Как да разпознаем токсичните хора?

Какви са те?
26 май 2017 22:33, Eкип на Teenproblem
26
Как да разпознаем токсичните хора?
Снимка: Instagram

Всеки ден се срещаме с различни хора. Някои ни карат да се усмихваме, правят деня ни по-добър.
 
Но има и такива, след които се чувстваме уморени емоционално. Бихме могли да ги определим като токсични хора.

Това са хората, които все за нещо са недоволни и се стремят да прехвърлят това на останалите. Не им позволявайте да повлияят на настроението ви.
 
Това може да стане единствено чрез една голяма усмивка. Тя е прекрасно оръжие срещу негативни емоции. Тези личности често пъти искат да бъдат над всичко.

Когато се занимавате с нещо не по техния начин, те без да се замислят ще изкажат мнение и ще направят всичко възможно, за да докачат пред вас и пред себе си, че не правите нещата както трябва.

Още прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то зависи от средата *** ко е ловнал златната среда от там иде тая еманципация он знаел и можел другия не що щото се знае
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми интересно е сестра ми наистина знае ли се откъде тръгнаха дали са си спомнили кога беше по млад иси отваряше устата насам натам ползваики приятелите си и част от тях ги ползват и до днен днешен а наистина останалите са забравени защо ли просто е сетете се
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле бро пак ли има от тия мускетари то горките явно са расли у зоопарк а не в град
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам и не вервам на ушите си пускам си феиса преди малкони какво остановявам няма промяна при некои хора десет години стоят на едно място едни и същи терминологии интересно мие докога честно казано явно години и време не ги интересува ми то с тоя акъл са доникъде *** с тоя акъл и с тая култура леле колко смешно ми стана едно момиче ги разбра на 21 браво бре салкъм
16
0
 
8
 
! Отговори
Nona преди 6 години
Имам две такива колежки,но смешното е,че една на друга си казват "злобарка",а всъщност са еднакви по различен начин,т,е.отвратителни.Аз обаче съм си изработила тактика да не реагирам на непрекъснатите забележки на едната и неспирното мърморене на другата и за мои късмет те не се усещат,толкова са прости и заслепени от усещането си за перфектност,компетентност и безгрешност.Та такова мисля е положението в повечето офиси-злоба,завист,простотия,мииииила родна картинка
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива лепки използвачи има навсякъде, не само сред приятелките на девойките и младите жени. Все някой им е длъжен.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата страна на тактиката им е да те карат да се чувстваш едва ли не виновна за това, че в твоя личен живот някои неща се уреждат по-добре, отколкото в техния.Ти избираш между няколко момчета, на нея никой не й обръща внимание. Така те изнудва да вземеш и нея, когато са те поканили на среща и да помолиш момчето да доведе приятел. После тя така сопнато или лигаво се държи, че твоят приятел ти поставя условие повече да не я водиш. Ти няма как да я поканиш отново и ставаш виновна според нея!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше ми време да проумея тактиката и на двете, които описах в предишния коментар.Чрез вечно оплакване те карат да се чувстваш длъжен да им съдействаш за всичко и да поемаш каквото можеш от техните задължения - ти да решиш задачите за домашно, тя да препише наготово, баба й възложила нещо, ако може ти да отидеш да го свършиш. Другата пък върти, суче, буквално те изнудва да поемеш служебните й задачи, а твоите са поне четири пъти повече. Но тя трябвало да иде да си плати тока в работно време!
12
0
 
11
 
! Отговори
БяхБлизка с 2 такива преди 6 години
Едната ми беше съученичка в основното училище и моя приятелка. Още от пубертета вечно мърмори, все е недоволна и се мисли прецакана, а беше сред облагодетелстваните от съдбата и системата. Търпях десетина години, докато си дам сметка как ме натоварва.Другата ми е колежка. Уредена е чрез връзки и не върши почти нищо, но е с добра заплата. Приема като лична обида всеки професионален успех или сполука в личния живот на другите и те побърква със злобно мърморене.И от двете се отдалечих постепенно.
11
0
 
4
 
! Отговори
До Arnagedon преди 6 години
"Безмълвното разминаване и взирането в лицата на другите поражда съмнения за нездравословен начин на живот"Явно не съм се изразил правилно. Не казвам да не се общува, а такова общуване да не ви повлиява отрицателно. Чувствата и емоциите се случват във вас самите и е лична отговорност как човек ще се чувства. Ако околните и средата да определят чувстват и действия на даден човек той е роб на тази среда и всички стават "токсични". Решението е в този който виждате като се погледнете в огледалото.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам от тези даже и приятели имам и всеки път се чудя как е възможно да има такива хора и най вече се чудя как живеят , всичко е против тях , нищо и никой не им помага като дадеш съвет веднага ти казват , ако е толкова лесно що не го направиш ти , и после си давам сметка , че живеят много по -добре от мен .
9
2
 
3
 
! Отговори
Arnagedon преди 6 години
До До Такива хора има. Грешно заключение. Така ги предизвиквате и ги правите още по агресивни като "трупате" отруицателната енергия върху себе си.Общуването между хората е форма на разум.Затова и има и философия.Общуването е и изкуство.Всичко зависи от това,дали общуващите по между си са се обогатили и са останали удоволетворени от срещата си.Безмълвното разминаване и взирането в лицата на другите поражда съмнения за нездравословен начин на живот.Движението е живот а общиването е култуира.
8
4
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Както винаги все някой друг ви е виновен за собствните ви несполуки. И в крайна сметка не само хората а и космоса ви е крив.Най лесно е да обвиниш друг за натрупаната негативна енергия у себе си."Разтоварвайте" бе хора.Начини колкоъо си искате,но не нарушавайте личното пространство на другите.А ако е наложително,правете го но не с агресия а по взаимно разбиране или съгласие.Само по този начин удоволствието ви от срещите с другите ще ви удоволетворяват напълно и ще се почувствате удоволетвирени
7
2
 
12
 
! Отговори
До Такива хора има преди 6 години
"Най-разумен е съветът, даден в края на статията - избягвайте такива хора"Ако това е най-разумния съвет то тогава човек трябва да живее в пещера без социален контакт. Защото всеки е малко или много "токсичен". (Т.е има определени възгледи които се опитва да предаде на околните). Според мен най-разумен съвет е човек да работи върхо себе си така че другите да не му въздействат. (По-лесно да се промени мисленето и отношението към хората от колкото да се промени средата или обществото)
6
3
 
7
 
! Отговори
Продължение на 6 преди 6 години
... хем се опитват да те привлекат за съмишленик, чрез когото да сеят настроения срещу някого или срещу някоя инициатива, хем в случаите, когато обориш всичките им аргументи и не могат да не признаят, че някое начинание е перспективно, уж се решават да участват наравно с всички, но в крайна сметка си намират оправдания да се скатаят и ти, защото си ги привлякъл, трябва да свършиш и тяхната делова работа. Накрая, разбира се, възнаграждение или похвала има и за тях.Използвачи и завистници са.
5
4
 
6
 
! Отговори
Продълж. на 5 преди 6 години
... добронамерено ги убеждавах, че светът не е толкова лошо място и че няма основание да са до такава степен черногледи. Така постъпвах и през първите 1-2 години, започвайки работа.После си дадох сметка какви са резултатите от това мое доброволно контактуване с "токсични", с цел да разведрявам психологическата атмосфера в компания и в колектив. Хем те използват като "кошче за душевни отпадъци" и нерядко ти развалят настроението, хем се опитват да те привлекат за съмишленик в ....
4
3
 
7
 
! Отговори
Такива хора има - преди 6 години
"токсични" са, но и коментатор 1 е прав - материалът не е написан много скопосно.Най-разумен е съветът, даден в края на статията - избягвайте такива хора. Казвам това и от личен опит. По характер съм весел човек и оптимист.Затова, в юношеските години и в ранната си младост, когато се случваше да контактувам с такива хора в приятелска или учебна среда, се опитвах да им въздействам точно така, както ни съветва авторката - с голяма усмивка.Също и с окуражителни думи, с добронамерено убеждаване...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 1плехи ,смешно си
2
2
 
14
 
! Отговори
тоя тийнпроблем преди 6 години
е пълна боза и е вреден за децата. Няма журналисти вече, само търгаши!
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли кой да каже че това е поредната тъпотия?