Дипломиране... напук на болеста: Робот в тога и един iPad!

Синтия Петуей била приета в болница седмица преди церемонията
21 май 2018 19:00,
3

Завършването на гимназия зад океана е повод за празненство и гордост за родителите. Така че за зрелостниците е доста тъжно да не мгоат да присъстват на собственото си дипломиране.

Такъв бил случаят и на Синтия Петуей, която е била приета в болница, седмица преди дипломирането си.

Тя се дипломирала в петък в гимназия Лефлор, Алабама, но мислела, че няма да може да присъства, но екипът на Американската детска и женска болница взел нещата в свои ръце и завели Синтия до сцената. Поне виртуално.

Болницата разполага с робот, който използва таблети iPad и така пациентите могат да "присъстват" където и да е, пише "Time".

"Свързвате се с него по интернет, така че няма значение къде сте. Тя можеше да го кара от болницата, а ние можем да закараме робота където трябва", казва Стефани Мадокс от екипа, помогнал на абитуриентката да се дипломира.

Така Синтия буквално се е закарала до сцената. А роботът е бил "облечен" подобаващо за церемонията - с тога и квадратна шапка за дипломирането.

Синтия е доволна, че е успяла да вземе дипломата си "лично", макар и по неконвенционален начин.

"Аз съм първата внучка на баба би, която завършва гимназия. Така че трябваше да изляза на тази сцена и трябваше да мина от там", разказва тийнейджърката. На това му се казва да преодолееш всички препятствия!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1 и 2Да де ама в Русия не се радват чак толкова че завършват гимназия.Там като тук си е норма а в САЩ май е изключениеА!
2
4
 
5
 
! Отговори
РУСОМРАЗЕЦ ХРАБЪР преди 5 години
Така е,крепостните изпадат в шок ако видят тия чудеса на техниката и затова кремълската власт гледа да пуска новините за тях на малки порции за да не се стресират крепостните и са направени така че крепостния да има чувство че е над тях и новините са някак си ,,невзрачни,, нарочно
1
4
 
9
 
! Отговори
Негър скиор преди 5 години
Новината е от три дни. Но Редакцията се съобразява с руските си собственици, защото в россия такова нещо няма и няма и да има сред Крепостните селяни.