Историята на Шура: Хачико, но от "Западен парк"

Куче се връща всеки ден на мястото на последната среща със стопанина си
25 яну 2018 10:55, Александър Попов
71
Историята на Шура: Хачико, но от "Западен парк"
Снимка: Facebook

Всеки знае историята на Хачико, порода акита ину. Той е роден през 1923 година и е осининовен от проф. Хидесабуро Уено, работещ в университета в Токио. Професор Уено ежедневно пътувал с влак до работа, а Хачико го изпращал сутрин, след което се връщал, за да го посрещне отново – точно в 15:00. На 21.05.1925 Уено получава инфаркт по време на работа и умира. Въпреки това кучето продължило да идва всеки ден на гарата, пристигайки в 15:00 и оставайки до късно. И така в продължение на 9 години до самата си смърт през 1935 г. Година по-рано му издигат паметник, а в деня на неговата смърт е обявен ден на траур в Япония.

Сара е българският еквивалент на Хачико и пример за чиста любов и вярност.

"Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание", разказва във Facebook Румяна Шопова.

След споделянето й, историята придобива неочакван обрат. С Румяна се свързва момче, което потвърждава нейната съдба, но с поправка, че всичко се случва вече 4 години, а не месеци. и името на кучето е друго.

"Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в Западен парк! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба", разказва Румяна.


71
Още по темата: кучевярностХачикоШура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Озлобен народ,жалки същества!Щом не може да ви трогне такава история,защо сте живи въобще...каква душа носите,какво има в гърдите ви,нещастни егоисти?Предпочитам куче да ме ухапе отколкото човек.От човек боли много повече и не минава за цял живот.
55
25
 
2
 
! Отговори
ХИСТОРИ преди 9 месеца
Пак ли кучи-сензация!? Добро и гениално... Дори мете след себе си
54
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига моля ти се, Сиднито отдавна не живее в кашон. Лично го видях в 17 годишна тойота и със 9 годишен марков електронен часовник, купен на разпродажба. Дори слушаше чалга някаква на радиото в колата ;)))
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 42 сиднейАвсралия

Още ли мечтаеш за яхта и де се возиш на нея с вино в ръка и мадами наоколо седейки в кашона под моста Харбър Бридж? Мечтай си,никой не те спира да ги наблюдаваш преминаващите яхти в залива. Докато аз тук се радвам на Ленд Роувър и си бръмча:)
52
13
 
6
 
! Отговори
художника преди 9 месеца
Миналата година един *** се настани в карето пред блока ни и реши, че градинката е негова. Който реши да мине наблизо, лае и налита да хапе. Естествено без "кучкарите", дето му хвърлят храна и вода. Извиках "Екоравновесие" да го приберат и... се изпокарах с половината квартал. И днес, комшии с които съм живял 30г. не си говорим заради един *** стоял 6 месеца в градинката. Отделно дето о"р"а всичко наоколо.
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разликата между кучето и човека е тази, че кучето не може да говори, но е на по-висше ниво от говорещото животно наречено Човек!
50
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Всеки знае историята на Хачико" ама да бе, баба ми всяка вечер ме е приспивала с нея. Може ли някой да не знае за Хачико, да не е чувал за него?
49
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обичам животните и най-вече котките. Съгласен съм, че кучето обича безрезервно, но напоследък започна да се прекалява както с темата, така и със стремежът да се покаже привързаност към кучетата. Примерно да се гледат три кучета в апартамент дори на мен ми идва малко множко, или пък жената гледа една порода, мъжът гледа друга порода, детето трета порода. После в един момент ги пускат навън. Да се гледа животно е отговорност, както да се гледа и дете.
48
5
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 месеца
До 16. Всички хора със сигурност не ги обичам, особено такива като драскащите по БГ форумите злобари.
47
8
 
45
 
! Отговори
ss преди 9 месеца
На човек ако му подадеш рака ще я налапа до лакътя. Затова не ми говорете за кучета и хора защото кучето няма да постъпи както 99% от хората.
46
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За го кажем така - кой знае колко българи имат синове и дъщери, които са на "съседа"
Колко българи биха помогнали на българин в беда...биха го спасили от ромски побой..
Кучешката вярност - не знае що е политкоректност!
Не е чувала за БХК...ДПС..ДОСТ...И ЕВРОРОМА!
Тя е безусловна!
45
3
 
44
 
! Отговори
ss преди 9 месеца
нз имам 2 осиновени кучета от улицата си ги прибрах миналата година. Едното е малко злобно куче пазач на никой не дава да се приближи до двора ми. Ако някой влезе къса мръвки но аз ако сам там с човека само поглежда и всичко е точно. Второто го взех първото да си има другарче. А то завалиийчето обратно на първото ще си занесе играчките да му ги вземат :) много е забавно от 20 години нямах куче. Когато ме видят идват да си играем, гушкат се,закачат се и всичко това за храна 2 пъти на ден.
44
5
 
80
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Който има куче знае за какво става дума. Другите просто злобеят и се чудят какви глупости да изръсят.
43
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Четвърти пол кучелюб - очаквайте скоро.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
ако ти се мислиш за "БОГАТ" то аз трябва да съм космонафт?! Ти богат човек не си виждал през живота си, по простата причина че по далеч не си излизал от селУто. Дори средно статистическия ав$тралиец е по богат от теб. Богат може да разправяш на някоя група преминаващи мигранти от сирия. Докато чакаш да станеш богат че си Омреш на селУ борейки се с системата, ей на пръст миришеш вечИ. Anyway, утре е празник ще скитам някъде около Сидней сред красота и pristine природа
41
6
 
34
 
! Отговори
до 39 и 40 преди 9 месеца
И кучетата са по-човечни от нас, прокажените български изр()ди.
Вие сте - от гореспоменатите!
40
47
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 9 месеца
Много са ми интересни някои хора, нямат пари за децата ,но за кучета имат
В нашия блок едно семейство не си плащат разходите за входа /чистачка ,асансьор/ щото нямали 3 лева, а в магазина ги гледам купуват огромна торба кучешка храна за 30 лева
39
25
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Мдааа, за това на първо място е кучето, после е колата, децата иии евентуално на последно място жената, ама евентуално.
38
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кучетата са по-човечни от нас, прокажените български изр()ди.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Берта

Ако пазаруваш във "Фантастико" на предпоследната спирка на десетката ,може и да ги видиш.