Британец "яхна" рояк от 54 дрона

Успял да полети заедно с градински стол и плажен чадър
7 сеп 2015 17:39,
14
Британец "яхна" рояк от 54 дрона
Снимка: YouTube

Потребител на YouTube пусна в социалната мрежа клипче, което показва как той лети с градински стол и плажен чадър, повдигнати от 54 дрона, пише в. "Дейли мирър".

Сцената много напомня кадър от анимационната поредица "Уолъс и Громит" с нестандартните хрумвания на двамата симпатични рационализатори.

Летящият с дронове е британец, който се е идентифицирал само със своя ник в YouTube - Gasturbine 110. Той е кръстил изобретението си "Роякът".

За изработването му вложил 6000 британски лири. Роякът с дронове се задвижва от 4 акумулаторни батерии.
Кадрите с полета на градинския стол и чадъра бяха гледани от 2 милиона потребители, които сравниха приключението на смелия експериментатор с това на братя Райт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Роякбританецполетдрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха супер яко :D
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига писали глупави статии. Това цялото дори не може да се нарече дрон. Дронът притежава сензори и автономност (иначе всеки модел можем да наречем дрон), което не наблюдаваме на филмчето. Ако все пак приемем, че това е дрон, то е 1 дрон с 25 перки!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От днес.бг много обичат да си измислят. Сигурен съм че това градински стол и чадър те са си го измислили, щото нито стола прилича на градинско нито самоделния купул е от чадър. Нито дори са използвани дрони като конструкция, а само задвижващите ги мотори.
1
4
 
9
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
това с дроновете се дължи на земеделско-аграрния профил на журналиста който мисли "дроновете" започват с преселването му в големия град и пропуска факта че децата в америка и ав$тралия имат такива играчки още от 90-те докато той само ги е гледал на VHS касетки от селската видеотека земати с карта споделена с още 5 съселяни