete doktorite be sgan ne6tastna.abe kvo li pisha jivej si mizernia jivot ...