Къде сбърках? 5 лъжи, които ни казват фризьорите

За какво им се доверяваме напълно, а не трябва
24 фев 2017 21:38, Криси Табачка
9
Къде сбърках? 5 лъжи, които ни казват фризьорите
Снимка: outnow.ch

Винаги се случва едно и също – отиваме на фризьор с идеята да подстрижем един, максимум два пръста и се прибираме със съвсем различна прическа, която по-скоро прилича на паница, отколкото на секси грива като на Джиджи Хадид.
 
И тогава се питаме: "Добре, къде точно сбърках?". Вероятно грешката не е във вас, а в лъжите, които вашият фризьор ви е казал.
 
Представяме ви топ 5 на нещата, с които ни мамят и заради които след това не изглеждаме чак толкова добре, колкото ни се иска.
 
1. "Имаш силна коса, нека те подстрижем късо"

Това, че имате силна и здрава коса далеч не означава, че „трябва“ да правите каквото и да било с нея. Можете да се радвате на гъстотата и плътността и без да се подстригвате късо, независимо какво казва вашият фризьор по въпроса. Добрата прическа може да бъде красива по всяко време, стига да се грижите за нея. Използвайте подхранващи маски и правилна козметика, според типа.
 
2. "Трябва да се подстригваш на всеки 6 седмици, за да расте по-бързо косата"

Тук сме готови да спорим ужасно много с фризьорите. В тази реплика се съдържат точно две лъжи, които ви разкриваме веднага.
 
Подстригването на всеки 6 седмици изисква определено голям ресурс от финансови средства и отделено време, за толкова чести посещения. Освен това, зависи много какво ще искате да правите с косата, каква прическа ще поддържате и какъв ефект искате да има.
 
Ако сте с къса коса, в зависимост от бързината, с която расте вашата коса, ще имате нужда от по-често оформяне. Ако искате да пускате дълга коса, обаче, подстригването може да се разреди спокойно и на 8 седмици. Втората лъжа тук е за бързината на растежа.
 
Този процес далеч не зависи от това, колко често ще скъсявате връхчетата, а от това, как третирате корена.

Какви са останалите лъжи, които фризьорите изричат? Прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: фризьорлъжисъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
С коса до кръста преди 7 години
Не ходя на фризьор, подстригвам се сама вкъщи от 6 години, изключение направих миналия април и се изръсих 30 лв. Преди това една нормална прическа не видях, все ме остригваха на пластове с някакви тънки малки кичурчета. Откакто се грижа сама за косата си, спестявам пари и изглежда 100 пъти по-добре
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не казвам за маникюристиките... една нема в цяла София да рисува прилично - не цветя или грандиозен кич, а лек, едва доловим детайл. Една се пъна сто часа и 6 пъти греши да направи ПРАВА линия, а накрая пробва да ме таксува за грешките й. Но винаги е : кой е правил тва, ужасно се е справил, ела аз да те оправя. Отврат. вече ходя само за гел лак в моловете при експресните маникюри, бързи са, НЕ КЛЮКАРСТВАТ, не те знаят, лакира те и айде кой откъде е.
6
0
 
6
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Фризьор- Кой те подстрига много лоша подстрижка са ти направили.-Последно ти ме подстрига преди месец и половина.Фризьор - а не може да е (прави се на *** заради издънката си ) чакай сега ще ти направя хубава прическа и ела пак след 2 седмици за да я оформя както трябва
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя каза че косопадът щял да спре ако косата се подстриже късо.Косопадът зависи от корена на косъма, не от върха. Подстригването няма нищо, ама нищо общо с корените.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е истина, някои фризьори са ужасно злонамерени. Преди години имах засилен косопад, но въпреки всичко косата ми си беше много хубава, дълга до раменете на черта и исках просто малко да я скъся. Помолих фризьорката да я скъси на "етажи" само около лицето. Тя каза че косопадът щял да спре ако косата се подстриже късо. Не се съгласих. Когато взе да ме подстригва и видях да падат първите кичури ми прилоша , но беше късно... Тя се оправда, че "разбрала" да подстриже цялата коса на пластове.... Бях травмирана поне месец от новата 'прическа' :(
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз затова съм си купил машинка за подстригване AEG за 40 лв и се подстригвам сам през 2-3 седмици."И аз така. Най-смешното е, че косата ми изглежда не по-зле от преди с фризьорите, а по-добре. Е, с коса на пластове не става.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Имаш силна коса, нека те подстрижем късо"Потресаваща логика.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и по-евтини.