Създават истински "Джурасик парк"?

Ексцентричен милиардер се е свързал със създателите на овцата Доли
3 авг 2012 20:54,
27
Създават истински "Джурасик парк"?
Може би скоро подобна табела ще стои на входа на истинския Джурасик парк. Снимка: Reuters

Той може би ще успее да създаде най-забележителното пресъздаване на холивудски филм в реалния живот. Ексцентричният австралийски милиардер Клив Палмър изготвя таен план за построяването на истински “Джурасик парк“, гласят слухове, пише “Дейли мейл“.

Магнатът вече нашумя със странната си идея да направи "Титаник II", който по план трябва да се отправи на първото си пътешествие от Англия до Северна Америка в края на 2016 година.

Според източници на вестника Палмър вече се е свързвал с екипа, който е работил по създаването на овцата Доли – първия клониран бозайник.

"Джурасик парк" най-вероятно ще бъде построен близо до супер курорта Куулъм, който Клив Палмър наскоро закупи.

Милиардерът засега отказва да коментира слуховете.

През април той обяви плановете си да строи копие на “Титаник“. Палмър обаче ще заложи на доста сигурна спасителна екипировка.

Корабната му компания "Блу стар лайн" е подписала меморандум за разбирателство с китайската държавна корабостроителница "Си Ес Си Джинглинг" за строежа на "Титаник II".

Проектантските работи вече са започнали. Корабът ще е със същите размери като първоначалния "Титаник ", с 840 каюти и девет палуби. За гориво обаче ще се използва дизел, а не въглища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
18
 
! Отговори
3 преди 11 години
Що не вземеш ти да изкараш пари и да ги изхарчиш по този начин, вместо да даваш акъл на милиардер как да си харчи парите?
3
11
 
21
 
! Отговори
Сандо Канев преди 11 години
Вземи нахрани гладуващи деца, дай парите за възстановяване на озона, наеми снайперист да гръмне Тиквата,Физкултурника и Постната пица!!! Т.Е. направи нещо смислено с тия пари австралийски а не съйивявай гущерски мумии....
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вестник Уикенд е българският вариант на Дейли Мейл, или в най-добрия случай 24 Чаши ъъъ Часа, имайте го предвид всеки път като чуете името някъде.
1
13
 
7
 
! Отговори
вгъзозавър преди 11 години
За пари, животни като Палмър са готови и майка си да клонират. Надявам се да го гризат дълго с остри и тънки зъби!