Надмощие!? 5-те грешки, които разрушават брака

Бракът е преди всичко отговорност и внимание към партньора
25 ное 2018 22:40, Михаела Лазарова
12
Надмощие!? 5-те грешки, които разрушават брака
Снимка: pexels

Дори да се познавате добре, дори да имате щастлива връзка от години, когато встъпите в брак, нещата невинаги са толкова лесни. Бракът е преди всичко отговорност и внимание към партньора. Много грешки могат да бъдат допуснати, някои от които фатални за хармонията във връзката.

Ако човек знае предварително кои са някои от най-разрушителните грешки в брака, ще се предпази от допускането им. Разрухата идва бавно и методично, а когато осъзнаете, че искате да върнете нещата назад, вече е късно.

Кои са грешките, за които никой не ви казва, че задължително трябва да избягвате?

Осъждане

Когато постоянно съдите някого, той инстинктивно се отдръпва. Не очаквайте да прояви висша форма на мъдрост и да си вземе поука от вашите думи, да се промени тотално по начина, по който вие искате и така да сте доволни и щастливи. В живота се случва тъкмо обратното. Партньорите се отдалечават един от друг, а сближаването им става все по-трудно въпреки опитите.

Отбранителна позиция

Винаги ли заемате позицията на жертва, когато се карате? Тръшкате ли се? Мрънкате ли, вместо да поемете вината си, ако имате такава? Това поведение изтощава изключително много партньорите и наистина може да доведе до срив в отношенията. Дори да се научите да приемате критиките с времето, ситуацията може да не се подобри. Вместо това можете да действате превантивно и да избягвате подобно поведение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
До 3 Анонимен преди 5 години
Връзката е мъж-жена.За какъв бог говориш?Аз съм против троиките, е добре де, някои. А кой мислиш те е нaтpecъл на въпросния човек ?!Няма случайни неща.Оня отгоре си играе играта...
7
0
 
1
 
! Отговори
John Doe преди 5 години
Ми напиши книга Hong Kil Dong!Напиши две книги!Ти можеш!Аз си живея с жената от 35години и съм ***.
6
0
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Еми да.В една връзка, кой квото дава все е повече.
5
1
 
3
 
! Отговори
Хон-Гил-Дон преди 5 години
Браво ве Айнщайн! Или по-скоро Ницше или Платон...Голям реферат, голям анализ направи с две изречения! Благодаря ти, че миотвори очите! Брак каза, какъв брак ако връзката куца още преди това! Освен това бракът е една отживелица, която е Сделка спрямо Интереси!! А, и църквата да вземе някой лев да и се налей и на нея! Ти знаеш ли по тази тема, че мога цяла книга да ти изпиша?! Къде си тръгнал да даваш съвети на хората, без ти самият да си се позамислил и/или анализирал нещата малко по в дълбочи
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Дивия ЗападМладото също дава нещо на стареца, но в замяна не може да получи същото! :)С други думи, и двамата дават, но дават различни неща.
3
1
 
9
 
! Отговори
Мишеее, не позна! преди 5 години
Правилно си уточнила петте грешки.Вярно е, че те разрушават брака.Но защо си мислиш, че тези неправилни постъпки могат да бъдат осъщественисамо от съпрузите?Тъщата и свекървата вършат въпросните пет неща далеч по виртуозно!
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връзката е мъж-жена.За какъв бог говориш?Аз съм против троиките, е добре де, някои.
1
4
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Бракът е официолинизарана и институционилизирана връзка.Аз съм на много години и да ви кажа, че в съюза мъжа е който дава повече едни неща, а получава повече други. А жената е наобратно т.е. получава повече едни неща, а дава повече други.Тоест колкото повече се харесват, толкова повече ще си дават, инвестират във връзката.Та много е просто!Даваш на другия, печелиш връзка.Цоцаш от другия, преетралала връзка.Е сяИма случаи дето ти даваш, а няма кой да върне.Туй е старец фанал младо.