Кардио, кафе... 10 хитринки за по-бърз метаболизъм

Вижте какво да направите, за да стимулирате метаболизма
25 окт 2018 19:53, Ивета Иванова
15
Кардио, кафе... 10 хитринки за по-бърз метаболизъм
Снимка: Pexels

Метаболизмът е начинът, по който се извършва обмяната на веществата в организма. Тоесто - превръщането на храната, която поемаме, в енергия. Ако забързате метаболизма си, е много по-вероятно да премахнете излишните килограми и да се чувствате по-добре в кожата си. Ето няколко лесни начини за това, според Prevention. 

Вдигайте тежести
Вдигането на тежести причинява горене на калории и по време на тренировка, и доста време след като тренировката е приключила. Ако вдигате по-тежки предмети във фитнеса и правите по-кратки почивки, може да изгорите около 452 калории за целия ден, благодарение на това занимание.Но ако правите почивки и вдигате малки тежести навярно ще изгорите само около 100 калории.
 
Кардио
Кардио упражненията изгарят към 200 допълнителни калории на ден. Пробвайте с бързо тичане, плуване, каране на колело. 20-30 минути на ден интезивни тренировки от този вид два или три пъти в седмицата вършат чудеса.
 
Закусвайте
Не може да не сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако закусвате редовно, това забързва метаболизма още рано сутрин и ви дава енергия. За жените, които изпускат това хранене, е 4 пъти по-вероятно да страдат от затлъстяване, сочат прочувания.
 
Пийте кафе и чай
Кофеинът стимулира централната нервна система и дневната доза кафе повишава метаболизма с 5%-8%. Антиоксидантите в чайовете имат подобно действие.
 
Повече вода
Немски проучвания сочат, че пиенето на литър и половина студена вода на ден подпомага изгарянето на повече калории. Ясно е, че трябва да се пие много вода - тя гони и апетита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Обява преди 5 години
Ускорявам метаболизма на млади каки. Услуги по домовете или хотела. Кафето и райбера от мене.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Какво ударениеГоворя за "и" с ударение,не за ударението на думата!Второто е според диалекта...хаха.
11
0
 
2
 
! Отговори
Какво ударение преди 5 години
в КАЛОРИИ на И, на О е.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По въпроса за ''Й''то съм съгласен,все се питам тези не четат ли какво пишат?Като няма ударение пак се разбира...Ама на,българската граматика се напълни с реверанси към полуграмотния съвременен българин,който пише със смес от латиница,цифри,и емот иконки за по-лесно.
9
0
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Хей Калорий, стига с това Й,където не трябва!
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с дигането на тежести е най-голямата тъпотия да гориш калорий.Всичко друго да,но не и това.Личен опит.Според мен този съвет е много вреден.Най-много да си докарате някоя херния
7
0
 
4
 
! Отговори
до иван преди 5 години
Ванка по колко я продаваш ракията
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пробвайте с една копачка на някоя нива, хем ще свършите полезна работа, хем ще сте слаби.
5
0
 
12
 
! Отговори
До Ванката преди 5 години
Ванка, може и да е алкохолизъм, братче. Явно така се живее по тези земи да ти кажа. А може и другояче, по-интелигентно. Като съседа-въздържател. Живееше само на семена и берита и не близваше капка алкохол. Жалко само че не го докара до 60. Добра душа носеше.
4
0
 
4
 
! Отговори
инструктор 1ви дан преди 5 години
Специално за жени методът на самотното тичане по безлюдна алея е изключително популярен напоследък в България. Едно кросче и след няколко дни отслабвате, ставате като...скелет.
3
0
 
13
 
! Отговори
До втория коментар преди 5 години
Нищо. Бистра чешмяна водица. И то мноооого рядко. Ракийката му беше основна напитка. Фитнеса му беше работата по двора а беритата само растящи в гората и на родна почва. А, да. И за йога също не беше чувал.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дядо ти нещо плодове, зеленчуци, минерална водица, годжи бери, фитнес и фреш не практикува ли?
1
4
 
18
 
! Отговори
Балканджия преди 5 години
Дедо ми никога нямаше проблеми с теглото. Все слабичък и жилав си беше. Живя до 98 години а рецептата му за здраве и метаболизъм беше ракия с туршия и свинско с червено винце. Всеки ден, не пропускаше. Вие си правете изводите.