Медицинско чудо! Транссексуален стана кърмачка!

Лекари помогнали на пациентката само с хормонален режим
Обновена: 16 фев 2018 12:20 | 16 фев 2018 12:15,
111
Медицинско чудо! Транссексуален стана кърмачка!
Снимка: Pixabay

За първи път транссексуална жена е кърмила своето осиновено дете, предаде "Франс прес". В научната разработка, публикувана в списанието "Трансджендър хелт", се описва случая с 30-годишната, която се родила като мъж, но се подложила на 10-годишна хормонална терапия.

Пациентката не е пожелала да й бъде направена операция на гърдите или на гениталиите. След станало ясно, че бременната й партньорка не желае да кърми бъдещото бебе, тя при потърсила медицинска помощ. Транссексуалната жена искала да поеме изцяло майчинските грижи, изтъкват лекарите от екипа в болницата "Маунт Синай" в Ню Йорк.

Пациентката преминала през хормонален режим, който при предишни експерименти предизвикал производството на кърма. Лечението постигнало увеличаване на нивата на женските хормони естрадиол и прогестерон в организма.

В режима бил включен и медикаментът домперидон, потискащ гаденето. Пациентката си го набавяла от Канада, тъй като лекарството не било разрешено в САЩ. То също имало свойството да увеличава кърмата.

Жената използвала и помпа за кърма три пъти дневно. Тя следвала режима три месеца и половина преди раждането на детето. След което кърмила новороденото шест седмици. Растежът на кърмачето и неговите хранителни навици се оказали в нормата в този период.

Американските учените все пак изтъкват, че трябва да бъдат направени допълнителни проучвания, за да се установи дали подобно майчино мляко е достатъчно хранително и безопасно за кърмачето.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър ден селяни прости!!!Какво не ви е ясно, населението на земята трябва да се редуцира, да бъде опростачено, чалганизирано, образовано с фалшиви знания и манипулирана история!!!Велик и всемогъщ е Британският Имперски Ум!!!Има много милиарди неуправляеми човешки твари, които си мислят, че може да оспорват наложеният Нов Световен Ред!Бати Бойко е велик български премиер,депутат,политик,кмет,репресиран антикомунист,генерал,каратист,тенисист,футболист,бизнесмен,охранител,рекетьор!Мърсън!ЦРУ!
61
2
 
10
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Дълго време ще ни обработват съзнанието. не разбрахте ли, че всичко е за пари, за много пари и ще ви ги вземат с престорените си усмивки.
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става. Тамошните мъже искат да кърмят, а тукашните селски чалгаджийки си тъпчат гърдите с пластмаса и не могат да кърмят. Не виждам защо едното ви възмущава, а другото ви възбужда.
59
0
 
10
 
! Отговори
Един от Льонеберя преди 6 години
Ъпцулютно невярно. В мъжките гърди няма млечни жлези и канали. Спястяват подробностите че сигурно са имплантирали нещо в гърдите му и го пълни с мляко отвън.
58
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не разбрах, тази транс жена свъщност е мъж, които си има жена. Тази жена е бременна от него, но е осиновила и бебе, което отказала да кърми и за това транс жената, т. е. мъжа се подложил на терапия, пораснали му гърди и пуснал кърма?!? Този значи освен че е транс, продължава да харесва жени, съответно освен транс е и лесбийка. объркана история. най-много съжалявам децата. Няма ка да поразстнат нормално в подобно семество.
57
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо това се толерира? Модерно е. Не разбирам. Някой умират от глад, други с пари вървят срещу природата и медицината помага дори. Това дете какво ще израства?
56
0
 
16
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До Анонимен 65 Не е само до четене на статии,вече няма филм без гейска сцена.Гледам филм за колумбийската мафия и изкараха един от шефовете на наркокартела гей.Мексиканските мафиоти и те излязоха гейове.Сериал на края на 19-и век в Тексас се оказа,че в Тексас имало гей-барове тогава.
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКак да не го карат джендарите са му опрели пистолет в главата и го карат да чете всички такива статии.
54
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДойчинНикой не те кара да ги четеш, нали знаеш?
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахах в демони и дяволи ли вярвате още бе :)).........................................По плодовете им ще ги познаем.
52
1
 
25
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Това ли е най-важната новина в света,та ни се съобщава?Честно казано преди нямах негативно отношение към гейовете и лесбийките,ама след цялата тази пропаганда вече не мога да ги понасям.
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 57хахах в демони и дяволи ли вярвате още бе :))
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повърна!
49
4
 
17
 
! Отговори
до Мойсей преди 6 години
Това не е "еволюция"/развитие, а дееволюция, дЯволюция/завитие.
48
13
 
7
 
! Отговори
Мойсей преди 6 години
Трябваха ми 40 години, за да поведа народа си към заветната земя и новия свят. 40 години, през които трябваше да измрат всички, които помнеха старите порядки и робството. Свиквайте, това е новия свят и колкото и да не ви харесва, той ще остане за вашите деца и внуци. Едно време и вещици са се горели, само защото са били с червени коси, а жените не са гласували и не са носели панталони. Мислите, че ще спрете еволюцията и цивилизацията? Оптимисти :) Това е бъдещето, ПРЕГЛЪТНЕТЕ го
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре така, отколкото да го закърмят с комунизъм и сталинизъм............................................По-добре комунизъм и сталинизъм, отколкото чалга демоНОкрация.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52То и сега нищо не ги спира да имат деца не разбирам коментара ти...
45
0
 
9
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Това нищо не е. Какво има да видим още, бедна ви е фантазията.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съм объркан... значи ТОЙ е станал ЖЕНА за да живее с ЖЕНА която е лесбийка?
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре така, отколкото да го закърмят с комунизъм и сталинизъм.