По какво се разбира дали сме щастливи?

5 признака, по които да разберем
12 юли 2017 20:08, Eкип на Teenproblem
10
По какво се разбира дали сме щастливи?
Снимка: Instagram

Често пъти изпадаме в ситуации, в които си мислим, че все не ни върви, че все се случва на нас и общо казано, че щастието все ни отбягва.
 
Дали се замисляме обаче за понятието щастлив човек? Какво означава това? Щастието за всеки е индивидуално, но има много общи черти. Замислете се какво би ви направило нещастни.
 
Това да нямате близки, на които да разчитате, това да нямате покрив над главата си, това да нямате мечти.
 
Сега се замислете дали тези неща са в графа изпълнени. Ако са там, значи няма защо да си слагате етикета на нещастен човек. Дори обратното – вие сте едни от най-щастливите хора.
 
5 признака, че сте от тях:
 
1. Имате добър приятел, на когото може да споделите всичко.
 
Човек се бори с години, за да намери стойностен човек, достоен за доверие и уважение. Ако сте го открили сложете усмивката на лицето си и спрете да се оплаквате, че щастието не ви познава. Познава ви и то много добре.
 
2. Семейството ви е стабилно и в него царят любовта и разбирателството.
 
Това е нещо много важно, което приемаме за даденост. Но се замислете колко родители се развеждат и до какво води това. Здравото семейство не просто е повод за щастие. То ни прави най-щастливите хора на света.

Още за признаците дали сме щастливи можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Така преди 6 години
като сме живи и здрави
9
0
 
0
 
! Отговори
заблуда преди 6 години
като си напомпаме силикона устата и тлъста сметка от чичко паричко
8
0
 
1
 
! Отговори
от полза преди 6 години
вътрешно състояние но и добри неща ни правят щастливи
7
0
 
1
 
! Отговори
така е преди 6 години
щастлив е този който знае причината за нещата
6
1
 
0
 
! Отговори
истина преди 6 години
Щастието е състояние на ду/ха блаженство на ду/ха Матей 5 нищо общо с това какво имаш или нямаш какво си направил какъв си здрав дух вътрешен мир блаженство
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинското щастие е да осъществяваш съзидателния си потенциал. Не - да осъществиш, а - да осъществяваш. За един - в по-малко сфери на живота, за друг- в повече. В зависимост от заложеното в човека като психика, в зависимост от заложбите му и в зависимост от обстоятелствата, в които живее.Човек, който съпреживява успешния резултат от съзидателните си усилия, е щастлив.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какви са критериите за щастие .Дали нещастниците могат да бъдат щастливи могат но на това трябва да ги научите а не да ги убеждавате че фактите показват че няма причинна да не бъдат щастливи.Между другото Щастлив човек , не би допуснал подобна грешка.
3
3
 
7
 
! Отговори
$ преди 6 години
Прочетох всичките ви признаци. чувството не е щастие, а задоволство.Ако по принцип имам възможност да се храня добре, но известно време не съм ял и съм много гладен, като се нахраня, съм доволен. Ако по принцип нямам възможност да се храня добре,много съм гладен, но му се удава възможност да се нахраня добре, съм щастлив.Съгласявам се с Вас, че въпреки забогатяването на обществото като цяло, сме бедни откъм човешки контакти и близки личностни взаимоотношения.
2
1
 
9
 
! Отговори
неидиот преди 6 години
Ако се чувствате щастлив, сте щастлив.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По циркадните изменения на нивата на серотонин, допамин и окситоцин, както и по електростатичното привличане на хидрокси групата в тирозиниловия остатък от началото на пептидната верига на някои опиоидни невропептиди със съответния рецептор. Може и чисто protein docking разглеждане. Големите проблеми идват от окастрянето на много енергии с едноелектронното и Хартри-Фок приблиближения, на които разчитат различни методи и софтуер.