Село за продан: 9 къщи, 10 гаража и една улица за ?140 000

Анонимен купувач се сдоби с малко германско селце
10 дек 2017 13:08,
33
Село за продан: 9 къщи, 10 гаража и една улица за ?140 000
Алвин от високо Снимка: Karhausen Auction House

Едно малко германско селце си има нов собственик. Да, точно така. Село Алвин, в източната част на провинция Бранденбург беше продадено на търг.

Единственият наддаващ за селото го купи по телефона за скромните 140 000 евро. И така той е станал притежател на Алвин, в който живеят 15 човека. Населеното място е с обща големина от 16 хил. квадратни метра и се намира на два часа път с кола от Берлин.

Анонимният купувач се сдобива с цялата площ на селото с всичките му девет къщи, околни постройки, както и десетте му плевни и гаражи. Минималната цена на търгът е била 125 000 евро.

"Много заинтересовани страни се свръзаха с нас, дори от чужбина", казва Матияс Кнаке от аукционната къща Кархаусен през "Spiegel".

Новият собственик обаче ще си има работа по селото. Къщите са обитаеми и отопляеми, но има какво да се свърши. Много от фасадите са унищожени, има и проблем с мухъла.

Според Кнаке Алвин има "сериозна нужда от модернизация и реновация".

Селото е било собственост на намиращия се в него социалистически завод за гориво, който прекратява дейност през 1990 г. след обединението на Германия.

Малкото населено място започва да запада, като по-младите хора се преместват в големите градове в търсене на работа.

През 2001 г. двама братя купуват селото за "една символична дойчемарка", но не успяват да вдъхнат нов живот в него.

Новият собственик, който е пожелал да запази анонимност, смята да успее там където неговите предшественици са се провалили, разкрива още медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
38
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Новината е от 4.12 в немския Шпигел , не си писала от къде си копирала/откраднала Новината
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то в източно гермония и в градовете е евтино. Има програма която ти дават 5000 евро на семейство и безплатно жилище и помощи всеки месец ако отидеш и се заселиш със семейството си там и живееш минимум 10 г в противен случай връщаш парите. Въпреки това никой не ходи там да живее зщото вяма работа, беднотия, престъпност и мнго нацити които бият всеки който не прилича нагерманец. Дотагерманци сщо са го отнасяли защото са им заприличали на чужденци. Така че нормално затази част нагермания.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало е и запитвания от чужбина ако вложат милион дали няма да може да се построи една джамия а канализацията не ги вълнувала защото си ходели по двора по голяма нужда а и Берлин е близо за борба с неверниците.
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интерестно, значи ние в Бг градовете си нямаме такива асвалтирани пьтища а дойчовците дори и за най малките си села са намерили начин да ги асвалтират!
8
3
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Баба ви ще го напълни с Ора.Не се кахърете
7
5
 
19
 
! Отговори
Fake booze преди 6 години
За толкова пари само парцела земя не можеш си купиш в Англия или Холандия ....... който не вярва да ходи да пита. За толкова пари може и една соц панелка тип гастербайтер в Берлин да си купиш .
6
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1Тъмночервените гласоподаватели във Севверозападнала Бг,още чакат хлЕб от по 20 стотинки.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия във феодализма.
4
4
 
32
 
! Отговори
haha преди 6 години
До 315 човека живеят там. И те ли са продадени?_________________________________________И те, И те.Democracia .... hahaahahahaha
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 човека живеят там. И те ли са продадени?
2
0
 
57
 
! Отговори
Анонимка преди 6 години
А в София за тия пари може би ще си купиш... панелка. Ама с две спални!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Множко е, ако се завъртят тук целия северозапад ще изкупят за тия пари къщите са по две за лев вече и кучета нЕма в някои села.