От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!

Спорът за полезните и опасните му страни
4 сеп 2018 14:45, Ивета Иванова
38
От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!
Снимка: Pexels

Кокосовото масло става все по-популярно в последните години. Много знаменитости го използват за по-сияйна кожа и лекуване на белези. Но все още продължава и дебатът дали то действително е толкова полезно, защото е и сред топ хранителните продукти в днешно време.

През 2017 г. от Американската сърдечна асоциация коментираха, че все пак маслото е пълно с наситени мазнини, а ако се поемат много такива храни, се увеличава риска от сърдечни заболявания. 

По време на лекция във Фрайбургския университет в Германия, професор от "Харвард" потвърди, че кокосово масло има репутация на здравословен продукт, но консумацията му води до рискове.
 
Проф. Карин Мишелс каза, че това е "една от най-лошите храни, които може да ядете" и нарече кокосовото масло "чиста отрова", пишат от Business Insider.
 
Тя посочи, че няма проучвания, които да доказват, че то носи ползи за здравето.
 
"Наситените мазнини могат да запушат артериите", обясни Мишелс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: кокосово масло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
43
 
! Отговори
Експерт преди 5 години
Кокосовото масло НЕ Е палмово масло. Състава е съвсем различен. Кокосовото масло се състои от средноверижни мастни киселини.Прочетете малко а не говорете наизуст.Единствените що годе безопасни растителни мазнини са зехтина и кокосовото масло.Другите са растителни мазнини са ОТРОВА.Ако нямате пари за безумно скъпото кокосово масло, яжте свинска мас и истинско масло и сте ОК.Баба ми само с мас готвеше, пък изкара 97 без проблеми със сърцето.
14
0
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе тия от харвард много лъжат, я кво хубаво сирене и кашкавал си ядем!
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До свинята 2Кой ти каза че маслото е полезно????????
12
8
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Аз съм на същото мнение като 13 Анхел. Растителните мазнини не са полезни за човешкия организъм. Използването на животински е по-добре. Свинската мас се оказва не толкова лош избор.
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРЯТ БОРИСОВ КАТО Е ЯЛ ВСЕ ФИЛИИ СЪС СВИНСКА МАС, Я КАКВО ЯКО МОМЧЕ Е СТАНАЛ...
10
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО КОКОСОВОТО МАСЛО СИ Е ПАЛМОВО МАСЛО.ДЕТО ПОЛОВИНАТА ОТ ХРАНАТА НА БЪЛГАРИНА СЕ СЪСТОИ ОТ НЕГО.
9
10
 
21
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Купих фритюрник - ей, голям кеф, докато режа салатата, във фритюрника се пържат картофки, тиквички и кюфтаци, има-няма десет минути и сме готови.Да де, ама после се оказа че ми трябват по четири лева на пържене за олио, жената не ще да пържи два пъти в една и съща мазнина, пък и палмово не й се ще - а то си е много евтинко, да знаете.Няма оправия, пак си минахме на тигана, ама сега вечерята ни излиза поне 40 минути и ако не заспя дотогава, може и да вечерям.
8
13
 
24
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Пълни глупости. Тази да си скъса дипломата.Кокосовото масло , свинската мас и маслото са ОК. Островитяните дето ядат кокосово масло са в отлично здраве. Зехтина също е ок.Проблема са олиото , маргарина, палмовото масло, общ знаменател поли ненаситените мазнини. Омега 6, възпаление и т н
7
1
 
31
 
! Отговори
q преди 5 години
да няма човек вяра на "учени" в наши дни, не знаеш вече кой какви интереси гони
6
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До АнонименБраво! Продължавай все така!
5
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проф. Карин Мишелс каза, че това е "една от най-лошите храни, които може да ядете" и нарече кокосовото масло "чиста отрова", пишат от Business Insider."Проф. Карим Мишелс защо не го съобщи това на диеотолозите, биолозите и другите учени и подобни медии които се занимават с изследване на храни, а го казва в Business Insider където се занимават с котировки на акции?
4
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъстъчено, палмово, кокосово, сусамово, рапица и прочие мсасла - всички тея съм ги отписал.Консумирам само: а) краве маслоб) слънчогледово олиов) свинска масПо изключение зехтин.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пък сега! Докато му правеха реклама, че било здравословно, сега пък било вредно. То тази работа стана като с маргарина. Преди години казваха, че е по-полезен от маслото, а после какво се оказа?!
2
11
 
28
 
! Отговори
свинята преди 5 години
без да ви чета статията, мога да ви кажа, че най-полезната мазнина е свинската мас, дори по-полезна от маслото! аз за това ям поне по кило свинско със сланинка и т.н. на ден!!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно - пиеш рикииа, тя отпушва съдовете. Дето се вика клин-клин избива. И си все вегано-угоден.