Рецептата Dnes: Постни банички с гъби и маслини

Уикендът е време за вкусни глезотийки със семейството
14 окт 2018 10:00, Иванка Гъркова
1
Рецептата Dnes: Постни банички с гъби и маслини
Снимка: Wellcometomykitchen

Уикендът е време за вкусни глезотийки със семейството. Ако се чудите какво да приготвите за закуска, пробвайте новата ни рецепта, предоставена от Деси Киликчийска. Нищо няма да ви стане, ако един ден "прегрешите" и похапнете постна баничка.

Едно е да вземете готова закуска от кварталния магазин, друго е да си я направите сами. Вижте как.

Необходими продукти:

1 пакет точени кори
4-5 големи пресни печурки
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 домата
шепа маслини без костилка
пресни подправки-магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин
сол
олио
настърган пармезан ( по желание)

Начин на приготвяне:

Нарязвате на дребно чесънът, лукът и гъбите, после ги запържвате в олио. След като омекнат, идва ред на нарязаните на ситно обелени домати, които сте овкусили със сол. След като се изпари течността от тях, сложете нарязаните маслини и ги оставете на котлона още 3-4 минути. Накрая добавете пресните подправки и оставете плънката да изстине.

За предпочитане е да изберете кръгли кори, като всеки лист нарязвате на 4 триъгълника. В широката им част слагате по 2 лъжици от плънката, прибирате краищата и навиваме на стегнато руло. Всяко от тях се потапя за секунда в купа с вода и се реди в тава, постлана предварително с хартия за печене. Върху тях поръсвате малко олио и печете в предварително загрята на 200 фурна. Изваждате ги при зачервяване.

Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не солете доматите защото маслините са солени