3 грешки, които съсипват косата

Кои са те?
29 дек 2017 08:41, Eкип на Teenproblem
2
3 грешки, които съсипват косата
Снимка: Instagram

Без значение дали се грижите активно за косата си и имате купища козметични продукти или за вас е напълно достатъчно просто да я измиете и изсушите, има някои грешки, които много жени правят в грижата за косата си.
 
Като начало е много важно да определите своя тип коса и да се водите спрямо него, за да изберете правилните продукти и терапия.
 
Ето кои са най-често срещаните грешки в ежедневните процедури на косата:
 
1. Използването на четка когато косата е мокра

 
Повечето жени сресват косата си докато е мокра и не случайно избират точно този момент. Първо, по този начин косата е подредена още преди да е започнало оформянето на прическата и сресването на пречи на това, особено при къдравите коси.
 
Но основната причина повечето жени да използват четката още докато косата е мокра е, че тогава тя се поддава най-лесно на тази процедура.
 
Косъмът е еластичен докато е мокър, но за съжаление тогава той е и много по-слаб и се къса по-лесно. Ето защо сресването докато косата е мокра е рисковано и според специалисти не бива да се използва четка, а по-добре да изберем едър гребен и да бъдем внимателни в разресването.

Останалите грешки, с които съсипваме косата - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: красотакоса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпотия.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за памука можеше и да си го спестите. Да рекламирате сатен с други изделия.Косата се съсипва 1. от нерви 2. от студ ( в България се смята за гордост да се ходи без шапка, а всъщност е голяма глупост с краткотрайни и дълготрайни последици) 3. от изрусяване 4. от изправяне (изисква често горене)....