Нигериец оцеля три дена на дъното на Атлантическия океан

Мъжът оцелял във въздушен джоб след потъването на влекача
4 дек 2013 18:46, Елка Василева
14
Нигериец оцеля три дена на дъното на Атлантическия океан
Окене /в центъра/ в декомпресионната камера. Снимка: БТА

Екип южноафрикански гмуркачи успял да спаси мъж, прекарал почти три дена във въздушен джоб на обърнал се влекач на 30 м дълбочина в Атлантическия океан край нигерийския бряг, съобщи Асошиейтед прес.

Спасеният Харисън Оджегба Окене е бил готвач на плавателния съд. Когато той се обърнал, мъжът бил в банята. Успял да се добере до кабина, която му изглеждала по-безопасна, затворил се в нея и започнал да чака и да се моли.

Започнал да се тревожи, когато чул как риби - акули или баракуди, си съперничат за голяма плячка. Водата започнала да се покачва и той се качил по-високо. Единственият му хранителен запас бил бутилка кока-кола. Вече мислел, че ще умре, когато чул звука на корабен двигател и спускаща се котва. Помислил, че заради големината на влекача гмуркач надали ще го намери и започнал да разбива кабината. След това чул как гмуркачите се отдалечават. Когато настигнал един от тях, го поуплашил, защото никой не очаквал да бъде намерен жив човек 72 часа след инцидента.

Спасителят първо стоплил Окене с топла вода, след това му поставил кислородна маска. Когато го извадили от влекача, го поставили в декомпресионна камера и така го върнали на повърхността.

Останалите 11 моряци на влекача са загинали. Гмуркачите били на експедиция край западното крайбрежие на Африка, когато получили зов за помощ. Инцидентът е станал в края на май, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
Да ти разясня. Аз съм гмуркач любител. Той не е имал кослороден апарат, тоест трябвало да се качи 30 метра до повърхността наведнъж - от разликата в нялягането добовете му са щели да се пръснат а в най-добрия случай от такава дълбочина ще излезе и ще започне да кашля кръв като до час ще е умрял ако не получи медицинска помощ. На всеки 10 метра изкачване се почива по минута поне и се диша през това време. Отделно той въобще не е знаел на каква дълбочина се намира. Страшен късмет е изкарал!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Луда работа преди 10 години
Невероятно! Човекът има невероятен късмет. Представи си да се кмуркаш в преди дни потънал кораб и изведнъж някакъв те настига.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ли съм ***, или тези, които са написали, че е бил на 30 м. под вода. Това за сравнение е 10- етажен блок. Да преплува това разстояние до повърхността за моряк е шега работа. Друг е въпросът като изплува какво ще го спаси. Но да седи в ДЖОБ и да чака????? Нещо ни взеха за калинки пак...
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък да ви кажа, че това просто е скрита реклама на "кока-кола"!
8
0
 
36
 
! Отговори
една преди 10 години
Накрая ще се окаже, че корабът не е бил потънал, а заседнал...Абе, тук не е за четене на статии - не може да им се вярва. Аз влизам да чета коментари :)))
7
1
 
32
 
! Отговори
makaveli преди 10 години
До 1То пък ти хич не си роб. Работиш за 2-3 левчета на час, а се смееш на ***.
6
8
 
12
 
! Отговори
абориген преди 10 години
Доста голямо ще да е било това въздушно джобче, че човекът да не се задуши 3 денонощия от натрупания въглероден двуокис от издишването. Сигурни ли сте, че сте превели правилно статията? Че корабът е бил потънал?! :)))
5
0
 
49
 
! Отговори
една преди 10 години
" Когато настигнал един от тях, го поуплашил, защото никой не очаквал да бъде намерен жив човек 72 часа след инцидента."....къде го е настигал? Тичал е след него под водата ли? И после "Спасителят първо стоплил Окене с топла вода, след това му поставил кислородна маска. Когато го извадили от влекача, го поставили в декомпресионна камера и така го върнали на повърхността."... Никак, ама никак не мога да си представя талъв сценарий. Днес. бг са превеждали с кракатаа си пак.
4
6
 
5
 
! Отговори
;мая галева преди 10 години
не ще го вземе БОЛЕН пиздерката да ВИКА АТАКА АТАКА като го работи в задният двор вместо доганя..
3
4
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Братя Галеви ще са се впечатлили от хладнокръвието му и инстинкта му за съхранение и ще го поканят да им е личен готвач на вилата им в Кейптаун!
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
невероятна история :) чудо :)
1
36
 
14
 
! Отговори
White Power преди 10 години
Cега ще трябва да им е роб за цял живот! И без това им е в кръвната група