Пълните хора са по-щастливи въпреки рисковете за здравето

Те по-рядко страдат от стрес, доволни са от живота си
Обновена: 27 дек 2017 22:07 | 27 дек 2017 13:08, Елка Василева
17
Пълните хора са по-щастливи въпреки рисковете за здравето
Снимка: архив, Reuters

Британско изследване установи, че има известна полза от затлъстяването - хората с наднормено тегло са по-щастливи въпреки рисковете за здравето им, пише в. "Индипендънт".

Специалистите са използвали базата данни на "Биобанк Ю Кей", където се съхраняват сведения за генотипа на половин милион мъже и жени на възраст от 40 до 70 години. Те са участвали в мащабни изследвания, започнали през 2007 година.

Анализирайки данните, учените са открили връзка между индекса на телесната маса (ИТМ) и физическото и психичното здраве на участниците.

Резултатите от проучването потвърждават, че хората с по-висок индекс ИТМ по-често страдат от високо кръвно налягане и диабет, а половото им съзряване настъпва по-рано.

Индивидите с наднормено тегло обаче съобщават, че по-рядко страдат от стрес и като цяло са доволни от живота си.

Според специалистите тези хора приемат достатъчно хранителни вещества и витамини, за да устояват по-успешно на проблемите, пред които ги изправя животът, в сравнение с хората с по-ниско тегло. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
до номер 6 преди 6 години
''Под голям камък голяма риба се крие -народна мъдрост''-------------------------------------------------------------------------------Ама ако камъка е много голям, рибата може да е умряла ;)
13
2
 
2
 
! Отговори
пълен преди 6 години
Ми аз съм си кльощав по принцип, не знам какво ми стана, но ми "израстна" "бирено шкембенце", оттогава кръвната ми захар скача. Трябва да правя гимнастика да сваля шкембенцето, докато свалям килца и захарта ми пада, което е добре за организма.Значи - вредно е да съм пълен човек! Ще се радвам на живота повече ако съм кльощав а не пълен човек!!!P.S.: ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Не съм дебел! Леко съм напълнял! И съм нещастен!
12
1
 
4
 
! Отговори
Пак тези британци преди 6 години
Тези британци пак се объркаха между причината и следствието.Хората не са щастливи защото са дебели а обратното.Те са дебели защото са щастливи.
11
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Значи не съм дебел много щастлив съм!
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напълняването в България е наи вече от некачествени евтини хранителни продукти съчетани с психически стрес
9
11
 
26
 
! Отговори
да добавя преди 6 години
Пълните хора са по ЗАДЪХАни, Скапани, и са по болни.
8
6
 
38
 
! Отговори
190см-110-115-кг бях преди 6 години
Аз съм с 20 килограма над нормата. В последно време реших да се нормализирам и за 2 месеца свалих 8 килограма. Определено се чуствам по-добре. Не слушайте такива статии, защото вероятно са писани от някой дебелак със слаба воля. Една торба цимент по-малко и сами ще усетите, че сте по живи.!!!!!!!!
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелите хора са дебели, защото а спокойни.
6
10
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Под голям камък голяма риба се крие -народна мъдрост.
5
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ужас! С какви помии занимават оскотялото британско общество, докато го превръщат в ислямски халифат отвътре! Утре ден очаквайте ново и подобрено изследване, доказващо ползата от конвертиране в Ислям на база на резултати, доказващи колко по-щастливи са мохамеданите от християните! И пак Елкa ще ни осведоми вероятно по темата!
4
0
 
23
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Истината е, че ако напишат обратното "Дебелите хора са нещастни", съвсем скоро ще стигнат и до прозрението, че 90 процента от британците са нещастни
3
21
 
24
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Дебелите хора са добри.Защото нито могат да бягат ,нито да се бият.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми дайте да станем дебели, за да сме щастливи. Забелязъл съм, че повечето дебели хора са с биволски сърца. Похапват си повече вредни и вкусни храни, отделят се повече допамини и ендорфини и затова.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия британски учени, бе хора .... Т'ва дето го пише в Sun не е нищо, което си струва да се чете, вервайте...