Може ли да повярвате: Морковите вредни за... зайци!

За дългоухите това било като шоколада за децата
12 юни 2018 22:15, Петя Славова
23
Може ли да повярвате: Морковите вредни за... зайци!
Снимка: pexels.com

Заради анимационния герой Бъгс Бъни хората си мислят, че морковите са любимата храна на зайците. Британското Кралско дружество за защита на животните от насилие обаче предупреди собствениците им да не ги глезят така, защото това е вредно за тях, съобщи в. "Дейли мейл".

Морковите съдържат много захар. За зайците те са като шоколада за децата. По-добре е любимците да получават за награда листата на моркова, пише БТА.

Още по-вредна за зайците е салатата айсберг. Тя съдържа млечен сок, от който те изпадат в еуфория.
Ябълките и мюслите също съдържат прекалено много захар.

Вместо тези обичайни лакомства, зайците трябва да получават листа от глухарчета, босилек, розмарин, мащерка, мента и листа от круша или от ябълка.

"Пет от шестте най-разпространени здравословни проблема на зайците се дължат на неподходяща храна" - каза говорител на Британската ветеринарна асоциация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
Жалостив преди 5 години
Горките животинчета!Сега веднага да проведат пълно разследване и да натикат в затвора всеки, който някога е казвал, че зайците обичат моркови! Да го натикат в панделата за 40 години минимум, а най-добре за 400 и да му стегнат краката в пранги, а ръцете в 300-килограмови окови и да го подлагат на възпитателни изтезания всеки един ден, че и нощ от тези 400 години! А като изтекат, да му лепнат още толкова години, ей-така, за затвърждаване на възпитателния ефект!Така се прави хуманно общество!