Грешките на работното място. Кои ви саботират?

Проблемите в комуникацията са фатални за имиджа ви
10 ное 2018 14:42, Екип на Tialoto.bg
4
Грешките на работното място. Кои ви саботират?
Снимка: pexels.com

Комуникацията играе огромна роля за това как другите ви възприемат. В работен план е още по-важно как общувате с другите, тъй като това може да е определящо за кариерата ви.

Нерядко думите могат да бъдат интерпретирани по погрешен начин и това да създаде лошо впечатление.

Доказано е, че конкретни фрази ви представят в неблагоприятна светлина и е хубаво да ги избягвате, особено ако искате да излъчвате увереност и компетентност.

Изчистете комуникацията си от следните фрази:

"Това е невъзможно" и "Не мога"

Подобни заявления са натоварени с негативно значение и показват, че ви липсват компетенции да се справите със съответните задачи и отговорности. По-добре кажете, че „няма“ да направите нещо и след това се аргументирайте подобаващо. Твърдата позиция, подплатена с добра обосновка ще създаде усещането у останалите, че вие сте доста компетентен и знаете какво правите.

"Не съм сигурен, но може би…"

Това е погрешен начин да представите своя идея. След като самите вие започвате с това, че не сте сигурни за нещо, как очаквате другите да повярват в идеята ви? Неувереността се усеща отдалече и е считана за слабост, която може да ви изиграе лоша шега.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: работно мястогрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да хъркаш толкова силно, че никой друг да не може да спи като пън.
2
0
 
5
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Най-важното нещо е да се концентрираш върху това което правиш,да комуникираш с колегите си и да обменяте опит,да задаваш въпроси и да се интересуваш не те прави некомпетентен,добрият екип е добър,когато се съгласува и взема решения заедно.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са главните проблемите дето сте изброили...основният проблем е че сме клюкари. Обсъждаме всички колеги и клюките рано или късно рефлектират върху нас. Съвет: просто не обсъждайте колегите си пред другите колеги на работното си място и ще живеете и работите по-спокойно там.