Грижа за новата татуировка: 6 ценни съвета

Трябва да спазвате някои важни неща. Вижте!
26 дек 2018 15:10, Ивета Иванова
18
Грижа за новата татуировка: 6 ценни съвета
Снимка: Pexels

Ако сте от хората, които обожават татуировките и най-накрая сте се осмелили да си направите такава, трябва да я пазите много и да се грижите за нея. Ето какво трябва да правите според британския Cosmopolitan. 

1. Слушайте татуиста
В различните студиа за татуировки ще ви кажат различни неща. Всеки артист има собствен подход и си е изградил свое мнение за процеса. Татуистът най-добре знае какво е направил, какъв вид е татуировката, затова спазвайте внимателно всички инструкции, които той ви дава. Може да поискате и писмено описание или поне вие да си запишете това, което чувате.
 
2. След няколко часа измийте мястото леко
Превръзката, която артистът поставя, за да покрие татуировката, трябва да стои от 2 до 5 часа след направата ѝ. После я махате внимателно и бавно и леко измивате мястото с хладка вода с антибактериален течен сапун с лек аромат.
 
3. Нанесете крем
Малко след това трябва да се нанесе тънък слой овлажняващ крем или лосион. Артистът би трябвало да ви е казал кой е най-подходящият. Може отново да покриете татуировката с чиста марля или да я оставите да диша. Нанасянето на крем или лосион се повтаря между 3 и 5 пъти на ден, като татуистът ще ви обясни колко често е най-добре за вашия татус.
 
4. Пазете я суха
Хубаво е да не мокрите татуировката. Избягвайте ваните, басейните, морето и т.н. поне за месец. Естествено, може да си вземате душ, но не нанасяйте агресивни сапуни върху мястото. Като цяло не е хубаво татуировката да се мокри много през първите 3-4 дни. Ако някоя дреха дразни татуировката, поставяйте марля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето писали тук са не тъ*и, а умопомрачително забавени в умственото си развитие хора! Показва го ограниченото им мислене характерно за хора живеели цял живот в провинцията или за такива, които тайно са искали да се татуират, но не са имали смелост заради болката, която си мислят, че е страшна и не на последно място защото татуировките са скъпо удоволствие!
13
2
 
12
 
! Отговори
Каменов преди 5 години
Хахаха само закостенели чичковци със соц. разбирания, пишат тук...2018 година сме, господа неразбиращи, това е съвременият свят. Докато не се сменят тия поколения, възпитавани по комунизма, няма оправия.
12
21
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
За мен хората с татуировки определено имат някакви психични отклонения, като хомосексуалистите и педофилите. И трябва да се лекуват.
11
14
 
13
 
! Отговори
Неприятно, но.. преди 5 години
Пошлостта винаги си е пошлост. Каквито и моди да излязат, татуирането е и ще бъде признак за неизменна принадлежност към низка социална прослойка. Един вид "Може да съм полуграмотен антисоциал, но в тинята си ми е добре." Пролите, разбира се, никога няма да се самоопределят като такива, но пък изтъкват като положителни много от дегенеративните черти на своето поведение, поради което няма как да скрият, че са проли. Татуирането е една от тях.
10
11
 
26
 
! Отговори
The artist преди 5 години
Татуировката е уникален израз на артистична различност, на съзнание извън рутинните клишета и стереотипи... ако сте разбрали нещо... По различно е от киселото ви зеле и туршийката
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До .."Напълно съм съгласен с колегата по-долу."---Благодаря за единомислието! За съжаление, изтриха ме. 'Щото попитах "съветничката" колко татуировки има. :) Пак ще повторя: преди да стане "мода", татуираха се САМО: моряци (традиционно); затворници (кастов признак за принадлежност); роми (културна особеност на етноса).P.S. С нищо не се нарушават "Условията за ползване!
8
1
 
12
 
! Отговори
Future преди 5 години
Цветни, мулти-култи, мулти-етно, супер либерални и целите в татуировки - това са хората и интелекта на бъдещето!
7
9
 
13
 
! Отговори
Nat. преди 5 години
Всеки е правил глупости като млад, но има екземпляри, които на по 30-35 продължават да се рисуват и на всичкото отгоре с гордост показват по какъв начин са се дамгосали. Даже на 10 градуса ходи по потник, за да си покаже примитивизма. Любимите са ми ония с "мъдрите мисли" или пък растафаритата. Като започнат да обясняват колко много значели за тях, а го гледаш мъж, прехвърлил 30-така. Нейсе, не е дошъл до 30, и до 100 няма да дойде.
6
8
 
16
 
! Отговори
Tattoo God преди 5 години
Болшинството от татуираните са свръхинтелигентни с висок социален и икономически статус! Хора с IQ далеч по-високо от уличната масовка.
5
8
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"За справка - Благо Джизъса :)"Тука във форума само пуритани ве, или остатъчни комунисти/консерватори....Благо е *** преди всичко понеже е футболист, татусите нито са го направили по ***, нито са му помогнали. Че болшинството които са се татуирали носят олигофренски татуси е факт, но пък 100% от хората които вкарват всички татуирани под общ знаменател, са плиткоумни, пъпчиви пост-пубертети, дето мразят живота и всичко шарено.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Аз имам 4 и айде да не ни даваш тон в живота а?"---Късно е да ти се дава тон ... Освен, като посъбереш малко стотинки, да си направиш още една рисунка. Роди ме, мамо, т ъ п, аз сам ще се татуирам. :)
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, много дискретна снимка, бе! :) Не личи, "артистът" (!?) върху коя част на тялото на клиента "твори" гърба, ханша, или бюста, ... или пък пубиса?
2
8
 
15
 
! Отговори
.. преди 5 години
Напълно съм съгласен с колегата по-долу.Колкото по-малко акъл имаш, толкова повече татуировки имаш.За справка - Благо Джизъса :)
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Аз имам 4 и айде да не ни даваш тон в живота а?