Чували ли сте за Закона на Парето? Бъдете по-успешни

Искало ви се е да бъдете по-продуктивни, печеливши...
14 окт 2018 23:00, Михаела Лазарова
21
Чували ли сте за Закона на Парето? Бъдете по-успешни
Снимка: Istock

Искало ви се е да бъдете по-продуктивни, печеливши? А чували ли сте за Закона на Парето? Той е от края на 19 век. По онова време италиански икономист на име Вилфредо Парето, забелязва, че 20% от италианските семейства притежават 80% от всички пари в страната. Тогава икономистът започва да прилага това правило 20/80 за всичко около себе си.

Днес този закон е приложим към всяко обстоятелство и във всеки случай или обяснено на по-ясен език, 20% от нашата работа носи 80% от резултата; 20% от инвестицията носи 80% от печалбата; 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.

В началото, когато се опитвате да следвате Закона на Парето, може да сте леко объркани, но ето един прост пример. Ако за деня трябва да направите 10 неща в работата, 8 от тях не са толкова важни.

Всичко, което трябва да направите, е да определите кои са тези две най-важни неща и да започнете с тях. Ако не се съсредоточите върху 20-те процента, ще загубите 80% от времето си. Замислете се за годините в училище, университета. Преподавателите винаги ви задаваха най-сложните и важни въпроси, нали? Това са тези 20%, тъй като те нямат време да ви изпитат върху целия урок.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
ударник преди 5 години
Истина е! 20 процента от мъжете спят с 80 процента от жените!
16
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Пешо, Матей прибери си шпонките, които ходят като изгладняли гуи помиярки по мъже и жени.Казах! В противн случай ще взема всичките нашивките на сина ти. И той ще стане още по "успешен".Всички от БАН ще разберат и включително и по високи инстанции. Целия свят ще научи , ако се наложи Пешо, какви гуи помиярки познава.А сина ти ще носи "кръста на баща си". Казах!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закони нема, действайте.
14
3
 
3
 
! Отговори
Закона на гравитация преди 5 години
не преиначавайте написаното елитния ви персонал от скеч снимки не ни интересува,не крадете и не убивайте българите българи и чужденци
13
3
 
1
 
! Отговори
сектанти преди 5 години
кой с коя нова любовница или любовник си прикриете делаверите присвоените пари за деня и другите не добре вие не сте добре организарана престъпност от престъпници хайл разбойници на ви е не му пука крадци какъв имот и ли нов фалшив любовник имате те са от елитния ви е сте и си не крадете от бг хората вампири от сектата на ,,вечното разграбване,, фаш
12
4
 
6
 
! Отговори
нищо за вас фаш преди 5 години
алчни откачалки никой не ви е длъжен мафиоти мръсни колко милиарди източвате еврофондове пенсионни здравни ктб вие сте болни и жалки мафия европейска убитата журналистка голема работа колко хора обричате на мизерия колко хора умряха без здравна помощ и пенсии,изгубиха спестявания,правете си магистрали трафиканти мръсни ченгета откачени тези пари не са ваши те са крадени пари ,а вие сте крадци европейски крадци никой не ви е длъжен с нищо
11
4
 
2
 
! Отговори
безсрамни преди 5 години
с присвоените милиарди си обършете ***
10
4
 
2
 
! Отговори
срам нямате преди 5 години
бг мафия откачалки
9
0
 
5
 
! Отговори
голяма глупост преди 5 години
укриването на данъци е от 80те процента хахахах
8
4
 
6
 
! Отговори
Превод преди 5 години
Ако сте мъж и не сте от горните 20% от тези с парите забравете някоя жена да ви обърне внимание, ако сте и го направи е не защото обича а за да се разведе скоро след това и да получи 50% от парето.
7
4
 
0
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Пешо, Матей прибери си мръсните ш, понки да не ходят по мъжете и жените като изгладняли г, уи п, омиярки. В противен случай ще взема нашивките на сина ти. Казах!И ще стане още по"успешен".
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати клавиатурата! Все взима по една буква комисионна като един от БанкИ!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ували ли сте за Закона на Парето?"---Чувал съм само за "Закона на паретата". От един евреин.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чували ли сте за Закона на Парето?---Чувал съм само за "Закона на претата". От един евреин.
3
0
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Чували ли сте за закона на Мърфи?
2
2
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
Законът на Парето ще накара ли Борисов да не отказва енергийни проекти в наша полза?
1
2
 
7
 
! Отговори
Пророк преди 5 години
Това е самоизпълняващо се пророчество.