Стигни го, ако можеш: Болт най-бърз... Дори и в нулева гравитация

Спринтьорът си спретна надпревара... и отново победи
15 сеп 2018 10:33,
11

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт е смятан за най-бързия човек на планетата. Изглежда обаче, че той е бърз не само на Земята.

Спринтьорът се качи на модифициран самолет, имитиращ нулева гравитация и си спретна надпревара в самолета.

Бегачът от Ямайка се състезава срещу астронавтът от Европейската космическа агенция Жан-Франсоа Клервой и френския дизайнер Октав де Гол, който е разработил специална бутилка за пиене на шампанско в офиса.

Напълно очаквано, от тримата най-бърз е Болт. Дори и при нулева гравитация шампионът си е шампион!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Х ГОЛЯМА НИВИНА
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Лионел Меси, Юсейн Болт, Виталий Кличко, Фреди Меркюри, Тодор Колев, Велко Кънев, Михаел Шумахер, Майкъл Джордан и Силвестър Сталоун + бат Арнолд, Ал Пачино и Чарлз Бронсън, бре!
8
0
 
2
 
! Отговори
129 преди 5 години
Е вижда се, че има малка гравитация. Иначе тримата щяха да са като точки за пинг понг в самолета :)
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
към 2 Блейк има 19.26 на 200 метра, но все тая...наистина се доближи много до рекорда на Болт. Образно казано това даже няма метър разстояние като изоставане, но нещо стана с това момче и кариерата му тръгна надолу.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 2 Те и на Стефка Костадинова прогнозираха навремето видни световни спортни анализатори, че рекордът й от 209 сантиметра ще бъде подобрен в близките 4-5 години, но вече минаха 31 години, а рекордът си стои.)))
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди много харесвах Майкъл Джонсън и когато Болт му строши рекорда от 19.32 на 200 метра с 19.30 много се изнервих на Болт. Не ми беше любимец, а си мислех че рекорда на Майкъл от Атланта ще остане може би 20 години поне. Но след като Болт започна да чупи рекорди след рекорди, даже ми стана по- голям любимец от Майкъл..не само като спортни качества, а и като човек и държание. Велик Болт.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко си пуснах запис от рекорда на Болт ..няма такова зрелищно бягане..вторият Тайсън Гай завърши с 9.71. Само че на забавен каданс немците са ги снимали отстрани и как двамата старират заедно и как след 40-50-я метър Болт му напредваше с 10 сантиметра на всяка крачка. Жестоко.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болт в едно интервю каза, че предела на човешките възможности е 9.40 на 100 метра.Самият той можеше да направи 9.50 ако не се оглеждаше наляво-надясно преди да пресече финалната линия, когато поставяше рекорда си от 9.58 в Берлин.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 1Бе да ти кажа сънародника му Блейк на 200 метра преди години се доближи максимално до рекорда му. 19.24 секунди. Това са някъде 50 сантиметра изоставане на 200 м. Вярно Блейк е вторият най-бърз човек след него на 100 и 200 метра и да- вече не е оня същия Блейк и сега е развалина макар да се състезава още...но мисълта ми беше, че не е невъзможно в близките 10 години да не може да се подобрят рекордите му. Само че за в момента не виждам и аз такъв талант за заявка- счупване рекордите на Болт.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее...забавлявал се е пича. И си поправете първото изречение...Не е смятан за най-бързия човек на планетата, а Е най-бързия човек. Такъв ще си остане може би още 50 години. Това неговите рекорди от 9.58 на 100 метра и 19.19 на 200 метра са немислими за днешните спринтьори.