Най-често срещаните грешки в боядисването

Използвате водноразтворими бои върху хартиени тапети
13
Най-често срещаните грешки в боядисването
Снимка: pixabay

Няма нищо по-хубаво от освежаването на дома. Това дава настроение и усещане за уют и комфорт.

Най-лесният начин да направите освежаване в дома си е боядисването. Колкото и лесно да изглежда то, могат да се допуснат редица грешки, които впоследствие да помрачат добрата ви идея.

Кои са най-често срещаните грешки в боядисването, които много хора правят?

Използват грешната четка или валяк

Ако изпитвате затруднения с боядисването, може да се дължи на избора ви на четка или мече за боядисване. В случай, че нанасяте латексова боя върху вашите стени, не използвайте четка или валяк с дълги мъхести косми от естествен материал. Това крие риск от поява на мехурчета по стените, тъй като с тези четки и валяци се нанася твърде много боя.

Мъхестите и пухкави четки и валяци вършат по-добра работа при блажна боя.

Оставят хартиената лепенка за отсичане на ръбове прекалено дълго

Да направите перфектно отсечени ръбове и кантове е истинско удоволствие. Най-лесно става с прилагането на хартиена лепенка. Тя обаче може да ви изиграе лоша шега, ако я държите прекалено дълго. При отстраняването ѝ тя може да повлече част от недобре изсъхналата боя или шпакловката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки в България боядисва в червено. Истински майстори!
9
6
 
3
 
! Отговори
Lefranc & Bourge преди 5 месеца
В днешния век вече е малко неточно да говорим за намазване, омазване дори боядисване с латекс.
Когато се ползва подобна форма за квалификация на подобна манипулация, ние обикновено визираме естетично, обновяващо въздействие на мануално ротационно третиране на подадения ни текстурен панел, с течна емулсиона форма на винилен полимер подплатен с акрилати и генериран на водна основа, колориран с диспергирани пигменти които са препоръчани, оторизирани и сертифицирани от производителя.
8
1
 
18
 
! Отговори
МачетКА преди 5 месеца
Не се доверявайте на майстори завършили курс "Ръцете ми пречат". Ако сте купили неподходяща четка, можете да използвате котката, а за труднодостъпните места - хамстер.
7
0
 
10
 
! Отговори
Бояджиев преди 5 месеца
Ракията!
6
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 5 месеца
Ама зелена боя като на военните.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обичам да гледам блажна боя, дебело боядисана с четка и засъхнали косми от четката. Красота.
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1000000000 пъти по-добре човек сам да си прави ремонтите вкъщи. Всички майстори са с общ баща... пpocти, некадърни, некоректни. В интернет има цялата необходима информация за всеки вид ремонт. Само трябва да се чете. Парите дадени на майстори са грешни пари.
3
0
 
11
 
! Отговори
от майстора преди 5 месеца
Авторката да беше написала нещо за Мелания Тръмп, щеше да е 100 пъти по-добре. Поне ще се намали вероятността някой да си боядиса вратата с мъхест валяк + блажна боя. И да внимавате да не си отлепите гипса с тиксото!
2
1
 
20
 
! Отговори
Тео преди 5 месеца
1. Ако сте решили да правите ремонта сами,то тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО извикайте някой опитен майстор да ви помага и насочи.Боядисвал съм сам не малко пъти,но ако някой майстор ми боядиса къщата както аз си я боядисах ще го изхвърля на втората минута.Само последните опити бяха(сравнително) успешни,след като научих някои тънкости!
2. В НИКАКЪВ случай не купувайте от строителния маркет ееееей оная бака латекс на промоция,и ако не сте на ясно а имате ентусиазъм,се консултирайте за правилните инструменти!
1
4
 
30
 
! Отговори
Правилното решение преди 5 месеца
Ангажирайте професионален бояджия, когото предварително сте проучили, видели сте жилища, боядисани от него и сте разговаряли със собствениците им.