Пазим познания по езика още от утробата

Това разкрива успешен експеримент на учени
3
Пазим познания по езика още от утробата
Снимка: Reuters, архив

Бебетата започват да натрупват познания по езика, който чуват, още в първите месеци на техния живот, посочва проучване, цитирано от BBC.

Изследването разкрива, че ранният опит с езика дава предимство на хора, които изобщо не са го говорили, в по-късен етап, дори те да смятат, че са го забравили.

В експеримента са включени две групи, чиито резултати са сравнени. Едната група са хора, които били осиновени от Южна Корея преди 6-ия месец след раждането им от немско говорящи семейства и никога не са говорили на майчиния си език. Другата група били такива, които са осиновени след 17-ия месец от рождението, когато вече са придобили начални вербални умения. Участниците, които били навършили 30 години, били помолени да произнесат корейски съгласни, след проведен кратък курс на обучение.

Не са открити никакви разлики между двете групи.

Резултатите от изследването надминават очакванията към корейското произношение на деца, които никога не са комуникирали на майчиния си език.

Учени съветват родителите да говорят на бебетата си колкото е възможно по-рано. Процесът по усвояване на езиковите познания започва доста рано, още когато детето е в утробата на майката. Допълнително, бебетата започват да разпознават гласа й още в първия момент от раждането.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
До Тъпия преди 1 година
Как ще обясниш следния случай-дете на около 2 години не дава да се пусне друг канал на тв ,а само планета-пайнер...аз учудено попитах майката ,как го разпознава този тв канал и тя ми каза,че като била бременна слушала само планета-пайнер...Освен това детето не говореше ,а само казваше някакви несвързани срички...Защо ли?Защото майката изобщо не му говореше, а само команди-не,ела тук,дай...