7 факта за животните, които със сигурност не знаете

Няколко новини за кенгурото и костенурките ще ви изнедадат
11 юли 2018 17:37, Eкип на Teenproblem
4
7 факта за животните, които със сигурност не знаете
Снимка: Pexels

Животинското царство е пълно с изненади и загадки. Доцент от зоопаркa Columbus в Охайо, САЩ споделя пред BoredPanda кои са най-интересните и забавни факти, които не знаем за животните.

Елените на Дядо Коледа следва да са женски

Северните елени са единствения вид елени, при които и мъжките, и женските имат рога. Те сменят рогата си всяка година - мъжките в началото на декември, а женските - началото на пролетта. Тъй като, по снимките, елените на Дядо Коледа имат големи, пораснали рога на Бъдни вечер и Коледа, това би означавало, че той има само женски елени.

Полярните мечки не са бели

Козината на красивите полярни мечки всъщност не е бяла на цвят, а прозрачна, подобно на оптичните влакна. Когато е осветена от слънцето, изглежда бяла.

Кенгуруто не ходи смешно

Кенгуруто няма смешна походка, то просто не може да мърда единият крак отделно от другия, когато е на суша. Краката му винаги са в синхрон. Единствения случай, в който може да мърда краката отделно, или да движи само един от тях, е когато плува.

Костенурките са шумни

Костенурките са познати като бавни и спокойни животни. Те не вдигат много шум и не издават някакъв наистина специфичен звук, който хората да имитират. Но всъщност това са едни от животните, които са най-шумни, когато правят секс.
 

4
Още по темата: Животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много ме радва как в приложението "Bored Panda" пуснат статия за животни и след няколко часа същата статия се явява тук с буквален превод...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам какво е кръвното налягане на жирафите, но знам, че при растенията живителният сок се движи до още по- високо. Дължи се на електрическите полюси, течността е електрически заредена, както и всички тела.
Ако на вас ви отичат краката, е признак на неподходящ за вида хомо сапиенс начин на живот.
1
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
За жирафите е много по-интересно да се знае защо не им отичат краката след като сърцето им трябва да осигурява доста по-високо кръвно налягане. За да може във високо разположената глава на дългата им шия да има нормално кръвно налягане налягането в кръвоносните съдове в краката трябва да е няколко пъти по-високо.