Как мелничката за пипер срази технологията?

Една (не)обикновена вещ, която връща любимите ни хора в реалността
6
Как мелничката за пипер срази технологията?
Снимка: YouTube

Технологиите ни поглъщат. Снимки, игри, чатове, коментари, "like"-ове, споделяния, видеа... Работим, забавляваме се, общуваме - онлайн. Говорим, целуваме, прегръщаме, подкрепяме... онлайн.

Какво ще се случи, ако си офлайн поне за малко. За някои – немислим сценарий. За други – направо катастрофален.
Загубени в комуникацията пред малкия екран забравихме да се гледаме в очите и да бъдем искрени "на живо". В ерата на социалните мрежи сме станали крайно асоциални.

Затова щом технологията открадна времето на семейната вечеря, нека някой от семейството открадне технологията.

Как да накараш децата си да вдигнат глава от екрана и да присъстват тук и сега в действителност? Всъщност има един вариант. С мелничка за пипер. Да, звучи нелогично, но това не е обикновено приспособление. Завърташ го и буквално завърташ целия свят на "зомбираните пристрастени" и ги връщаш в каменната ера. Следват шок и ужас. Какво се случва?!? Няма телевизия?!? Няма Facebook?!? Няма... нищо! Апокалипсис сега.

Някои изпадат в искрена истерия и липсата на онлайн връзка се превръща в лична драма. Майката, която всъщност е основния "лош" деятел на престъплението продължава с обичайните си задължения: "Хайде да хапваме", "Подредете масата", "Някой да донесе вилици".

Примирени, че няма какво друго всъщност да правят, "изключените" се включват на нов режим. Общуват, смеят се, съществуват.

Технологиите са сразени. Победени... от технология.

Всъщност е иронично. Трябваха ни толкова години, за да създадем удобството на бързата комуникация с всички по целия свят, а сега искаме да я изтрием поне за малко от живота си с нещо толкова простичко като мелничка за пипер.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
търкалета преди 6 години
Пак някой американски хлапак се прави на гений. Не си губете времето с такива глупости , когато всяка българска майка вече е успяла да измисли.
3
4
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
мелничка ?! - така е , имам няколко мелнички , колкото са ми внуците но , най-важната е мелницата на бабата , много ми бабака и мелницата и неспира да меле особенно кобато си пием ракия с внуците!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде се купува? Супер е
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за чушкопека няма ли?