Грозната истина за клюкарстването

Клюките най-често са клевети, доказано е
23 мар 2018 19:12, Теодора Драгоева
9
Грозната истина за клюкарстването
Снимка: pexels.com

Много хора имат склонност да се увличат в клюкарстване, без дори да се усещат, че го правят. На нас ни е трудно да разграничим кога просто разказваме някаква история и кога клюкарстваме. Истината е, че когато говорим негативни неща зад гърба на човек, ние винаги клеветим името му под някаква форма, което си е вид грях.

Особено много съгрешаваме, ако се държим мило с този човек – много по-добре е, ако не харесваме някого да му покажем негативното си отношение, без излишно лицемерие.

Ако ето и четири грозни истини, които клюкарстването разкрива за нас:

1. Разкрива нашата горделивост

Много хора имат измамно чувство на превъзходство над другите. Те искрено вярват, че са по-добри, по-умни, по-успешни и т.н. от определен човек или определени хора. Когато клюкарстваме за грешките на другите, ние всъщност се успокояваме, че сме много по-добри личности и че нашите грешки са много по-невинни. Истината е, че дори един елементарен коментар от вида "Съседката не готви за семейството си, а разчита на храна за вкъщи" разкрива горчивата истина, че малко или много, че или завиждаме на тази съседка, или че се държим твърде горделиво.

2. Разкрива, че се опитваме да изглеждаме по-добре, за сметка на друг

Ако разпространяваме клюки за определен човек, опитвайки се да го злепоставим така че ние да изпъкнем пред определени хора, то това само показва, че и ние сме човешко същество, пълно с недостатъци. Не използвайте нечие чуждо нещастие, лош избор или груба постъпка, за да покажете, колко повече недостатъци има този човек от вас самия. Не се знае дали този опит няма да се върне към вас като бумеранг след време.

Вижте още по темата в Tialoto.bg


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Вие самия определяте фейсбук като клюкарник, аз ако имах сигурно щях да го ползвам, за да общувам с приятели. По Вашата логика всяко едно средство за комуникация трябва да е за клюкарстване- и телефона и пощата и телевизията...Това зависи от целите и разбиранията на хората, които го ползват!
6
3
 
2
 
! Отговори
до 5 аз преди 1 година
Най големия клюкаркник се нарича фейсбук,Може да ми кажеш че не го позваш но е факт че има голяма популярност.Именно социалните мрежи са заинтересовани от този инстинкт и са го превърнали в успешен бизнес.Ако нямаше никакви предимства то този бизнес просто нямаше да съществува.
5
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен
Не всеки използва клюката и не виждам въобще какво му е предимството да се разпрострняват клевети и клюки по отношение на честни и добри хора!Освен разбира се да се петни доброто име!Явно вие сте един от тези хора, които вижда предимство в това!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петко
В определен момент си прав , всеки използва клюката , на само когато нещо в главата му създава неувереност.
Създай елемент на несигурност в даден екип , и се наслаждавай на клюки.
В същия екип създай сигурност, и накарай всеки да се чувства на мястото си, и няма грам клюки да чуеш.Из мениджмънта. Не мисли че за ръководителя ти е по изгодно втория вариант ,зависи от целите му, и двата варианта имат своите предимства.
3
0
 
12
 
! Отговори
Св. Петър преди 1 година
Всички клеветници и клюкари в казана
2
0
 
10
 
! Отговори
Честито! преди 1 година
Значи всички клюкари ще гниете в ада
1
6
 
7
 
! Отговори
Петко преди 1 година
всеки е клюкар по някакъв начин,хайде оспорете го?