Деца подаряват сърца в метрото. Пътниците... агресивни!?

Нестандартна инициатива: Положително настроение в забързаното ежедневие
Обновена: 13 сеп 2018 13:32 | 13 сеп 2018 13:00,
77

7.00 сутринта. Кафето, закуската. Няма време за закуска. То... и за кафе нямам много време. Добре, ще си взема по пътя.
7.45 ч. Вече закъснявам за работа. Изпуснах си транспорта. Ще чакам друго... Кой знае кога ще дойде. Винаги закъсняват. Ама то и аз закъснявам!!
8.00 Вече трябваше да съм почти до работа. Аз тъкмо излизам от вкъщи...
8.15 Добре, поне вече съм в метрото. Тия пък какви ги вършат?? Ще ми подаряват сърца... Имам си и ще изскочи от бързане! Само с глупости ме занимават... Днешната младеж...

Деца решават да подаряват усмивки на непознати чрез хартиени сърца и така да повдигнат настроението на всички в столичното метро.

Пътниците, обаче, изглежда не откликват на нестандартния жест по положителен начин, а някои дори проявяват и агресия. Това ли е настроението на целия народ или просто сме неспособни да се усмихнем и да обърнем внимание на малките жестове в забързаното си ежедневие?

Идеята е провокирана, след като едно от момичетата инициатори получава хартиено сърце от непознат докато пътува. Мишо, Нети и Радост решават да направят същото за някой друг. Пред телевизия Bulgaria ON AIR младежите споделят, че искат да накарат омърлушените пътници в градския транспорт просто да се почувстват по-добре и да се усмихнат.

"Момче на около 20 години видя, че съм омърлушена и реши да направи сърчице от билетчето, което вече нямаше да използва. Почувствах се много добре от това, че ми го даде“, споделя Радост.

За жалост, обаче, сякаш не обръщаме внимание на хубавите неща, които се случват около нас. Изглежда сме забили поглед в кафето си, в смартфона и се стараем да игнорираме по всякакъв начин заобикалящия ни свят. Ако някой непознат ни се усмихне просто така – нещо не ни е наред.

"Този пък какво ми се смее? Изцапана ли съм? Какво ме гледаш, бе, тъпак!“

"Имаше хора, които ни казаха "не мерси“ и "махни се".  Имаше скептицизъм и.. онази злобна искра в очите", разказва Нети.

Не всички, обаче, все пак реагират негативно. Деница е един от хората, които приемат нестандартната инициатива като нещо приятно и положително.

"Те ме усмихнаха, дадоха ми надежда. Има млади хора, които сочим с пръст и казваме, че новото поколение не са възпитани, не си заслужават. В един момент те стояха там и просто.. даваха. Даваха усмивки и надежди и ми оправиха деня!", разказва Деница.

Подобни малки жестове се случват навсякъде около нас, стига да имаме очи и сърца да ги видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
българка преди 5 години
една моя колежка ми казваше....БЪЛГАРИТЕ СТЕ ОЦЕЛЕЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗЛОБА И ЗАВИСТ...МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА НЕ Е ПРАВА МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ИМАМЕ ПОВЕ4Е УСМИВКИ ПОВЕ4Е ОПТИМИЗЪМ И ПО МАЛКО СЕЛЕНИЯ И ПРОСТОТИЯ.. СЪ4ЕТАНИ С НЕГАТИВИЗЪМ ((
71
0
 
3
 
! Отговори
зорлин преди 5 години
В планината е като неписан закон - срещнеш ли планинар, турист... който и да е - поздравяваме се!По същия начин и в "цивилизацията", особено със злобни съседи - поздравявам ги внимателно и учтиво всеки път, а те не знаят как да отреагират на поздрав - мълчат или смрънкват "друтру" под мустак.
70
6
 
6
 
! Отговори
й преди 5 години
""Момче на около 20 години видя, че съм омърлушена и реши да направи сърчице от билетчето, което вече нямаше да използва. Почувствах се много добре от това, че ми го даде, споделя Радост. "Радост, пича е искал да ти го намуши със страшна сила - ..... моме ле моле - ако беше риба на *** щех да те фана
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, в нормалните държави, като в Канада например, е нормално непознат, като те срещне на улицата, да ти се усмихне и да ти каже "Здравейте!". По нашите ширини и в Русия напротив, предупреждаваме канадци като идват, да не го правят, понеже особено ако жена се усмихне на мъж или обратно или го/я поздрави, се смята едва ли не за флиртуване.
68
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Искаме да живеем богато като на Запад? Да се учим на лицемерие от детинство!
67
0
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Това лято бях на море. На моя етаж бяха само чужденци главно от Немско езичните страни. След като ме видяха 1 2 пъти и се увериха че съм на техният етаж не пропускаха всяка сутрин да ми кажат morgen. Нито ме познавах тия хора нито нищо. Винаги усмихнати и спокойни...
66
1
 
8
 
! Отговори
1 суджук за Бойко преди 5 години
Трябвало е да идат до Народното събрание и да подарят един суджук на Бойко и да му кажат:,, Вожде наш, НЕ вдигай парното и тока. Нямаше да има полза, както и това да раздават картинки в метрото.
65
4
 
15
 
! Отговори
666 преди 5 години
Хубав жест ще е ако стоят тихичко в транспортното средство и не се навират в личното пространство на непознати хора!
64
6
 
15
 
! Отговори
666 преди 5 години
Хората не са умърлушени и злобни, просто никой нормален не се хили на непознати. Хората си се занимават с нещо, което им е приятно ( четат книга, пишат си с близък, мечтаят си за отпуската) и изведнъж някакви непознати пикльовци им се навират в личното пространство, подаряват им ***, щото разбираш ли те преценили, че не може да си сериозен и не може да си сам с мислите си, а трябва да се занимаваш с нахалитети и да им се усмихваш.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишещите негативни коментари тук, са супер оскотяли твари с низки желания и дребни душици... ще се удавите в собствената си жлъч някой ден... ***!
62
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Препоръчвам на децата да правят нещо по-полезно: да посевр дървета, да чистят и прекопават градинки, да спортуват, да чвтат книги.
61
2
 
6
 
! Отговори
к преди 5 години
поредната *** акция на евреите-толерасти с цел отвличане на вниманиято на хората от адът в който живеем благодарение на еврейския глобализъм !!!Българина има мозък, който слабо се поддава на обработка по методите на евреина Сигизмунд Шалом известен на света като Зигмунд Фройд
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще раздават сърца, и то на кого, на нация от ултра материалисти, на тях им дай пари я влез в метрото с един куфар пари и не само ще ти се радват ами и на колене пред теб ще са всички коментари ще са позитивни що се отнася до чистенето на градини, това без пари да го направят нали, това пък са следващите две висши цели на българина, да му се работи без пари и да се признава за труд само физическия.Типично мислене на хора от бананова република.
59
11
 
10
 
! Отговори
пълна глупост преди 5 години
И аз нямаше да взема от тия картички ,ако бях в метрото. С какво ще ми помогне? Не знам има ли човек, на който някаква си картинка оправя настроението.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не успяха да създадат нация. Затова и ще срещнат много скоро логическия си завършек.
57
12
 
9
 
! Отговори
спонтанно друг път преди 5 години
Друг път спонтанно било. Надявали са някой да им даде по 2 лева. Затова са отишли в метрото. И на кой му трябва някаква хартийка? Освен да се избърши на нея. Няма спонтанни работи в България.
56
7
 
7
 
! Отговори
оскотял ав?тралиец преди 5 години
Какви са тия джендърски истории. Тук в Аустрейлиа хората са приятни,вежливи и винаги ще ти помогнатАй поздрави от най райското кътче на земята
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е спонтанно някой да ти подари нещо, друго е на конвейр да даваш някакви безсмилсени хартии, но нормално... децата да не разбират разликата, жалко че никой не им я е обяснил...имат си родители надявам се
54
5
 
16
 
! Отговори
Аззз преди 5 години
Доста безполезна инициатива, да не говорим, че в метрото въобще не му е мястото. Хората най-вероятно са били груби, защото са свикнали да им се раздават флаери / картички или да им просят пари и да ги занимават с глупости. Вместо да раздават хартийки из метрото, да почистят някоя градинка, поне от това има нужда.
53
7
 
14
 
! Отговори
известни да станат преди 5 години
Едни деца искали да напишат нещо за тях по новините, питали мама и тати, как да станат известни. И нарисували едни сърца. Отишли в метрото рано сутрин дето хората най-много бързат. И чакат някой да им обърне внимание. Много добре са знаели,че НИКОЙ няма да ги забележи и после ще реват колко са лоши хората. Ако мислят,че ако са в американското метро някой ще им се усмихне, не са познали.