Прави добрини, здрав като камък ще си ти!

Добрите дела естествено стимулират имунната система
15 дек 2015 18:58,
7
Прави добрини, здрав като камък ще си ти!
Снимка: bgonair.bg

Колкото повече добри постъпки вършим, толкова по-щастливи се чувстваме, показват изследванията на психолози от Япония и САЩ. Хората, които ежедневно показват своята благодарност, нежност и други положителни чувства към другите, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония.

Когато човек прави нещо добро за другите, неговият мозък изработва по-голямо количество ендорфин и серотонин – хормони на щастието. Добрите хора  боледуват по-малко и живеят по-дълго.

Учените отбелязват, че отзивчивите живеят средно с около 9 години повече, вероятно благодарение на това, че имат здраво сърце. Добрите дела всъщност са естествен начин да стимулираме имунната си система. Когато се фокусираме върху това да помагаме на другите, облагородяваме не само тялото, но и душата си.

Не трябва да възприемаме проблемите си като наказание – трябва да гледаме на тях като на начин да станем по-състрадателни към останалите. Освен това да бъдем загрижени и отдадени на другите намалява лошите мисли и стреса, понижава кръвното налягане, нормализира пулса в един здравословен ритъм. Като допълнение – спомага за преборването с тежка депресия.

Добрите дела се превръщат в добри усещания. Щедростта и социалният принос увеличават радостта от живота.

Така че бъдете щедри, никога не забравяйте, че ако имате нужда от нещо – най-вероятно – някой друг се нуждае от друго.

Вижте още във видеото на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
...и от пътеките им,[1:16] защото нозете им тичат към зло и бързат кръв да проливат:
4
2
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
[1:8] Слушай, синко, поуката на баща си и не отхвърляй завета на майка си,[1:9] защото това е красен венец за главата ти и украшение за шията ти.[1:10] Синко, ако те прелъстяват грешници, не скланяй;[1:11] ако кажат: "дойди с нас, да направим засада за убийство, да причакаме непорочния без вина,[1:12] жив да го погълнем, както поглъща преизподнята, и цял като слизащия в гроб;[1:13] да си натрупаме всякакъв драгоценен имот, да напълним къщите си с плячка;[1:14] ти ще хвърляш жребия си заедно с нас, един клет ще има за всички ни", -[1:15] синко, не ходи на път с тях, задръж ногата
3
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Вярно е, че правенето на добрини те прави по-щастлив, но има и моменти в които прекалената грижа ти излиза през носа. Човек трябва да да е подготвен, че понякога в замяна на добрите си постъпки получава лошо отношение. Ако и тогава не спреш да правиш добрини, то тогава си истински добряк и винаги ще намираш щастието :)
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Населението да се къпе всеки ден - наистина ще се чувстват добре.
1
2
 
6
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Няма лошо ,но по тази логика всички лоши би трябвало да *** като мухи.