Терапия в ковчег срещу самоубийства

10-минутната налудничава услуга идва от Южна Корея
15 дек 2015 11:14,
6
Терапия в ковчег срещу самоубийства
Снимка: Twitter

В Република Корея, която се слави с едни от най-високите показатели по самоубийства в света, лечебен център затваря служители в ковчези за 10 минути, за да оценят живота, пише в. "Дейли мирър".

Странното заведение отвори врати в южнокорейската столица Сеул. Властите насърчават населението да участва в инсценираните погребения, а инициативата се подкрепя и от големите компании в страната.

Мъж, облечен целия в черно и с черен цилиндър на главата, играе ролята на Ангела на смъртта. Той затваря капака на ковчега над мнимите покойници. Те трябва да изкарат в пълен мрак около 10 минути, преди да се "върнат към живота".

Преди да полегнат в ковчега в лечебния център "Хиовон",служителите гледат видеоматериали с хора, изпаднали в смъртна беда, като например терминално болни от рак. По този начин те би трябвало да се насладят повече на радостите от живота.

Служители, преминали през процедурата, твърдят, че имитираното погребение им било "преформатирало чипа" и те по съвсем друг начин започвали да гледат на земния си път.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
8
 
! Отговори
GD преди 8 години
Вероятно в Северна Корея се предлага същото, но и със заравяне. Без изваждане...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova e Super terapia sa deputatite i pravitelstvoto
1
3
 
8
 
! Отговори
Apl преди 8 години
Извратено...Вместо да подобряват живота, за да има човек смисъл, цел, желание, мотивация - те превръщат в "реалност" смъртта. Добре, приемам, че е шоково и заради това ефективно, но да си жив и да живееш - са две различни неща. Ако идеята е просто да останем живи - добре. Но защо? Ако единствената причина за това е усещането, което си изпитал в ковчега. След седмица, две - "животът" те завърта отначало и...пак ли влизаш в ковчега? Истинската смърт или живот насила? Кое е по-страшно?