7 модерни, но призрачни града. Защо никой не живее в тях?

Пустеят, макар в някои луксът да е на ниво
28 ное 2017 21:00, Александър Попов
29

1. Кангбаши, Китай. Китай се нарежда на първо място в света по отношение на броя на сградите, които са в процес на изграждане. Всяка година се строят нови небесни градове, но въпреки голямата гъстота на населението, много от тези градове остават празни.

В цял свят продължават да се строят градове, които по една или друга причина остават ненаселени.

Независимо от модерната структора хиляди сгради пустеят. Защо обаче се "раждат" такива призрачни градове?

Какво знаем за тях? Вижте отговорите, подготвени от Adme.ru в нашата галерия.


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересна статия.
24
0
 
2
 
! Отговори
17 преди 1 година
Олиото за готвене ,зехтина само в суров вид и да ехтра вирджън .
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по-интересното е че нашите застроени "селища" се отличават с липсата на каквато и да е инфраструктура, административни сгради, магазини и места за услуги. Просто нацвъкани една до друга къщички и вече "купувай народе".
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо не сте пуснали снимчици от нашите "селища" застроени дето им кефне на "инвеститорите". Едно около Варна се отличава особено. Вече 20-тина години почти необитаемо.
21
1
 
14
 
! Отговори
В Китай бесят преди 1 година
У Нас терористи на власт ограбват годишно десетки милиарди живи левове от народа .В Китайската НАродна република такива ги бесят по площадите..
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай хората се местят от бардаци в луксозни градове, в БГ хората бягат да живеят в бардаци на запад, за да слугуват за жълти стотинки само и само да закрепят някакъв живот, ако може да се нарече живот...
19
3
 
1
 
! Отговори
Ликвидiрат БЪлгарите преди 1 година
Зоната на здрача в Северна БЪлгария постепенно се разширява..Извън нея доскоро оставаха Севлиево,Ботевград и Троян..
Сега светна Троян ...Облъчван от опасни скенери маскирани като незаконни знаци за пешеходни пътеки.

След нагла масова приватизация там са ликвидирани големи мощни заводи с огромни пазари по целия свят
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11

Китайците хич не виреят на студено. Миналата година температурата в Шанхай падна до 5 градуса над нулата и що народ измря.

Малката част на които им понася всъщност са етнически монголци от северен Китай. Но те са малко като бройка.

Между другото стандарта на живот в Сибир всъщност е над средния на САЩ. БВП на глава от населението е към 65000 долара. Просто няма кой знае колко инфраструктура и места. Аз лично с удоволствие бих се преселил там - нема болести, нема мюмуни...
17
3
 
1
 
! Отговори
В Северна БЪлгария преди 1 година
У нас нагли престъпници на власт след 1947 година до сега нанесоха тежки демографски удари..Цяла Северна БЪлгария е с нагло разрушена индустрия от менкани на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл БСП<СДС<ДПС И ГЕРБ.
Милиони родени за човешки майки с е увреждат тежко в нагло ненужни училища до преседяване/държат ги до 19 години в гимназиите облъчвани от педофилски и терористични камери ..дипломират се тежко увредени..
16
2
 
2
 
! Отговори
В Северна БЪлгария преди 1 година
У нас нагли престъпници на власт след 1947 година до сега нанесоха тежки демографски удари..Всички БЪлгарски села в Северна България са обезлюдени с точни премерехи удари нанесени 1947 коопериране на земята.
1971 създаване на АПК и ударно изграждане на големи ненужни и вредни комбинати.
Тежък удар нанесе ликвидацията на ТКЗС проведена мащабно с избиване на милиони крави,***,птици 1991 ликвидирани са и стотици хиляди работни места в селата.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато цялата инфраструктура бъде изградена ще започнат наемането на персонал за заводите и ще им дават тези жилища. За някои от проектите се получава проточване във времето. неуспешните проекти за под 1%, но това е твърде малко за областта на инвестициите. Така че не е проблем. идеята е работника да е в състояние да се съсредоточи върху работата и да не е нужно да мисли за каквото и да било друго. А у нас целта е работника да има колкото се може повече проблеми за да не мисли за заплатата...
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конкретно за Китайските градове "призраци" - причината е, че все още се изграждат.

Там не играят на дребно, не правят сграда тук сграда там. Правят цял мега град паралелно. Следователно няма как да се обитава преди да е завършен. Но също така значи, че след като се завърши ще стане обитаем много бързо.

Също така е редно да се отбележи, че тези нови градове превъзхождат значително всичко което западния свят може да демонстрира. Резултата е че китайците ще дръпнат много рязко много бързо...
13
0
 
2
 
! Отговори
Соросчук преди 1 година
До Анонимен

Ба-х тия промишлени зони без хора.То по тая логика Припят най-промишлената зона у Света!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точната причина за създаване на тези китайски градове е за създаване на промишлени зони. Както например града на Фокскон. Или както и много други градове. Имат градове, отдадени изцяло на производството на мрежово оборудване и технологиии. Други на металургия. Трети на промишлени роботи. Един авер попаднал в градче с около 50 000 жители, където се произвеждали само сателитни технологии. Строят завод, болница, жилища, развлекателен и т.н. Ние правим молове да продаваме китайските стоки.
11
7
 
24
 
! Отговори
piks преди 1 година
Кви китайци, кви пет лева? За последните 5 години ограбиха България с няколко милиарда а Ганьо тръгнал да обсъжда амбициите на Китай. Боко управлява 4 години преди фалита на КТБ и после ни разправя че по времето на БСП-то била фалирала банката. Та той затова им даде така лесно да управляват, че после да си гарантира 20 години управление и то безпроблемно. А сега всеки ден, навсякаде има матрял за крадене..... и човек на ГЕРБ, който да се погрижи това да се случи.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Никой не знае точната причина за строежа на тези китайски градове,за завладяването на Сибир е една от версийте.Не е задължително чрез война,руснаците се изтеглят от към европейската част.Не малко китайци и сега отиват ,да работят в Сибир,руснаците ги наемат ,защото нямат избор!
9
6
 
13
 
! Отговори
Хокинс преди 1 година
До Факт!

Прав си братле навсякъде в нормалният свят има електронни карти в грацкият транспорт.Само в България още дупчиш дупки по едно хартиено билетче и контролата брои дупки като оли.о.рен.Бангладеш в ЕС брат!
8
1
 
8
 
! Отговори
Соросчук преди 1 година
До Анонимен

И кво започване на завладяването на сибир ще почне от там като с две ядрени ракети китайците от един милиард ще станат 500 хиляди души.И тва ако не ги нападне Индия които са също един милиард в гръб.Пишете едни такива простотии ама.
7
1
 
6
 
! Отговори
piks преди 1 година
Пак по-добре че е Боко, че ако ги даде на фъндъка за тея пари ше нареди 50 километра паваж като на Дондуков.
6
10
 
43
 
! Отговори
piks преди 1 година
В Ангола построили град за 500 000 души с цялата му инфраструктура за 6 милиарда лева а Боко с 2 милиарда облепи със стиропор апартаменти, в които живеят 340 000 души. Евала Бочи, евала вожде.