Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените

Освен това стресът намалявал, а имунната система ставала по-здрава
13 юли 2017 23:00, Мария Захариева
52
Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените
Снимка: архив, flickr

Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско доказаха, че практикуването на секс веднъж седмично забавя стареенето при жените, съобщава сайтът Лайф.

Изследването е осъществено от екипа на Томас Кабеса де Бака. От получените данни е видно, че сексуалните отношения увеличават дължината на женските теломери.

Теломерите са хромозомни окончания, които се състоят от некодиращи протеини повтарящи се нуклеотидни последователности. При копиране на ДНК теломерите се подкъсяват и този процес е една от причините за биологичното стареене.

Дългите теломери са свързани със забавянето на стареенето, с по-продължителния живот и с подобряването на общото състояние на здравето.

В тестовете са взели участие 129 жени, които са в дългосрочни отношения със своите партньори. Чрез специални анализи е определена дължината на техните теломери. Оказа се, че те се удължават при дамите с редовен секс, независимо от това какво удовлетворение са изпитвали. Констатирано е, че при редовни полови контакти при жените се наблюдава също снижаване на стреса и укрепване на имунната система.

(БТА)


52
Още по темата: женисексстареене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 година
Исключително важни за човешките майки са контактите с божествено семе произведено от мъже . Бъдещи и настоящи човешки майки получават мигновенна информация за околната среда и собствените си тела.Ако са участвали в производството получават и ценни лекарства биогеохимични вкл за подмладяване.
Попаднала в телата им или на кожата околната среда получава важна информация за поредната ценна човешка майка отглеждана все по трудно в условията на остър електромагнитен смог в 21 век.и дава указания..
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенчо, `ай се взимаме... :)))
29
0
 
0
 
! Отговори
баси преди 1 година
За първи път чувам,че теломерите растяли!?
28
3
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
И аз така казвам! Ако таковаш жена до 22г. веднъж седмично то ще е добре за тебе и тя няма да старее кой знае колко! Ма кой ме слуша! Инак и по дъртички може да таковаш примерно до към 25-25 ма то вече там стареенето е почнало да действа и няма как да им се помогне толкоз много!
27
2
 
15
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 година
Абе гледам аз че пpocтитyткитe от околовръстното бая младеят пък то било от ceкca.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще да го е доказала авторката.
Като се е гледала в огледалото, ще да не се е нещо харесала.
И е решила, че някои липси на причина за това.
...
Боже, колко глупости има в този сайт, Боже!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой тъпан пак е сътворил ,поредната неглижирана статия.Страшни простотии.Малки големи дупета,форми,страрост,Младост,ебливи неебливи,сексуални не сексуални.Ау....Аййй ...Пак простотии!
----
Всичко е до усещане до партньори,колко сексуално активни са.Всичко е до ген,поддържане. И годините въобще не играят роля.Защото ако махнете собствените си предразсъдъци и правите секс с жена която ви е приятно без да се интересувате от възраст и прочие.Тогава ще осмислите,че всичко е в главата там горе.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35
И аз така гледам я на 20 носи гащтята на 40 годишните.Така се поддържат в Младост.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои 36 годишни много са се изоставили.Не се поддържат.Сравнение с други.
22
1
 
3
 
! Отговори
И преди 1 година
Да,и дупето става красиво стегнато.Така различавам добивите от не добивите жени.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
tova myj li go izmisli?
20
1
 
8
 
! Отговори
преди 1 година
До 24 годишен

Ти не си ли чувал за любимата дъвка на елитите че жените са повече от мъжете включително и във България

Ама никой не казва че всички рискови професии водещи до смърт се практикуват от мъже а и че чисто физиологически жените живеят далеч по-дълго от мъжете

Така че тази 35 годишната става щом не си опрял до някоя 80 годишна от свободните
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, само веднъж седмично ли, нека да е 2-3 пъти - още повече да забавя стареенето.
18
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 година
МНого Важни з а нас са полови контакти на Китовете.." Ето сега те критикуват много страни за пластмасови отпадъци хвърляни в морето" да се организира събиране и закупуване на отпадъците бързо. Страните хвърлящи в океана такива опасни вещи да се наказват с глоби на министерства и ведомства предлага кит който е живял като министър в Германия преди години..
Земетресение в СеверНа Корея указва че се ражда Важен защитник ХАн ..и дава указания
17
1
 
2
 
! Отговори
От трилиони години преди 1 година
При полови контакти бика и кравите нареждат биогеохимично звуково ..Ето в най хубавия момент БИка /име фамилия/ ме уважи даде ми божието семе и най вероятно ще родя Важен за всички..СЛедват инструкции з а природата з а дъждовете,затревите ,за хората ,за извънземните ,за луната ,за венера ,за марс...
16
5
 
0
 
! Отговори
лекуват се децата преди 1 година
В повечето страни на север полови контакти с цел лечение на семейството се договарят несъзнателно между партнерите..Примерно майката получава несъзнателно инфо че еди коя си позната е произвела супер лечебна вагинална смазка веднага я запознава с съпруга или любовника си.Така с е лекува и аноргазмия при жените.Там има блокаж на лумбален прешлен .Смазката дава биогеохимично лечение..При полови контакти без презервативи с е лекува цялата природа.Особенно важни са между бикове и крави
15
2
 
1
 
! Отговори
Има опит преди 1 година
В редица страни преродени като човешки майки след 36 години се лекуват интензивно с полови контакти и с специално произведена за тях мъжка лечебна живителна *** ..
Нямате представа какви млади тела имат когато са вече над 60/украйна,Беларусия..
14
2
 
8
 
! Отговори
още мъдрост преди 1 година
Аз пък имам LCD телевизор с голям екран и съм си купил специален почистващ спрей за него ама рядко го ползвам щото все пак си е усилие

Снощи го гледам екрана,нямаше прах по него,чистичък изглеждаше

ама викам хайде все пак ще взема да го лъсна

И за мое голямо учудване след това почистване качеството на картината се подобри поне 5 пъти
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не са замерили дължината на теломерите преди т. нар. "редовен секс", изобщо няма смисъл от това проучване. Защото жените в по-добро здраве ще си го получат така или иначе. И целият този изследователски устрем би бил напразен.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама изследването с консумация на мъжки витамини ли е било, или са ги плюели жените