Апокалипсис изобщо нямало да има

През 2012 година не идвал краят на света, а нова епоха
Обновена: 1 дек 2011 09:38 | 1 дек 2011 07:06,
102
Апокалипсис изобщо нямало да има
Снимка: Reuters

Краят на човечеството не наближава. Такъв поне е изводът на германски експерт, който твърди, че декодирана от него плочка на маите, съдържаща позоваване на годината 2012 г., не означава край на света, а преход към нова епоха. 

Интерпретацията на йероглифите, извършена от Свен Гронемайер от австралийския университет Ла Троуб, бе представена за първи път вчера в археологическия обект Паленке в южната част на Мексико, предаде Асошиейтед прес. 

Гронемайер е проучил каменна плочка, открита преди години при разкопки в Тортугеро, в мексиканския щат Табаско. Текстът на нея е бил издълбан преди 1300 г. Камъкът се е напукал и краят на надписа е почти нечетлив. 

Според учения надписът описва завръщането на тайнствения бог на маите Болон Йокте в края на 13-я период от 400 години, еквивалентен на 21 декември 2012 г. 13 е свещено число за маите. В датата няма нищо апокалиптично, подчертава Гронемайер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: маитеапокалипсис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
1
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
като ти гледам ника и чета коментара ти си типично промит американски мозък
73
5
 
28
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
"Календарчето" е всъщност движение на небесните тела, и то е направено тогава когато европейците още са били на теорията "Земята е плоска", това "календарче" е всъщност най-точното създавано на планетата и то много преди да я има науката която ние днес познаваме, и понеже са били диваци според теб, та са успели да обработват кварцовия кристал, по неподната и до днес технология за нас дори и Британския музей не знаят за какво става въпрос, да не говорим, стотиците учени.Ти изобщо не си наясно...
72
7
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Жалко...
71
4
 
11
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
И това е извода на човек, който пише "простотиЙ"...
70
5
 
65
 
! Отговори
SHE преди 12 години
Господ толкова много се ядосал на човечеството, че решил да сложи край на света. Събрал всички световни лидери, за да им го съобщи:- Вижте ме, ето, аз съм Бог и след 10 дни ще сложа края на света. Това е.Разотишли се хората и всеки се заел за работа като за последно. Свикал Обама съветниците си и им казал:- Имам една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че Бог съществува. Лошата е, че краят на света идва след 10 дни.Свикал Путин хората си и им казал:- Другари, имам 2 лоши новини. Едната е, че все пак има бог, да го е**. А втората е, че краят на света идва.Събрал Бойко Борисов хората си и им казал:- Колеги, имам две добри новини. Едната е, че говорих лично с Господ. Втората е, че ще управлявам до края на света.
69
32
 
13
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Ама въобще се чудя на хората че,вярват на подобни глупости.Това са индиански племена живеещи в джунглата ,най далечното място до което са ходили е близката река ,да ловят риба.Хора които са обожествили конете на испанските конквистадори .Всичко което те не знаят е било бог.Маите ,Ацтеките и Инките са си имали тяхна духовно, етно-битова култура за този регион на света.Те са си направили календарче, за тяхното си бъдеще.За техният си живот в джунглата.Ще предвиждат бъдещето. Тъпотий.
68
8
 
2
 
! Отговори
gesha преди 12 години
75 SMEEM SE NA SMESHNOTO SUS TOZI KOMENTAR I TI VLIZASH VUV TAZI KATEGORIQ MUXAXAXAXAXAXAAXA
67
12
 
6
 
! Отговори
Земното Кълбо преди 12 години
смеете се на *** стари вицове за Тодор Живков, защото сте НЕДОРАСЛИ ...
66
6
 
0
 
! Отговори
gesha преди 12 години
DO 72 NQMA DA IMA OTLAGA SE BOKO KAZA NQMA SREDSTVA KRIZA E XAXAAXAXXAAAXAA
65
6
 
2
 
! Отговори
do 68 преди 12 години
Ahahahahahahahahah. Ludnica
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne neee, ne moje da byde. Trqbwa da ima apokalipsis. Ina4e idiote na tozi swqt nqma s kakwo da se zanimawat.
63
4
 
7
 
! Отговори
До shumenn преди 12 години
Благодарности за вица скоро не се бях смял така :)))
62
3
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 12 години
Дръж се, братко, краят наближава!
61
4
 
1
 
! Отговори
gesha преди 12 години
iskam da vi vidq razocharovanite fizionomii sutrinta na 22,12.2012 i si pusnete tvto v ochakvane da chuete che e zapochnal kraq na sveta a ot tvto BOKO obqsnqva kak go e predotvratil sled kato plevnqta go nagradil za sushtoto geroistvo a DQNKOV preglasq kak orqzanite zaplati i bjudjet sa pomognali MUXAXAXAXAXAAXAXXAXXAXA. SHTE VI SE DA UMREM BURZO NO SME MNOGO GRESHNI ZA TAKAVA MILOST I ZATOVA SHTE SE MUCHIM MNOGO GODINI PREDI DA UMREM
60
15
 
51
 
! Отговори
shumenn преди 12 години
Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са в самолет. Плевнелиев казва: "Ако хвърля тази банкнота от 100лв, ще направя един човек щаслив. Бойко казва: Аз ще хвърля 5 банкноти от 20 лв и ще направя 5 човека щасливи. Пилота въздиша и казва на втория пилот: Виж ги тия, не осъзнават, че ако хвърля 2-*** *** ще направя 8 милиона българи щасливи.
59
14
 
5
 
! Отговори
А водното равнище преди 12 години
Когато северните Германски райони около Северно море, когато Холандия и половината Белгия попаднат в обятията на морето, дай Боже този човечец да бъде жив и да видим каква песничка ще запее. Средното световно ниво на океаните нараства с всеки откъснат айсберг от Антарктика, с разтопяването на ледовете на Северния полюс. Лошото е, че разстопяването е равноускорително, тоест всяка година все повече. Американците вече са в повишена готовност за районите около НюЙорк и Карибския басейн.
58
4
 
5
 
! Отговори
61 преди 12 години
благодаря, отдъхнах си :)))
57
5
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Изводи не се правят така.Аз например прочетох Библията (преводи на Крал Джордж, на Константин и от 1940г.), Корана, гръцка митология, римска, индийски епоси, учения, доста литература за маи, ацтеки, инки, индианци, легенди за атлантида, геология, минерали, физика,химия и др. такива и така съм си направила изводите.Доста си е за четене и на мен лично ми е отнело 15г. така че няма как сега и тук да ти обяснявам неща, ако ти нямаш познания в съответната област, така или иначе няма да го възприемеш.
56
4
 
1
 
! Отговори
61 преди 12 години
той и Томас тъй, и Патилан, и мисирките, и антирептилите, и други некои - все в денонощни полемики по всички темикое да ти разбера - или си за извънземните родители (пак еволюция), или си за "от кал направи мъжа и жената, после още една от изтръгнатото му ребро"
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па, тоя па.... Ще ни осведомява и разубеждава!Що не дойде в страната на апокалипсиса, да оцелява 20-на години с 200-250 лв, и тогава да ни обяснява за края на света и новите епохи. Може и да се случат, ама някъде другаде. Тук вече сме ги преживели.Нас само 2-то пришествие ще ни оправи! Макар да знам един, дето твърди, че и за там познавал едни хора... Това му е майката, да имаш вуйчо владика, иначе - 2012-та!