Плащането за секс в Ирландия – незаконно, глобяват с по ?500

При рецидив наказанието набъбва двойно, че и затвор го грози
24 фев 2017 10:15, Мария Захариева
18
Плащането за секс в Ирландия – незаконно, глобяват с по ?500
Снимка: архив, Reuters

Ирландия криминализира плащането за секс, предаде Ройтерс.

Властите заявиха, че целта на приетия съответен закон е да пресече трафика с цел сексуална експлоатация и да защити стотици жени, уязвими за проституция.

Според нормативния акт, влязъл в сила вчера, всеки, който е осъден за използване на услуги на проститутки в Ирландия, е заплашен от максимална глоба до 500 евро при първо провинение и 1000 евро при рецидив. Всеки, който използва услугите на жена, която е обект на трафик, е заплашен от до пет години затвор.

По този начин Ирландия последва примера на Канада, Швеция, Норвегия, Исландия и Северна Ирландия, които също въведоха законодателство, имащо за цел да накаже мъжете, използващи проститутки, без обаче да криминализира действията на подтикнатите да проституират.

Според "Рухама", организация за подкрепа на жени, използвани за проституция, и съосновоположник на кампанията "Да изгасим червените фенери в Ирландия", чиято цел е да се сложи край на проституцията и трафика с цел сексуална експлоатация, стотици жени, които в момента са в Ирландия, са станали жертви на трафик.

Тя посочи, че над една четвърт от жените, на които е помогнала, са били доведени от други страни, сред които Нигерия, Бразилия, Колумбия, Румъния и България.

(БТА)


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
factotum преди 3 години
Безплатен секс, както и безплатен обяд няма!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егаси закона. Наказваш мъжете които ходят на проститутки, но самите проститутки затова, че проституират - аааа няма проблем преатели, всичко е точно xD
:D
11
5
 
2
 
! Отговори
експерт тъпкач преди 3 години
И как точно ще се докаже? Какво става между двама при закрити врати си е тяхна работа. Аз съм клатил англичанка, шведка и чехкиня, никакъв проблем. В Чехия и Германия си има ФКК клубове, плащаш авансово 100 ойро, вътре супер обстановка, барове, джакузита, басейни... пълно е с мадами, преговаряш цената и така. Ако искаш забранения плод, тогава иди в Куба, там тръпката е жестока, полицията дебне здраво, но пък си заслужава, кубинките са топ!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така! Браво!
9
6
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Не затривайте живата история на човечеството - това е най древната професия
8
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ей, тея построиха комунизма. Направиха секса без пари. Ние за какво правим демокрация тогава, то преди беше така и у нас, после стана с пари.... Шашав свят, всичко се бърка
7
2
 
2
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Това да я заведеш на мол ебен също ли се смята за плащане ? За един преятел питам.
6
2
 
6
 
! Отговори
Кака Кина преди 3 години
Ваййй. Е как ще заработват сега Сидниту, Василев, Я с треба, Странджата и вся осталая *** ?;)))) А и бат Минку ще седи на сухо докат стане на 48. Демек вечно. Хаха
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евро? В Ирландия?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България кога?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха. Това е най-древната професия. Щом има клиенти, ще има и услуги. Няма да можете да ги забраните.
2
1
 
5
 
! Отговори
без пардон преди 3 години
Кмета на Симитли ще си спести бая пари.
1
6
 
19
 
! Отговори
Пешо секса преди 3 години
Ето една добра новина. Щом плащането за секс е незаконно, значи секса е безплатен. Айде отивам да стягам куфара за Ирландия да чукам безплатно. Ей, живи да сте за таз новина.