Предколедно чистене – как да се справите?

Проветрявайте по-честичко, а и впрегнете децата
23 дек 2018 08:45, Екип на Tialoto.bg
5
Предколедно чистене – как да се справите?
Pixabay
Всички обичаме празниците, но не и подготовката за тях. А тя освен подаръци и набор от готварски книги включва и сериозно предколедно почистване. Когато времето ви притиска, ви трябват няколко трика, за лъснете дома си за ден. А именно:
 
Фокусирайте се върху ключовите зони
 
Ако посрещате гостите си в трапезарията си, логично е да вложите най-много усилия в нейното почистване. Трябва да заметете и забършете в коридора и да почистите в тоалетната и банята. Но пък спалнята, мокрото и детските стаи можете да оставите за друг ден.
 
Впрегнете децата
 
Защо да не си вземете помощници? Децата цапат и разхвърлят най-много, така че е редно да се включат и в почистването. Възложете им по-малко отговорни задачи като подреждане на обувките, изхвърляне на боклука и все пак може да ги накарате да си подредят стаите. Не, че няма да минете след тях, но поне на пръв поглед може да почистят добре.

Прегледайте почистващия инвентар
 
Преди да започнете почистването, направете груб списък какво ще ви трябва – препарати, мокри и сухи кърпи, гъби, парцали. Набавете си необходимото и го вкарайте в действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие да сте чували за РЪКАВИЦИ? Или бъркате в помията с голи ръце-Отврат...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коледната клизма?
1
4
 
1
 
! Отговори
неандертал преди 5 години
да, проветрявайте по-честичко, особено в София - така, ще имате достатъчни количества въздух качество Фандък, канцерогенен с астрономически нива на фини прохови частици. Видими и гарантирани резултати!!