Всеки седми чака края на света през 2012

15% вярват, че ще станат свидетели на апокалипсис
2 май 2012 18:11,
86
Всеки седми чака края на света през 2012
Тълкуванията на календара може и да са грешни. Снимка: Reuters

Близо 15% от хората смятат, че могат да станат свидетели на края на света, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

10 на сто пък вярват, че календарът на маите, който свършва на 21 декември 2012 година, може да се окаже верен.

Краят на календара на маите, който обхваща около 5125 години, стана причина за тълкувания и внушения, че краят на календара отбелязва края на света.

Всеки седми смята, че краят на света наближава, независимо дали причина за апокалипсиса ще настъпи от ръката на Господ, вследствие на природно бедствие или политическо събитие, обяснява ръководителят на проучването Керън Готфрид.

По думите на Гофрит възможно е големият медиен шум, който се вдигна около календара на маите също да влияе на мнението на хората. Той допълва, че някои изследователи на маите оспорват това тълкуване.

Отговорите в международното изследване, обхванало 16 262 души в над 20 страни, варират, като едва 6% от французите смятат, че Армагедон е неизбежен в живота им, докато това се отнася за 22 на сто от жителите на Турция и САЩ.

Само 7 на сто от белгийците и 8 на сто от британците се страхуват, че краят на света ще настъпи през живота им.

Около 10 на сто от запитаните заявили, че се страхуват или са обезпокоени от неизбежен край на света през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Америка са лудналиииии... Да видите там какво е. Имам роднина в момента там и ми разказва, че е страшна параноя. Място в бункер се давало срещу 1 млн. долара. Тези, които напускаха тази психоза успяха да ги впрегнат реднеците.
25
0
 
6
 
! Отговори
дмт преди 11 години
грешката е моя :)... просто никога не чета статиите в сайтчето, само коментирам блестящите заглавия ;) - ясно 7 процента от британците... хаха, нас не ни засяга
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които чакат края на света през 2012 да ми прехвърлят имотите си, считано 01.01.2013
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големият хищник на планетата е човекът. Само и единствено природата може да го накаже. С тази лакомия в хората няма да се размине без последици. Просто е въпрос на време да се случи лошото. Всичко се връща на този свят.
22
1
 
13
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Не може ли да пуснем един референдум за АПОКАЛИПСИСА щото се пада баш около Коледа и да се отложим за година и 4 месеца ??? До никъде сме и с магистралите и с птицефермите за щастливи кокошки,па да не говорим за усмихнатите прасета в кочините дето нямат и 5 квадратни метра лично пространство....Ама аз само предлагам,щото е срамота да се АПОКАЛИПТИРАМЕ в такова състояние!!!!!!!
21
2
 
8
 
! Отговори
дмт преди 11 години
7 % от какво - от християните, от жителите на земята.... или 7% от жителите на Долно нанагорнище???
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ххахахаха, а колко хора се сетиха, че имаме високосни години от римско време ? И ако нямаше високосни години вече да е към края на 2013-та, тъй че според календара на маите 2012-та да е минала вече. Но иначе евала, темата за 2012 е доста продаваема.
19
1
 
9
 
! Отговори
Приказка преди 11 години
Живял някога един цар.Царят имал един много добър царедворец.В царството живял и един гадател, който всичко познавал.И един ден царят решил да се допита до гадателя: "За теб казват, че всичко познаваш?""Така е" отвърнал гадателя."А колко ще живея?" попитал царя."Уви ти няма да живееш дълго. Скоро ще умреш" отговорил гадателя.След този разговор царят се натъжил и зачакал смъртта.Като разбрал това царедвореца казал на царя да извика гадателя, че иска нещо да го пита.Царя извикал гадателя.Царедвореца го попитал: А ти колко ще живееш?На което гадателя отговорил: Аа, аз ще живея дълго.Царедвореца веднага извадил меча си и съсякъл гадателя.После казал: Царю виждаш ли той не може да познае за собственият си живот, а какво остава за живота на другите.Царят се успокоил и продължил да царува.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове, противно на това което пише в библиите и тълковните ви речници "апокалипсис" означава чисто и просто "СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ"! Пък вие си вярвайте в каквото ви душа иска...
17
0
 
3
 
! Отговори
21 преди 11 години
Бог Отец е правилно.Извинявам се.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка нощ е една малка смърт, защото може да не се събудиш.
15
5
 
4
 
! Отговори
до №19 преди 11 години
Баце, доказаха, че тези кръгове са правени от хора.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нютон е правил някакви изчисления според които края на света ще настъпи в 2060 г.Но както пише в Библията никой освен Бог отец не знае кога ще дойде края.Факт е, че той е все по-близко.Хората изоставиха нравствеността, морала, любовта един към друг.
13
4
 
1
 
! Отговори
Avebury Manor преди 11 години
Невярващите в апокалипсиса да потърсят в нета материали за житните кръгове от Avebury Manor от 15.07. и 22.07.2008 година и да се позамислят, ако могат де?
12
0
 
0
 
! Отговори
попо преди 11 години
1
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двама маи с чукове и длета блъскат по една скала и единия казва:-Брато, тоя камък е малък и няма да го съберем тоя календар!-Кво ти пука? Ние до тогава няма да сме живи! Някой друг ще се посере от страх! Няма да го дялкаме на ново, пък каквото ще да става!
10
1
 
17
 
! Отговори
Homer преди 11 години
На тази дата навлизаме в ерата на Водолея!!!Не виждам никакъв край,а едно ново начало(дано)!
9
5
 
11
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Ами заблудените хора са лесни за измама. Нека хората да прочетат Библията - да се огледат и ще видят, че няма да настъпи край на света през 2012 - както ги лъжат. Край на тоя свят ще има, но няма да е през 2012 и никой не знае кога точно ще е - ако някой ви каже точна дата и година е измамник. Вероятно масоните ще опитат да имитират пришествието на Христос декември 2012 - но ние знаем, че Христос няма да дойде, докато не се прояви сина на погибелта - или антихрист, който ще се превъзнася и ще се обяви за бог и ще избие мнозина, които не му се покорят. Но после Бог ще го убие него.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки седми е *** комунист и всяка простотия която чуе!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Апокалипсис (на гръцки Αποκάλυψις - разкриване, смъкване на завеса, откровение)Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне (Откровение на св. Йоана, 13:18)Или как и защо се променя смисъла на думите....