Колко често трябва двойките да правят секс?

Стресът влияе на сексуалния живот, обясняват специалисти
18 дек 2018 23:00, Eкип на Teenproblem
39
Колко често трябва двойките да правят секс?
Снимка: Pexels

Тъй като постоянно се говори за секс, много хора се чувстват под натиск и се тревожат дали техният сексуален живот е толкова пълноценен, колкото на околните. Често се питат дали правят толкова секс, колкото приятелите си и дали партньорът е доволен.

Но няма формула или определени стандарти, с които трябва да се съобразявате, казва Джес О'Райли, доктор по психология пред "Prevention".
 
"Всяка двойка преминава през "сухи" периоди и може да има редица причини затова, включително и здравословни, които трябва да се уважат. Може и да е заради работа, натоварване, недоспиване, взимане на определени медикаменти, всички тези неща влияят на либидото", обяснява тя.
 
Стресът е сред ключовите фактори, смята и Дейвид Лей, психолог в Албакърки, Ню Мексико. "Когато светът наоколо причинява толкова стрес, е трудно за някои хора имат голямо сексуално желание", посочва той.
 
Ясно е, че има много ползи от редовния полов живот. Например, това заздравява връзката между партньорите, казва Дебра Леино, терапевт по връзките. Така хората се чувстват по-желани. Има и благоприятни влияния за здравето - човек се чувства по-щастлив, нивата на стреса може да се понижат, сънят става по-качествен, дори редовният секс може да удължи живота.
 
От Prevention съобщават, че проучвания показват, че двойките между 26 г. и 55 г. правят секс веднъж седмично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ганюСега двама старци си говорят: Какво ти харесва повече, сексът или Коледата? пита единияДругият отговаря: Абе, и сексът и Коледата ... ама Коледата повече ми харесва. Що, бе!? Ами, по-честичко е ...
10
2
 
15
 
! Отговори
до асад преди 5 години
Радвам се, че ти е забавно. Малкия като порасне достатъчно ще му кажа, че бебетата ги носи Нешка Робева.
9
7
 
1
 
! Отговори
асад преди 5 години
До 33г.Гоуем смех... Правите гимнастика, не сех... Ха, ха, ха, ха, ха, ха ....
8
4
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
две баби си говорят:-ех секса то туй вятър работаа другата:-ех не е зле от време на време да те подухва тоз вятър
7
18
 
22
 
! Отговори
33г. преди 5 години
С жена ми не го правим много често, но когато се случи е продължителен. Говоря за между половин час или час и половина секс. Работата се върши бавно и качествено за сметка на количеството. Бе излишно напрягане. След това в продължение на 10 минути не можем да си кажем приказката, просто си лежим и отмаряме.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едната е из стара Загора маи
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че общите са из вашия отдел доколкото съм запознат действащи даже срамно е
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова ли днес в Булсатком Ловеч ми зададоха въпроса дали гледам умните канали господин управител тия канали са за деца сезирам правна комисия за защита на потребителите другия път като ми зададете тоя въпрос заедно с ДАНС и икономическа полиция за да ви питат вас вие дали гледате това у вас господин началник подръжка град ловеч
3
2
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Разврат, другари, разврат!
2
6
 
19
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Парадокса е, че като съм под стрес чукам като бесен, жената не издържа, а тя носи. Стреса някак си мобилизира, но и изхабява?
1
15
 
21
 
! Отговори
Курьо потния преди 5 години
Мен ме мързи да върша каквито и да било движение, затова оставям на жената да право ди конче когато в върху мен, така живота е много по-сладък!