Фактите говорят: Умните хора трудно взимат книжка

Твърде много се замисляли над задачите си
Обновена: 22 юли 2017 15:05 | 22 юли 2017 13:14, Мария Захариева
39
Фактите говорят: Умните хора трудно взимат книжка
Снимка: Reuters, архив

Умните хора са с по-голям шанс да се провалят на шофьорските изпити, тъй като прекалено много се замислят над предизвикателствата, които им предстоят, пише в. "Дейли мейл".

За разлика от хората с академичен ум, кандидат-шофьорите с по-нисък ценз е по-вероятно да вземат книжка от раз. Креативните умове от сферата на изкуствата се справят по-добре с шофьорските изпити в сравнение с представителите на науката и математиците.

Изследването е установило пряка връзка между интелекта, професионалното израстване и вземането на книжка от първи път. Оказало се, че колкото по-добре се е представил на матурите и на приемните изпити в университета даден индивид, толкова по-зле е преминал през шофьорските тестове.

Авторите на проучването са установили също, че хората с по-ниски оценки и неакадемично мислене проявяват значително по-голяма практичност, която е от съществена полза при изкарването на шофьорска книжка.

Изследването показва, че 59 процента от хората с ниска квалификация вземат свидетелство за управление на МПС от раз.

За сравнение само 39 на сто от корпоративните началници успяват да вземат шофьорските си изпити от първия път. Хората със собствени бизнес пък се сдобиват с книжка средно при четвъртия опит. 

(БТА)


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
19
 
! Отговори
бг преди 1 година
Обяснението е просто -инструктори и изпитващи са интелектуални инвалиди и се дразнят ,ако някой е по-интелигентен от тях. За да си го върнат го късат . Няма професори по шофиране .Днешните шофьори са това , което са били в миналото каруцарите и файтонджиите. Е кога каруцари и файтонджии са блестели с интелект?
7
1
 
3
 
! Отговори
Ушев преди 1 година
"Пътен знак номер Д7 'Автомобилен път' е от група Пътни знаци със специални предписания. Тези пътни знаци са изработени от високоефективно светлоотразително фолио и е с високи технологични параметри."
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е вероятно.Ако тестовете се правят от не дотам мислещи хора, особено ако си знаят само тяхната работа, имат предвид определени проблемни ситуации, а не всички ситуации. Има също изследвания, че изключително трудно да се работи по техническо указание за каквато и била машинарийка, почти никой, който е далеч от материята не разбира указанията.
Проблемът не е в мислещите хора, а в липсата за усещане за реалност у тези, които правят едно и също години наред.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а) ли е верният отговор?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах на листовките един въпрос - "какъв е този знак?" - бяла кола на син фон.
Възможните отговори бяха:
а) път за автомобили
б) автомобилен път
в) алея за автомобили

Хайде учете с интелект и с четене на правилника, а скед третото късане назубрете листовките като тираджии!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80% са ***, затова има и толкова много катастрофи, ке се собудите, ама не знам кой ден ке е
2
4
 
36
 
! Отговори
Физик преди 1 година
Абсолютно вярно е! Завърших квантова физика с 5.50, а книжка взех на 8-мия изпит. Очевидно, че го.ведата действат по инстинкт и той им помага да вземат книжка от раз (или просто си плащат). Поради това ще конструирам машина за телепортиране, с което ще пратя колите в историята. (20 г. по - късно ще се питат какво е това кола).
1
4
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Значе всички шведи у нас са професори. Поредната леко *** статия но какво ли разбирам аз нали съм взел книжка на 18 съответно не съм много умен хахаха