Крава беглец стана тв звезда в Германия

Ивоне е неуловима, след като на 24 май избра свободата пред кланицата
9 авг 2011 16:35,
27
Крава беглец стана тв звезда в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Германия за нея се говори повече, отколкото за Деми Мур и Никол Кидман взети заедно. 6-годишната крава-беглец Ивоне стана суперзвезда в Бавария и свободолюбивият й дух трогна сърцата на местните хора, пише ЮПИ.

Най-търсеното говедо в Европа избра свободата на 24 май тази година, когато избяга от ферма и от сигурна смърт в кланицата. От тогава 700-килограмовата кафява красавица на бели петна живее свободна и в пълна нелегалност, криейки се в гъстите гори край градчето Мюлдорф.

Кравата-беглец си издейства смъртна присъда след като полицейски патрул катастрофира във волното й тяло. Но Ивоне успя да се измъкне. Местните власти наредиха животното да бъде отстреляно, тъй като може да причини и друга катастрофа на някой натоварен път.

Но хитрата крава се покри в шубраците и започна да се прави на сърна, като излизаше да пасе само нощем. Потеря от 100 души тръгна по петите й, но тя изчезна като игла в купа сено, въпреки солидните си размери.

Трогнати от свободолюбивия дух на Ивоне местните природозащитници се мобилизираха и откупиха живота й от бившия й собственик, като му платиха 700 евро. Но от рогатата шумкарка така и нямаше помен. Тогава нейните защитници, решени да изпреварят враговете й, които искаха да я отстрелят, изпробваха най-хитроумни тактики, за да изкарат Ивоне от землянката й.

За целта близо до мюлдорфския лес беше докарана нейна посестрима от обора, срамежливата Валтрауд, заедно с теленцето Валди, за да играят на тънката струна на приятелството и на майчиния инстинкт.

Ивоне не се поддаде на първичните пориви и продължи да се укрива. Нейни фенове започнаха да кръстосват горите нощем с инфрачервени устройства, с надеждата да я открият по топлината. Но засега Ивоне остава в нелегалност, наслаждавайки се на ценния дар на свободата и водейки за рогата една от най-добре обучените полиции в света. Следва продължение, пише вестникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: кланицакрава-беглец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крава много вкусна,моля пратете нова!!
24
1
 
1
 
! Отговори
istritia преди 12 години
i pak bil nepriliche kommentar na njakoi hora . abe dnes.bg via imate li si njakakva rabota po prinzip p6ete gluposti OK ama vseki neka da si napi6e kakvoto iska to za tova ja ima opziata , i pak ste go napi6a za da se vidi, ( kravite vuv germania su kato jenite tam , edna statistika kazva che srednoto teglo na edna germanka bilo okolo 80 kilogramma ) koi normalen se bi hvanal , to za tova avstria , germania i takiva su izvestni sus KRAVI axaxaxaax ;-))))
23
2
 
12
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
ЩЕ Я НАМЕРЯТ НА КУКОВО ЛЯТО.НАШИТЕ И РУМЪНСКИ *** ОТДАВНА СА Я ИЗЯЛИ И ОТСРАЛИ.
22
1
 
2
 
! Отговори
баварка преди 12 години
до Косморог - в Бавария няма кумчо-вълчовци и баба-меци, а кравите тук са си хубавици и много на почит! Преди няколко години мечока-емигрант Бруно премина незаконно границата и след не особено продължително подобно преследване беше отстрелян. IQ кравата-беглец Ивоне >IQ мечока-емигрант Бруно
21
1
 
1
 
! Отговори
дояча преди 12 години
Голямо виме батка !!! Като Родопска гайда...
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой знае, може вече да е заклана и изяденапък те нека си я търсяг героинята
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!
18
3
 
1
 
! Отговори
Dilablo преди 12 години
Neka da im ispratim nashte snaipreisti te imat opit strandja ahahahahah
17
0
 
2
 
! Отговори
ni6to vqrno преди 12 години
golqm pisatel fantasmagorii kolkoto iska6
16
1
 
12
 
! Отговори
Kim преди 12 години
И моята крава избяга така преди години - Краката ми миришели, много съм пиел!
15
0
 
9
 
! Отговори
daco преди 12 години
pratete 5 tsiganina ot bg i vednaga ste q namerqt
14
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази новина е великолепно представена, авторът явно познава слабостите на кравешкият живот, но намира баланс на емоционалността си и с острото си перо солидарно описва кравата, хората и шубраците на мюлдорфския лес.
13
5
 
33
 
! Отговори
chris преди 12 години
Със сигурност е срещнала някой българин и е изчезнала внезапно! Я виси на суджук някаде, я е регистрирана като нов внос в България или е отишла на бик! :D
12
5
 
30
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 12 години
Ако наши *** са били близо н палатков лагер в тази гора ,кравата вече е станала на кайма!! Ще гонят михаля доста време!!
11
1
 
47
 
! Отговори
stroke of genius преди 12 години
"полицейски патрул катастрофира във волното й тяло"...
10
7
 
10
 
! Отговори
косморог преди 12 години
Мда, докато тъпите немски вестници продължават да пълнят главите на хората с простотии и да търсят Кравата, нея кумчо вълчо или баба меца чоже да са я намерили отдавна-отдавна. Ням с какво да занимават хората, долна и пропаднала прослойка от журналисти!
9
1
 
8
 
! Отговори
ggg преди 12 години
njama d aja namerjat sigorno bg *** veche ja izjadoha
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Yvonne = Ивон!!!!!!!!
7
1
 
23
 
! Отговори
буба преди 12 години
страхотна снимка!!! Браво днес.бг :)))
6
5
 
17
 
! Отговори
xopxe преди 12 години
Все пак това е просто крава , 100 % че е станала отдавна на пържоли...