Популярни филмови сцени... от Лего!

"Мръсни танци" от тухлички и пластмасов Лео ди Каприо
15 окт 2014 16:57, Василия Пейчева
0
Популярни филмови сцени... от Лего!
Снимка: YouTube

Млад почитател на киното и анимацията е комбинирал хобитата си, пресъздавайки незабравими филмови сцени с фигурки и тухлички от конструктори "Лего", пише в. "Дейли експрес".

15-годишният ученик Морган Спенс от Килбарчан, Шотландия, е създал 2-минутно видео, включващо сцени от култови филми като "Мръсни танци", "Аз пея под дъжда" и "Криминале". За клипчето тийнейджърът е използвал покадрова анимация.

Изумителното видео показва също миниатюрни "Лего" версии на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо, пресъздаващи сцената на носа на кораба във филма "Титаник", както и "пластмасова Одри Хепбърн" в сцена от лентата "Закуска в Тифани", пише БТА.

Клипчето съдържа още незабравими сцени от "Извънземното", "Доктор Но", "Животът на Пи", "Светът на Уейн", "Дракула", "Звукът на музиката", "Сиянието", "Магьосникът от Оз" и сценки с Лаурел и Харди.

Монтирането на видеото е отнело на Морган Спенс три седмици. Тийнеджърът е отделял на всяка сцена с продължителност няколко секунди между 15 минути и два часа.

"За подобно нещо се иска доста търпение. Много се гордея с резултата. Любимата ми сцена е от "Аз пея под дъжда", тъй като тя е една от най-разпознаваемите в киното", споделя креативният ученик.

Морган открива очарованието на покадровата анимация през 2011 г., когато работи по училищен проект за Втората световна война.

Тийнейджърът вече жъне успехите на таланта си - миналата година той създава с конструктор "Лего" видеото към сингъла "Who Do You Love" на световноизвестния диджей Пол Оукънфолд. Морган Спенс споделя, че вижда бъдещето си в киното.

"Засега ще продължа да се занимавам с покадрова анимация, след което смятам да премина към игрални филми. Наистина обичам анимацията. Голям почитател съм и на конструкторите "Лего" - благодарение на тях мога да развихря въображението си", казва ученикът.

Вижте филмчето на 15-годишния ученик във видеото:


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари