Астрологията е наука, отсече индийски съд

Практикуващите "тантрическа черна магия" също не били шарлатани
8 фев 2011 08:07,
52
Астрологията е наука, отсече индийски съд
Астрологията е "майка на всички науки".Снимка: Булфото

Висшият съд на индийския град Мумбай опроверга всякакви съмнения в правдивостта на предсказанията на астролозите, като потвърди, че астрологията е наука, предаде ИТАР-ТАСС.

В Индия, където милиони хора открай време вярват в това, съдебното решение едва ли  ще промени нещо. И без това повечето индийци сверяват всяка своя стъпка с показанията на звездите. 

Както съобщава вестник Times of India, съдът в един от най-големите мегаполиси на планетата съхрани устоите на индийското общество, след като компанията "Джанхит Манч" поиска да бъдат признати за лъжци астролозите, които практикуват "тантрическа черна магия". 

Ищците обосноваха искането си със закона, приет в Индия през 1954 г., според който не трябва публично да се правят лъжливи прогнози.

Съдът отхвърли иска на "Джанхит Манч", като подчерта: "Астрологията е уважавана наука, която се практикува от 4000 години". 

Той напомни, че още през 2004 г. по този въпрос авторитетно се е изказала и висшата индийска съдебна инстанция -Върховният съд, който постанови тогава, че астрологията е "майка на всички науки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
буба4ко преди 13 години
Аз не разбирам от астрология и от жени :) Разбирам от компютри и бира ;)Но Нютон един ден са го питали - "как може човек на науката като вас да се занимава с нещо толкова блудкаво и мъгляво като астрологията?"а той само казал - "Господа, преди да кажете че нещо е мъгляво, вземете се запознайте поне малко с него, и тогава говорете..."тей че - нека само хората дет разбират от астрология да кажат каква е
47
1
 
5
 
! Отговори
Like преди 13 години
"Вярвам в астрологията поради една единствена причина-тя работи." И си прочетете по-добре библията - къде астрологията е свързана с Бог и къде - не. Когато не вярваш в нещо, не значи, че то не действа. Астрологията е най-древната позната наука на съвременните хора. Тя е майка на науките в буквалния смисъл на думата-дори ако не приемате.В Древен Шумер и Вавилон след хилядолетни наблюдения на повторяеми и нови, различни небесни конфигурации, достигнали до ... математиката - основата на нашия свят.
46
1
 
5
 
! Отговори
Pin преди 13 години
Ако врачуването е "майка на всички науки", нищо чудно, че с индийски софтуер откриха вода на Луната.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АСТРОЛОГИЯТА ПОМАГА ДА СЕ ХВАНЕ ДЖАКПОТА!!! и ЗНАЕТЕ ЛИ КАК, като зарибява лековерните хорица и бърка в джобовете им. Хиляди с лъженауката си ограбмат милиони. Това за мен е една престъпна схема.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно това е, науката се нуждае от доказателства. А там, където няма наука, има много шарлатани. Но пък и това, което науката не може да обясни не значи, че не съществува. Досега науката не е отговорила на въпроса нито за религията, нито за астрологията. И там шарлатаните са най-много.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато някой говори глупости го определям като ***. Това е наука - нарича се логика. Иначе не, не съм Ренде, но пък се радвам, че има достатъчно хора, които не вярват на шарлатани.
42
0
 
1
 
! Отговори
Taurus преди 13 години
Анонимен 27, ти да не си Ренде, но под прикритие?! :-))) Пожелавам Ви да насочите енергията от гнева и агресията си в градивна посока, ако това изобщо е възможно за вас :-)) Как определяш някого като ***, ти да не си Господ?! Айде бъдете здрави и като критикувате, поне го правете съобразено с правописа в българския език, че иначе и това изглежда доста смешно :-))))
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен №27 до Taur преди 13 години
"Езотеричен - Прилагателно име 1. Вьтрешен, таен, скрит достьпен само за посветените." Не ме опровегаваш, ами потвърждаваш това, което казвам. И "анализа на потенциала на рождената карта на човек" не говори в твоя полза. Това, че си служиш с "научни" думи не прави глупостите, които говорш истина, още по-малко наука.
40
3
 
3
 
! Отговори
Taurus преди 13 години
Ах, Ренде, колко злоба и гняв има в думите ти!! Тези, обаче, твои чувства едва ли са породени само от омразата ти към астрологията, но когато генерално обиждаш хора, които дори не познаваш, това е достатъчно красноречив факт за теб. Всеки сам извървява пътя си, а аз ти желая толерантност, успехи и късмет! Ако обаче това не ти се случи - не обвинявай астрологията :-)))))
39
3
 
6
 
! Отговори
ренде преди 13 години
Единственото което може да преброи астрологията е количестовто празни кратуни, но и това не е гарантирано. А дарсловото да се сапунисват празни тикви се реализира в некои други науки. Астрологията в съвремения свет се изповядва само от нереализирали се нарциси.
38
4
 
4
 
! Отговори
Taurus преди 13 години
Ренде, ето отговорът ми на въпроса ти: Всяко предсказание, направено от опитен и даровит астролог, се е реализирало.
37
0
 
3
 
! Отговори
ренде преди 13 години
Таурус и кое предсказание се е случило?
36
6
 
2
 
! Отговори
Taurus преди 13 години
До Анонимен 27: Да, астрологичните твърдения не могат да бъдат доказани като Теоремата на Питагор. Точно затова, астрологията е една от езотеричните науки, а не от фактическите. А кой определя кое е валидно - скептиците или вярващите?! Кой определя кое е хубаво и кое грозно?! Кой е критерия за подобно твърдение?! Няма еднозначен отговор. Най-яркото доказателство за точността на астрологията е верността в анализа на потенциала на рождената карта на човек, както и на направените предсказания.
35
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Дали някакъв съд ще признае астрологията за наука или не - все едно. Библията отдавна я е определила като нещо богопротивно и който вярва на предсказанията на астролозите, не може да се нарече християнин.
34
1
 
2
 
! Отговори
Звездо-бройКа преди 13 години
Коментарът ми е отговор на доста предишни коментари в духа на: Ние сме свързани с планетите, те със звездите и въобще всичко е един гювеч! :DРадвам се, че намираш аргумент в нашата "познаваемост" на слънчевата ни система и в нейната "изолираност" от останалата част от Вселената.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Звездобройке, в астрологията се работи основно с планетите от слънчевата система. Правиш извод въз основа на невярна теза.
32
6
 
5
 
! Отговори
Звездо-бройКа преди 13 години
Звездното небе се променя непрестанно! Дали има нещо общо с това, което е било преди 4000 години - НЕ!Голяма част от звездите, които виждаме са угаснали отдавна, но светлината им още пътува към нас! А да не говорим колко звезди Не виждаме! Правите си прогнозите по нещо, което не съществува - успех!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Но индийците са прекалили. В момента астрологията не е наука. И който твърди противното - греши.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докаже все още. И там, където науката няма доказателства и факти-идва вярата. Така че и феновете на астрологията имат основание и противниците. Но в борбата се ражда развитието и истината, така че този спор е полезен, до доказването на нещо друго.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези, които твърдят, че астрологията не е наука имат следния аргумент, докажете с вероятности, това, което предсказвате, опрете се на факти и доказателства. Да, но такива още няма, защото не всички си знаят точната минута на раждане и такова нещо не може да се направи. Астролозите пък твърдят " Защо след като материалните тела си взаимодействат чрез гравитация, електромагнитни влияния, менталните и духовни тела на човека да не си взаимодействат с планетните ефирни влияния, които никой не може да