Кюстендилски гимназии без бал! Зрелостничките – булки!

Другите момичета от ромския кв. "Изток" нямали пари за тоалети
37
Кюстендилски гимназии без бал! Зрелостничките – булки!
Снимка: архив, БулФото

В две кюстендилски гимназии - по лека промишленост и по селско стопанство, зрелостниците няма да имат абитуриентски бал, тъй като нямат средства за куверти и празнични тоалети, предаде БНР.

Двете училища трябвало да организират заедно един абитуриентски бал. В гимназията по лека промишленост по специалността “Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” завършват осем момичета.

В девети клас се записали 26, но докато учели, повечето от тях се омъжили. Осемте, които се дипломират, са от ромския кв. “Изток“. Те решили, че не могат да си позволят абитуриентски бал, защото семействата са им бедни.

"Такова нещо се случва за пръв път в кариерата ми, повече от 30 години - да няма абитуриентска вечер, но момичетата имат право", каза директорът инж. Венцислав Златков.

След като ученичките от "Лека промишленост" решили да не отидат на бала, от абитуриентската вечер се отказали и 10-те момчета, които завършват ПГ по селско стопанство в специалността "Фермер земеделец", които също са от кв. "Изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: кюстендил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
32
 
! Отговори
мда преди 6 години
Честито на завършилите да са живи и здрави и да си намерят работа с която да се прехранват и да успеят в живота (Хич не ми дреме какъв "нюанс" на сивото са). Жалко само че не са си ушили сами по една рокля и не са се събрали ей така на едно заведение без куверти и тн...
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МанолскиАбе, каквото ще да е. Пък и те ще работят като шивачки, а не като ядрени физици и мозъчни хирурзи, така че и тая диплома им стига. И по-добре с такава диплома да работят като шивачки, отколкото без диплома и за чакат на социала.
8
2
 
28
 
! Отговори
ист преди 6 години
С тези от квартал Изток, няма да стигнем Запада.
7
2
 
33
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
Тоест, девойките завършващи специалност "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил нямат пари за рокля. Интересно, интересно...
6
1
 
32
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
До zeusТи имаш ли представаа за какво образование става въпрос ? Аз като гледам елитните гимназии какъв процент ярък бълват не ми се мисли в тези шведски училища какви среднисти са изкласили
5
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе този бал е абсолютна смешка и не ми е ясно до кога ще е това безумие. По правилно е да се празнува абсолвентски бал.
4
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, бал без бал, важното е, че все пак са завършили. Че скоро като почнат да си търсят работа никой няма да го е грижа имали ли са бал или не, а дали имат дипломи. Така, че браво, че все пак са завършили!
3
5
 
42
 
! Отговори
55 преди 6 години
Тези балове са панаир на суетата.Някои "ходят" на училище само заради бала!Може и по-скромно.Няма такива простотии на запад.
2
3
 
72
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Въпреки негативното ми отношение към етноса като цяло, все пак искам да поздравя момичетата, че са завършили образованието си.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бетер шведска работа