Промените в тялото, когато спрете цигарите

Дишането ще стане по-леко, ще имате повече енергия...
Обновена: 10 окт 2018 09:08 | 10 окт 2018 09:00, Михаела Лазарова
26
Промените в тялото, когато спрете цигарите
Снимка: pexels

Когато спрете цигарите ще започнете да забелязвате с времето различни промени в здравословното ви състояние, и то за добро.

Сетивата ви ще възвърнат своята острота, дишането ще стане по-леко, ще имате повече енергия, кожата ви ще се избистри, лошият дъх ще изчезне. И още много любопитни промени. Вижте какво точно се случва с тялото ви, след като спрете окончателно тютюнопушенето.

20 минути

Когато пушите, никотинът влиза във вашата кръвоносна система и увеличава кръвното налягане и сърдечния ритъм. 20 минути след като сте изпушили последната си цигара, кръвното налягане и сърдечният ритъм се нормализират.

8 часа

Въглеродният оксид е един от хилядите опасни химикали, които влизат в тялото, когато пушите. 8 часа по-късно въглеродният оксид започва да излиза от тялото и нивата на кислород се завръщат към нормалните.

24 часа

Един ден по-късно белият дроб започва да се изчиства от слуз и остатъци от пушенето.

48 часа

Никотинът, най-силно пристрастяващата и токсична субстанция в тютюна, е напълно елиминирана от вашето тяло. Сетивата ви като обоняние и вкус започват да се завръщат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
45
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
Да, аз ги спрях преди една година. Пушех по кутия на ден и така 18 години. Истина е, че се чувствам физически отлично. Чудесно е да не пуши човек. Има само един минус и то не малък.. От както не пуша чувствам една празнота, която много ми пречи лично на мен, все едно постоянно нещо ми липсва въпреки, че не ми се пуши изобщо. Кофти е, но все пак ползите са много наистина.