Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените

Освен това стресът намалявал, а имунната система ставала по-здрава
13 юли 2017 23:00,
52
Доказаха го! Редовният секс забавя стареенето при жените
Снимка: архив, flickr

Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско доказаха, че практикуването на секс веднъж седмично забавя стареенето при жените, съобщава сайтът Лайф.

Изследването е осъществено от екипа на Томас Кабеса де Бака. От получените данни е видно, че сексуалните отношения увеличават дължината на женските теломери.

Теломерите са хромозомни окончания, които се състоят от некодиращи протеини повтарящи се нуклеотидни последователности. При копиране на ДНК теломерите се подкъсяват и този процес е една от причините за биологичното стареене.

Дългите теломери са свързани със забавянето на стареенето, с по-продължителния живот и с подобряването на общото състояние на здравето.

В тестовете са взели участие 129 жени, които са в дългосрочни отношения със своите партньори. Чрез специални анализи е определена дължината на техните теломери. Оказа се, че те се удължават при дамите с редовен секс, независимо от това какво удовлетворение са изпитвали. Констатирано е, че при редовни полови контакти при жените се наблюдава също снижаване на стреса и укрепване на имунната система.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: женисексстареене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Исключително важни за човешките майки са контактите с божествено семе произведено от мъже . Бъдещи и настоящи човешки майки получават мигновенна информация за околната среда и собствените си тела.Ако са участвали в производството получават и ценни лекарства биогеохимични вкл за подмладяване.Попаднала в телата им или на кожата околната среда получава важна информация за поредната ценна човешка майка отглеждана все по трудно в условията на остър електромагнитен смог в 21 век.и дава указания..
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, `ай се взимаме... :)))
27
0
 
0
 
! Отговори
баси преди 6 години
За първи път чувам,че теломерите растяли!?
26
3
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
И аз така казвам! Ако таковаш жена до 22г. веднъж седмично то ще е добре за тебе и тя няма да старее кой знае колко! *** кой ме слуша! Инак и по дъртички може да таковаш примерно до към 25-25 *** то вече там стареенето е почнало да действа и няма как да им се помогне толкоз много!
25
2
 
15
 
! Отговори
Прозтаг преди 6 години
Абе гледам аз че пpocтитyткитe от околовръстното бая младеят пък то било от ceкca.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще да го е доказала авторката.Като се е гледала в огледалото, ще да не се е нещо харесала. И е решила, че някои липси на причина за това. ...Боже, колко глупости има в този сайт, Боже!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой тъпан пак е сътворил ,поредната неглижирана статия.Страшни простотии.Малки големи дупета,форми,страрост,Младост,ебливи неебливи,сексуални не сексуални.Ау....Аййй ...Пак простотии!----Всичко е до усещане до партньори,колко сексуално активни са.Всичко е до ген,поддържане. И годините въобще не играят роля.Защото ако махнете собствените си предразсъдъци и правите секс с жена която ви е приятно без да се интересувате от възраст и прочие.Тогава ще осмислите,че всичко е в главата там горе.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35И аз така гледам я на 20 носи гащтята на 40 годишните.Така се поддържат в Младост.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои 36 годишни много са се изоставили.Не се поддържат.Сравнение с други.
20
1
 
3
 
! Отговори
И преди 6 години
Да,и дупето става красиво стегнато.Така различавам добивите от не добивите жени.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
tova myj li go izmisli?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, само веднъж седмично ли, нека да е 2-3 пъти - още повече да забавя стареенето.
17
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
МНого Важни з а нас са полови контакти на Китовете.." Ето сега те критикуват много страни за пластмасови отпадъци хвърляни в морето" да се организира събиране и закупуване на отпадъците бързо. Страните хвърлящи в океана такива опасни вещи да се наказват с глоби на министерства и ведомства предлага кит който е живял като министър в Германия преди години..Земетресение в СеверНа Корея указва че се ражда Важен защитник ХАн ..и дава указания
16
1
 
2
 
! Отговори
От трилиони години преди 6 години
При полови контакти бика и кравите нареждат биогеохимично звуково ..Ето в най хубавия момент БИка /име фамилия/ ме уважи даде ми божието семе и най вероятно ще родя Важен за всички..СЛедват инструкции з а природата з а дъждовете,затревите ,за хората ,за извънземните ,за луната ,за венера ,за марс...
15
5
 
0
 
! Отговори
лекуват се децата преди 6 години
В повечето страни на север полови контакти с цел лечение на семейството се договарят несъзнателно между партнерите..Примерно майката получава несъзнателно инфо че еди коя си позната е произвела супер лечебна вагинална смазка веднага я запознава с съпруга или любовника си.Така с е лекува и аноргазмия при жените.Там има блокаж на лумбален прешлен .Смазката дава биогеохимично лечение..При полови контакти без презервативи с е лекува цялата природа.Особенно важни са между бикове и крави
14
2
 
1
 
! Отговори
Има опит преди 6 години
В редица страни преродени като човешки майки след 36 години се лекуват интензивно с полови контакти и с специално произведена за тях мъжка лечебна живителна *** ..Нямате представа какви млади тела имат когато са вече над 60/украйна,Беларусия..
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са замерили дължината на теломерите преди т. нар. "редовен секс", изобщо няма смисъл от това проучване. Защото жените в по-добро здраве ще си го получат така или иначе. И целият този изследователски устрем би бил напразен.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама изследването с консумация на мъжки витамини ли е било, или са ги плюели жените
11
3
 
3
 
! Отговори
чуждоговорящ папагал преди 6 години
и некои мъже като коли други с обърната резба ,,доказано е,,
10
3
 
10
 
! Отговори
оглупяваме преди 6 години
затъпяваме ей