Психологически трикове, които всеки трябва да знае

Със сигурност могат да ви помогнат във важни ситуации
Обновена: 9 окт 2018 15:30 | 9 окт 2018 15:00, Михаела Лазарова
4
Психологически трикове, които всеки трябва да знае
Снимка: istock

Почти всеки човек е срещал, разговарял или слушал лекцията на личност, която умее да привлича лесно вниманието към себе си, да получава отговорите, които би желала или елегантно да не отговори на поставени въпроси. Тогава си задаваме въпроса: Каква е тайната им, как го правят?.

Истината е, че голяма част от тези личности прилагат лесни психологически трикове, с които успяват да влияят на другите. В следващите редове споделяме няколко, които може да ползвате всеки ден.

Попадате в ситуация, която трябва да се разреши, защото е във ваш или общ интерес. В такъв случай никога не започвайте искането си с „Можете ли да се обадите на съседите?“. Така човекът от другата страна ще мисли, че му задавате теоретичен въпрос. Дори и да ви отговори с „Да“ не означава, че това ще се случи. Вместо това формулирайте въпроса си така. „Моля, обадете се на съседите“.

По време на служебна среща, почти винаги присъства колега, който не ни е симпатичен. Ако искате да го накарате да се почувства неудобно, погледнете го в средата на челото му по време на разговора.

Разговаряте с някого, но той се опитва да избегне отговора на въпроса, който му задавате. Просто направете пауза в разговора, но не спирайте да го гледате в очите. Той или тя ще се почувства неудобно и ще продължи да говори, което е шанс за вас да разберете повече.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
фрунзе преди 5 месеца
„Моля, обадете се на съседите“ не е въпрос а учтиво нареждане...
3
0
 
2
 
! Отговори
annybody преди 5 месеца
По тъпотия много публикации и най-вече - коментари на местни самозвани "мъдреци" могат да съперничат на статийчето, но и него си го бива; вярваме, обаче, че и по-нелепи идиотии можете да предложите.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А ако погледът в челото не помогне удари му един звънък шамар.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да тие здрава главата е това човек го знае да има ум и акъл а не като тия де го нямат няма трикове